Za oknem słoneczko pięknie świeci, zapowiada się kolejny słoneczny i cieplutki dzień. Jak to na urlopie bywa, nie starcza mi na nic czasu.

Wpadłam wczoraj do znajomej, na jej działkę. Takich astrów jakie ja tam zobaczyłam nie widziałam nigdzie.Szkoda, że nie miałam aparatu. Wysokie, dorodne, w przeróżnych kolorach. Pytam mojej Basieńki, co im tam sypnęła. A ona mi powiedziała, że w tamtym miejscu gdzie teraz rosną leżał obornik. Astry, które posiała w innym miejscu, w sąsiedztwie truskawek już nie były takie dorodne. Ale te....no szał po prostu.
Violka - Ja zupę krem z dyni uwielbiam. Sama ją jadam, bo nikt oprócz mnie w domu jej nie tyka.Ale na swoją zupkę muszę jeszcze poczekać. Te dynie rosły na oczyszczalni, więc nie nadają się do celów spożywczych. Moja jedna, jedyna rośnie w warzywniaku.I kilka obiecanych od sąsiada.
Kot którego widać na fotce, to Lady vel Rudzik. Ma 6 lat i jest bardzo spokojną i mądrą kotką. Lubi kolanka, mizianie i ogólnie jest bardzo grzeczna. Nigdy nie widziałam u niej przejawów agresji. A matką była super. Była, bo już nie może. Miała po dwa mioty rocznie, ale jakie mioty. Ludziska do tej pory dopytują, kiedy będą rudzielce. Wszystkie jej dzieci były zawsze rude, pręgowane. Śliczne. Jedyny problem z takim kotem to...czesanie. Rudzik tego bardzo nie lubi. Na widok grzebienia ...ucieka bardzo szybciutko, chociaż raczej jest flegmatykiem.
Ewo - Witaj

Ja też zobaczyłam po raz pierwszy Rooguchiego na FO. I musiałam go mieć. Szukałam w necie, ale nie było. Dostałam go na targach wiosennych w Bydgoszczy.
Aniu - Barbulę kazano mi traktować tak jak budleję. Okryć kopczykiem, a wiosną ściąć przemarznięte pędy. Kupiłam ją w Grucznie, na festiwalu smaku, ale Ci państwo byli z Grudziądza. Oni sprzedają rośliny na targu, nie wiem jak się nazywa to osiedle, ale niedaleko Kaufl.
Monia - Taki urlop to pełnia szczęścia. A do tego pogoda jak marzenie.Zasłużyłam.I oczywiście cały dzień siedzę w krzakach
Dorotka - Tak zrób, koniecznie. To najlepszy wypoczynek. Ja rodzinnie ten duży urlop spędziłam, a ten krótszy mam dla siebie.Tylko dla siebie. Nikt się nie kręci, nie marudzi. Tylko ja i moje narzędzia ogrodnicze.
I trochę świeżych fotek ze słonecznych Hawajów
Życzę miłego dnia