Jeżeli tak, to nie ma sprawy. Tych kwiatków mi nie brakuje. Na forum spotkaŁam się z nazwą: MARUNA.
One rosną jak chwasty, jak nie przypilnujesz to zarosną caŁy ogród migiem. Ale są bardzo wdzięczne i lubię je.
Maruna, no przecież wiem i nawet mam zapisane w notesie , ja je pamiętam z ogrodu prababci. Byłam wtedy mała i tak beztrosko szczęśliwa chwilami. Właśnie w tym ogródku:-). Bardzo chcę mieć ich kawałeczek. Adres już mam z pw.
Kocico,
Mam 3 rodzaje tych białych kwiatków. Nie wiem czy wszystkie nazywają się maruna. Listki mają podobne i wszystkie kwitną na biało.
Mam problemy z netem w domu.
Mogę Ci wysłać wszystkie.
Podaj adres
Roślinka wysłana priorytetem, dołożyłam małą roślinkę do Twojej kolekcji. Widziałam, że kupiłaś sobie białą goryczkę, a ja mam niebieskie więc wrzuciłam do paczki małą doniczkę. Sadzonka Pinky Winky nie jest zbyt piękna bo ma tylko dwa wysokie pędy i niewielki kwiatostan, ale na wiosnę z pewnością się rozkrzewi i wypięknieje. U mnie stała i stała i nie chciałam jej sadzić bo mam już dwie, a to mi wystarczy:-).
Ewo [Kocico] W tym samym czasie ja byłam u Ciebie, a Ty u mnie.
Bardzo nie dziękuję za hortensję i goryczkę. Roślinki wyślę jak wrócę z pracy. Szkoda, że chcesz tylko tę jedną. Marny reważ na Twoją hortensję.
Pozostałe też są bardzo urokliwe. Może tego nie widać, a jedna z nich ma dużo jaśniejsze listki, prawie złociste.
Żaden marny rewanż. Ja bardzo lubię tą roślinę i już się cieszę, że będę ją miała. Hortensja kosztowała 7 zł u producenta....żadna to suma w porównaniu z innymi miejscami. I spokojnie z tą wysyłką, nie musi być dziś, ja korzystam z pogody bo do soboty lało i boję się, że znowu zacznie więc dziś spakowałam ile się da i wygnałam M. na pocztę.