klon pisze:Jak robisz pastę?
Obrane , oczyszczone grzyby ,kroję w kostkę ,płuczę i gotuję około 10minut.
Na oleju podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę lub piórka,dodaję pokrojoną drobno paprykę i razem smażę około 5 min.Do cebuli i papryki dodaję grzyby i wszystko smażę razem aż odparuje woda z grzybów.Dodaję przecier pomidorowy ,przyprawę do pizzy,sól pieprz do smaku.Musi pogotować się wszystko kilka minut .Konsystencją musi przypominać sos do pizzy .Gorące nakładam do słoików ,zakręcam i odwracam do góry dnem do ostygnięcia.Można pasteryzować. Pastę można bezpośrednio nakładać na bułki ,pizzę ,kanapki.Naprawdę dobre.U mnie grzybki nie są mocno rozdrobnione ,ale widziałam wersję zblendowaną na papkę.Też dobra w smaku ,ale ja lubię czuć grzyby w czasie jedzenia
