Mój ogród - krzysztofjasik

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p
Od: 22 lut 2007, o 12:41

Post »

Młody ogródek podzielony jest wzdłóż dłuższego płota chodnikiem(w zasadzie dzieli go na dwie równe połowy).Chodnik jest kręty,w zakolach są klomby...dwa z roślinnością,która nie potrzebuje kwaśnej gleby,jeden z "kwaśnolubnymi"
Oto kilka zdjęć
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Po prawej stronie domku(odnowiliśmy go,kładąc panele)wymyśliłam miejsce na niską roślinność(wyj.róża),królują tam wrzosy Obrazek Obrazek

Przy płotach(z każdej strony)posadziliśmy iglaczki(żywopłotowe)....,i już nie mogę doczekać się,kiedy faktycznie utworzą naturalną granicę.Miały w tym roku spore przyrosty,ale daleko jeszcze ,by zaczęły się łączyć Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

Przepraszam..nie poodwracałam zdjęć,już się poprawiam

"
Obrzeża działki wysypane sa korą na około2,5m szer.Dwa narożniki usypane są bardziej obficie,tworząc "korowe" zakola.Tam dominują rododendrony,hortensje,iglaki..... Obrazek Obrazek

Poprzez to,że chodnik jest dość kręty,a kora wysypana jest nieregularnie,trawnik(a raczej dwa-po obu stronach chodnika)wygląda jak kręta,zielona rzeka Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

A teraz jeszcze kilka zdjęć z nowej działki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak natomiast wygląda stojąc na części nowej,patrząc w kierunku starej Obrazek Obrazek

Skalniak stanowi część wspólną obu działek-znajduje się dokładnie na środku,w momencie zakupu nowego ogródka,usypaliśmy drugą część Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

A teraz stara część,tutaj rośliny są znacznie większe Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

c.d Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz moje roślinki doniczkowe Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kolejno:hortensja-już jesiennie wybarwiona,w wiszących donicach-bakopy i pelargonie,fuksja drzewkowa,chryzantema,pelargonia

Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

Dalej były begonie,komarzyca,niecierpek

i inne...... Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

To kilka zdjęć z lipca,w tle widaćnasze"podlewaczki"samoistne..., sprawdzają się doskonale,przyznam ,że dzięki nim oszczędzamy sporo czasu:) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz brzoskwinia(która stanowi wyjątek)-"oszczędziliśmy"ją,choć była niezgrabna,chora.(jedno z trzech pozostawionych drzewek).Odwdzięczyła się stokrotnie w tym roku!:) Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze kilka "letnich" ujęć Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Magda.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:154 Och ... ach ... wspa-nia-le urządziliście całość , Magdo ;:63 . Jak rośliny podrosną i się zagęszczą , to zupelnie zatrą się różnice między młodą, a starą częścią ogrodu. Czy to własny pomysł ? Czy może jakiś fachowiec projektant pomagał ? :D Pytam, bo wygląd ogrodu jest dosłownie katalogowy ;:215

Tylko ten stos kamieni mnie zastanawia .... Zamierzasz zasiedlić go roślinkami?

Twoim Królewnom pewnie znacznie zmniejszyła się powierzchnia do biegania i wszelkich zabaw ? Czy są zadowolone ze zmian ? Ależ wyrosły przez czas Twojej niebytności na forum - śliczne panienki .

Podziwiająco pozdrawiam, ślę uściski dla Ciebie i Twoich córeniek ;:168
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powiem szczerze że pierwszy raz ogladam Twój ogród i jestem po wrażeniem. Masz tam drzewka iglaste lisciaste i owocowe. Różne krzewy i kwiaty, po prostu wiele pięknych i przeróżnych roślinek. Bardzo mi sie podoba. Tak trzymaj !!! :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Magdziu --dopiero dziś weszłam do Twojego ogrodu ,szkoda że tak późno --a w zasadzie wczesnym rankiem :lol: jestem pod wrażeniem ogromu prac i serca włożonego w Wasz cudny zakątek , :shock: będę wpadać :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

wszystko u Ciebie piękne Magdusiu...
trzeba być artystką czarodziejką, żeby stworzyć w tak krótkim czasie taki ogród... :lol:

duzo słoneczka...
ewa
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Madziu bardzo ciekawie masz rozplanowane rabatki,
a kosze, osłonki wiklinowe na kwiaty bardzo urokliwe,
czy może wyplatałaś je sama :?: bardzo uroklowe,
nadają taki specyficzny klimat

100p
100p

Post »

Amlos pisze:;:154 Och ... ach ... wspa-nia-le urządziliście całość , Magdo ;:63 . Jak rośliny podrosną i się zagęszczą , to zupelnie zatrą się różnice między młodą, a starą częścią ogrodu. Czy to własny pomysł ? Czy może jakiś fachowiec projektant pomagał ? :D Pytam, bo wygląd ogrodu jest dosłownie katalogowy ;:215

Tylko ten stos kamieni mnie zastanawia .... Zamierzasz zasiedlić go roślinkami?

Twoim Królewnom pewnie znacznie zmniejszyła się powierzchnia do biegania i wszelkich zabaw ? Czy są zadowolone ze zmian ? Ależ wyrosły przez czas Twojej niebytności na forum - śliczne panienki .

Podziwiająco pozdrawiam, ślę uściski dla Ciebie i Twoich córeniek ;:168
Aneczko!
Ten stos kamieni,to....tylko...stos!Tak na razie!
Tam będzie oczko wodne,zrobiłam już zdjęcia "wykopu",przy okazji wkleję.
A co do córeniek,fakt,urosły niesamowicie,natomiast powierzchnia do biegania wcale nie zmiejszyła się im.
Chodniki zostały tak zaprojektowane,aby dziewczynki mogły biegać,jeździć na rowerkach,prowadzić wózeczki z lalami wokół całego ogrodu.Poza tym dzieciaczki nie mają tak wiele możliwości brudzenia się,w zeszłym roku była jedna wielka plama ziemi,dzisiaj po większości trawa.
Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam , poczytałam i... jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej pracy, pomysłów, przepięknych roslin, ciekawych kompozycji, no po prostu BOMBA :) Iglaki prowadzone jako drzewka, własnorecznie formowane (spirala), pelargonie w koszach, wozy ... widać, że drzemie w Tobie artystyczna dusza Madziu.
Widać ogrom pracy w połączenie działek, ale efekt wszystko wynagrodził. I jeszcze zapowiadane oczko... toż to będzie rajskie miejsce :) Gratuluję.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Re: Mój ogród - krzysztofjasik

Post »

Pięknie wszystko rośnie, beczka -pomysł wspaniały, a zdjęcie po deszczu super. Pokaż nowe zdjęcia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”