Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

tadeusz48 pisze:BARBARO- na przedostatnim zdjęciu nie są rydze ,tylko kołpaki(Płachetka kołpakowata).
W takim razie mało wiem o grzybach - kołpaków nie znam :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZENKU- dziękuję za wizytę, leje, nie leje, grzybów w naszych lasach pełno, dzisiaj zbieraliśmy prawdziwki, podgrzybki,maślaki i bagniaki.

EWO- moja pani już w sierpniu zagląda do lasu za grzybami, a teraz, to bez względu na pogodę siedzi w lesie od rana do wieczora, taka z niej grzybiarka, ja jej tylko towarzyszę, chociaż też coś tam w lesie znajdę.

BARBARO- kołpaki, to jeden z niewielu jadalnych grzybów z "blaszką", taką jakie mają rydze, stąd trudno rozpoznać, zwłaszcza ze zdjęcia.

Dzisiaj , też odwiedziliśmy Puszczę Solską, i oto co znaleźliśmy:
- w koszyku.................................. prawdziwki - 60 sztuk,
-w czerwonej miednicy.................podgrzybki,
-w metalowym garnku z uszami... bagniaki,
-w salaterce, już bez skórki..........maślaki,
-w różowej misce .......................kołpaki,
-w białej misce ..........................gąski.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tadeusz - jestem razem ze ;:3 ...Myślę że Swój wolny czas poświęciłeś *NOWEMU ZAKUPOWI*...no pochwal się nim. Ja życzę, aby służył Ci on jak najdłużej bez kolizji i zadrapań, z błyskiem- do czasu aż Ci się znudzi. Cieplutko pozdrawiam Zyta.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ooooo a ja nie pomyślałam, że tyle grzybów jest u Was. Przepraszam za podejrzenia o bezczynność , albo inaczej - sprawdzenia nowego zakupu. Buziaczki Zyta.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, chwalić się swoim zakupem to będę, ale jak przyjedziesz do nas, teraz , jak znasz Zosieńkę, ona z lasu nie wychodzi, szkoda że nie ma prawa jazdy, to sama do lasu by jeździła.

W czasie gdy moja pani czyściła grzyby z lasu, ja odwiedziłem " Nokły" by zobaczyć czy wczorajsza ulewa nie narobiła szkód, jesień, jak widać na zdjęciach nie próżnuje, tak wyglądała działka dzisiaj po południu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Gąski nieubłaganie przypomninają, że zima coraz bliżej :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

I ja zawitałam w końcu u Tadeusza. Przepięknie! Aż chce się znów być dzieckiem i baraszkować w takim raju! A jesień u Ciebie BAJECZNA!!! Uwielbiam jesień, to moja ulubiona pora roku, a Twoje zdjęcia tylko mnie w tym utwierdziły.
Pozdrawiam, Marta
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRZYSIU-dziękuję za wizytę w ogrodzie, ja pocieszam się że za pół roku będzie wiosna.

MARTO- dziękuję za wizytę w ogrodzie i za słowa uznania, jesień jest piękna, ale ja osobiście wolę inną porę roku.

Dalsze zdjęcia z wczorajszej wizyty w ogrodzie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Ojojoj teraz będzie sporo grabienia liści z pięknego trawnika! Ale zieleń trawy dalej przepiękna, aż nie chce się wierzyć że to już jesień... :(
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PIOTRKU- dziękuję za wizytę w ogrodzie, grabienia to ja mam bardzo dużo, liście z drzew znad rzeki zaśmiecają całą działkę, no cóż , nie ma nic za darmo, jak są drzewa , to i liście na trawniku jesienią.

Dzisiaj zapraszam na grzybobranie do otaczającej Biłgoraj Puszczy Solskiej: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

tadeusz48 pisze: Obrazek
Piękny jest "rysunek " na tych liściach ...
Cóż , w ogrodach rzeczywiście już niewiele jest kwiatów, ale za to zaczął się urzekający festiwal przebarwiających się liści. Choć wieje melancholią , bo za chwile zacznie się nieuniknione opadanie i ogałacanie się drzew, co przecież nieuchronnie przypomina ,że zima już niedługo...

Gratuluję udanego grzybobrania ! Podzielam Twoją "pasję zbieracza", często bywam na grzybobraniach ale... tych czerwonych w kropeczki nie zbieram :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44

Post »

Witam :)
Masz Tadeuszu cudowna Małżonkę :) , na grzybki chodzi, zbiera, a pózniej obiera i gotuje przysmaki i pyszności :D . Podziwiam, za chęci, za to ,ze Wam sie chce.... Mnie jesień jakoś tak spowalnia, jak misia co najchętniej by się zaszył w jakiejś jaskini i spał o wiosny ;:41
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę duuużo sil i zdrówka!
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzisiaj zapraszam na grzybobranie do otaczającej Biłgoraj Puszczy Solskiej

Z zaproszenia skorzystałam - dziękuję...
Mniam ,mniam...mam wrażenie, że Ty podążasz laseczkiem za Zosieńką z "obiektywem"i nie popuścisz żadnemu kapeluszowi. A jest ich do wyboru i koloru. Ja mam (ale) psiaki w różach i pod drzewkami też w znacznej ilości.
Cieplutko pozdrawiam Zbieraczy grzybków Puszczy Solskiej. Zyta.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWELINO - dziękuję za wizytę w ogrodzie, jesień coraz śmielej wkracza do ogrodu, ale jeszcze lato daje o sobie znać, nie da się ukryć że takim kwiatem jest mieczyk, który dopiero teraz zakwita.

WIOLU- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie,
Masz Tadeuszu cudowna Małżonkę
Gdyby była inna trudno by było nam ze sobą wytrzymać 38 lat, a za grzybami to myślę że poszłyby nawet do "piekła", dla niej praca przy grzybach, nie mówiąc o zbieraniu, to sama przyjemność.

ZYTO-dziękuję za odwiedziny, Zosieńka zbiera grzyby, a ja je tylko fotografuję, sam mam mniej szczęścia w grzybobraniu od Zosi.

A teraz kilka "prawie" letnich zdjęć ogrodu;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jesteś skromnym facetem- to już wiem. Fotografujesz wszystko -, to zaobserwowałam będąc u Was na Ranczo. Czerwone róże uwielbiam...- więc Pokazuj je nawet calutką zimę, będzie weselej. I ślinka nie toczy się , tak jak na widok grzybków.

Cieplutko pozdrawiam Zyta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”