W niedzielę więcej napiszę w swoim wątku i zdam relacje , teraz jest mi ciężko czeka mnie przychodnia wet. a jutro wycieczka na górę Żar z klubu seniora.Wszystko mi zepsuło radość z pobytu Waszym ogródku Pozdrawiam i życzę miłego dnia .
Hacjenda Anego cz.2
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
Kochani Mirko i Andrzeju , serdecznie dziękuje za gościnę i roślinki. Testem pełna podziwu Waszej wspólnej pasji jaką jest ogródek. Fotki Jadzi to potwierdzają, wszystko perfekcyjnie urządzone ,tylko brać przykład.Po powrocie mam problem z kotką Zuzią dzisiaj wszystko się..........
W niedzielę więcej napiszę w swoim wątku i zdam relacje , teraz jest mi ciężko czeka mnie przychodnia wet. a jutro wycieczka na górę Żar z klubu seniora.Wszystko mi zepsuło radość z pobytu Waszym ogródku Pozdrawiam i życzę miłego dnia .

Miło Was poznać-no ,niektórych już widziałam
i poznalam.Jestem ciekawa czy ktoś wybiera się do Kapiasa(dni otwarte) pytam bo mieszkam blisko a Mirka (przepraszam,że po imieniu) i Andrzej nie tak dawno zwiedzali ten piękny ogród.Szkoda,że nie wiedziałam bo to prawie za plotem.Pysznie obrodziły owoce co widać na załączonych zdjęciach.Kwiatów też jeszcze dużo i to wszelkiej maści.Pozdrawiam Was serdecznie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
witaj An-ko! bardzo miłych gości mieliśmy Jadzia(JAKUCH), Irenka (adamiec), oraz Iza (Chatte)an-ka pisze:Miło Was poznać
następnym razem dam znać gdy mnie odwiedzą - dojedziesz i Ty i inni z bliska, a może nawet z daleka
a do Kapiasa teraz się nie wybieramy - bo tam tłum będzie, a do tego u nas ogrodowe dożynki
nie wiem, czy zdążymy jeszcze we wrześniu, bo lada chwila wybędziemy na Pomorze.
Może uda się w październiku - ogłosimy wówczas i może poznamy dotychczasowych, wirtualnych znajomych
Jadziu - ależ uchwyciłaś tego mojego "bonsaia" - przyznam, że robiłem kilka zdjęć i ... nie byłem zadowolony, a Ty z daleka pięknie go pokazałaś
Irenko - uważaj podczas jazdy kolejką na Żar - stań z przodu, bo jest mocno pod górkę i ludzie spadają na tych z tyłu
miłych wrażeń - widoki z góry są śliczne
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzeju też nie jest całkiem ostre zdjęcie bonsaia ,ale ujdzie w tłoku
.Każdy inaczej patrzy na dany obiekt. Kurcze chcesz zrobić Zlot Forumowy okolicznych ogrodomaniaków
Byłoby fajnie ,ale Hacjenda pękłaby w szwach, a zapasy nalewek by stopniały 
- adamiec

Andrzej lubisz dawać do myślenia , nie było tak źle w tej kolejce, nawet wróciłam cała i zdrowa 
Miałeś rację-tłum był okropny i też zrezygnowalam ze spaceru i ewentualnych zakupów,za to całe Goczałkowice były fajnie przystrojone z okazji dożynek-fotki u mnie.
I trzymam za słowo gdy postanowicie znowu tu przyjechać.
I trzymam za słowo gdy postanowicie znowu tu przyjechać.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- any57

Jadziu! - nie będzie tak źle - moje i dwóch sąsiadów owoce pigwowca zebrałem + kilka kuleczek od Izy i ... 4 litry pigwówki będzie
Irenko! - fajnie, że wycieczka Ci się udała
An-ko! - pewnie w ten tłum wbiłabyś się, gdyby było gdzie auto zostawić
na pewno napiszę, gdy będziemy jechali
Irenko! - fajnie, że wycieczka Ci się udała
An-ko! - pewnie w ten tłum wbiłabyś się, gdyby było gdzie auto zostawić
na pewno napiszę, gdy będziemy jechali
- JAKUCH

Andrzeju daturka ma teraz multum kwiatów
Dodatkowo ją dowiązałam do altanki Z tego wniosek ,że dobrze o nią dbam i żarełka nie żałuję 
- any57

o tak! dobrze o nią dbaszJAKUCH pisze:Andrzeju daturka ma teraz multum kwiatów
i ta różowa u mnie też rozwinęła swoje trąbki ( jak byłyście to były jeszcze zamknięte - co widać na fotkach)
już myślę jak Ci ją przywieźć
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Andrzeju
Piękny ogród z mnóstwem pięknych kwitnień
Fajne takie odwiedzinki forumek i zielone dyskusje
winogrona widzę obrodziły ci pięknie
Piękny ogród z mnóstwem pięknych kwitnień
Fajne takie odwiedzinki forumek i zielone dyskusje
winogrona widzę obrodziły ci pięknie
- any57

oj tak Aniu - naprawdę fajne odwiedzinki i zielone dyskusje
dyskusje tak inspirujące, że .... już wyciąłem kawał trawnika pod nowe nasadzenia

Jadziu - Mirka nie marudziła, że zabieram trawnik, więc .... pokazałem jej miejsce, gdzie na środku tego trawnika będzie duży klomb różany - jest zgoda
ostatnie imprezy ogrodowe już za nami

teraz czas porządków - jabłka prawie wszystkie zebrane, winogron już zamienia się w %, od sąsiadów powycinałem poznaczone patyczki różane
no i grzybów ciąg dalszy - a rosną nawet na drzewach

bardzo wcześnie w tym roku zaczęły rosnąć opieńki, ale póki co ... będę zbierał prawdziwki w lasach Szwajcarii - choć tylko Połczyńskiej
dyskusje tak inspirujące, że .... już wyciąłem kawał trawnika pod nowe nasadzenia

Jadziu - Mirka nie marudziła, że zabieram trawnik, więc .... pokazałem jej miejsce, gdzie na środku tego trawnika będzie duży klomb różany - jest zgoda
ostatnie imprezy ogrodowe już za nami

teraz czas porządków - jabłka prawie wszystkie zebrane, winogron już zamienia się w %, od sąsiadów powycinałem poznaczone patyczki różane
no i grzybów ciąg dalszy - a rosną nawet na drzewach
bardzo wcześnie w tym roku zaczęły rosnąć opieńki, ale póki co ... będę zbierał prawdziwki w lasach Szwajcarii - choć tylko Połczyńskiej
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę ,że powstaje piękna rabata ,już jestem ciekawa jak będzie wygladać w przyszłym sezonie
- any57

Doroto - tutaj pod siatką dosadzę do szeregu dwie borówki - przed nimi na pewną będą jakieś kwiaty, a na środku tego dużego trawnika będzie duży różany klomb
na zdjęciu - borówki są niewidoczne z prawej strony

na zdjęciu - borówki są niewidoczne z prawej strony
- JAKUCH

Andrzej no to zaszalałeś
z tym ubieraniem trawnika .Tak to jest jak wejdziesz miedzy wrony
Rabatka zapowiada się fajnie 
- adamiec

Ja też kombinuje co by tu ubrać trawnika ale mi to nie wychodzi,nie ma z czego i muszę warzywnik zmniejszyć.
Any zazdroszczę podróży do " Szwajcarji" ,może mi też się uda tam pojechać w październiku.Może to nie "Szwajcarja" ale coś po sąsiedzku
Any zazdroszczę podróży do " Szwajcarji" ,może mi też się uda tam pojechać w październiku.Może to nie "Szwajcarja" ale coś po sąsiedzku