Moja działka i róże-danutab cz5
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Kwiaty You're beautiful mają 10 - 11 cm. Zmierzałam 

Jadziu Novalis niestety nie pachnie tak pięknie jak Generał, a Josef Klimes ma przypalone płatki od słonka, to nie jego uroda
i mam ją od jesieni, zobaczymy jak sobie poradzi. Wybór jest czasem bardzo trudny.
Dorotko Bernstein Rose u mnie jest drugi sezon, w zeszłym roku był to marny krzaczek ale w tym roku zrobiła się ładny i dopiero niedawno zresztą jak u większości róż opadają i żółkną liście. U na cały sierpień padał deszcz i było zimno, a wrzesień też nie najlepiej się zaczął. Dzisiaj wyszło słoneczko ale był taki wiatr ogromny że nawet nie poszłam na działkę. Róża jednak ma ładny kolor i ja na razie jestem z niej zadowolona.
Annes Masz rację jest cudowny ale ma też i wady to się nie zmieni jednak nie jest różą której bym się chciała pozbyć, a kilka takich mam.
Aniu bardzo pięknie dziękuję, nie sądziłam że ma takie duże kwiaty, ale na razie jej nie zamówiłam jest jednak na mojej liście.
Jeśli coś po zimie wypadnie to na pewno ją kupię.
Jadzia mówi że na wspominki za wcześnie bo jeszcze kwitnie wiele kwiatów, może i kwitnie ale wszystko ulepione od deszczu i ja na działkę chodzę rzadko, więc wcześniej zrobione zdjęcia lipiec kiedy jeszcze było ładnie.

Dorotko Bernstein Rose u mnie jest drugi sezon, w zeszłym roku był to marny krzaczek ale w tym roku zrobiła się ładny i dopiero niedawno zresztą jak u większości róż opadają i żółkną liście. U na cały sierpień padał deszcz i było zimno, a wrzesień też nie najlepiej się zaczął. Dzisiaj wyszło słoneczko ale był taki wiatr ogromny że nawet nie poszłam na działkę. Róża jednak ma ładny kolor i ja na razie jestem z niej zadowolona.
Annes Masz rację jest cudowny ale ma też i wady to się nie zmieni jednak nie jest różą której bym się chciała pozbyć, a kilka takich mam.

Aniu bardzo pięknie dziękuję, nie sądziłam że ma takie duże kwiaty, ale na razie jej nie zamówiłam jest jednak na mojej liście.
Jeśli coś po zimie wypadnie to na pewno ją kupię.
Jadzia mówi że na wspominki za wcześnie bo jeszcze kwitnie wiele kwiatów, może i kwitnie ale wszystko ulepione od deszczu i ja na działkę chodzę rzadko, więc wcześniej zrobione zdjęcia lipiec kiedy jeszcze było ładnie.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Szkoda Danusiu ,że wybrałam złą porę na odwiedzenie Twojego ogrodu miałabym teraz co wąchać i podziwiać .
Może w przyszłym sezonie wybiorę się w podróż w cieszyńskie strony kto wie ?????

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurfurstin Sophie
A jak się u Ciebie sprawuje Princess Alexandra of Kent? Jak u niej ze zdrowiem? Czy Twoja rośnie na pełnym
Czy da radę w półcieniu?

A jak się u Ciebie sprawuje Princess Alexandra of Kent? Jak u niej ze zdrowiem? Czy Twoja rośnie na pełnym

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Danusiu kiedy zabierasz Clerodendrum do domu w październiku czy teraz .Sally Holmes cude ma kwiaty .U mnie teraz szykuje się do kwitnienia Jacqueline du Pre i jestem ciekawa jakie będzie miała kwiaty
Dorotko Princess Alexandra of Kent jest u mnie od zeszłej jesieni i jak to Angielka potrzebuje czasu na ukorzenienie. Więc jest jeszcze mała i nie wiele mogę o niej powiedzieć, poza tym że ma piękne kwiaty i ładnie pachnie. Jest jak na tegoroczne warunki pogodowe zdrowa i u mnie rośnie w pełnym słońcu, myślę że w półcieniu też będzie rosła, tylko kwiat może mniej blednąć, bo w słoneczku szybciej jaśnieje. Teraz kiedy słonko nie jest takie mocne kwiat jest ładniejszy i o wiele dłużej się trzyma.
Jadziu ja moje Clerodendrum sprzątam pod koniec września, zazwyczaj już w tym okresie ma niewiele kwiatów, jednak w tym roku nie chce przestać kwitnąć, będę musiała przenieść go z tymi kwiatami i w domu dopiero po przekwitnieniu przyciąć. Sally Holmes ma bardzo ładne kwiaty, bardzo duże, delikatne i jak Grażynka /kogra/ to określa,jak kwitnie wygląda jak motyle trzepiące skrzydłami. Jacqueline du Pre właśnie u mnie teraz przekwitła, te deszcze zbiły jej ostatnie kwiaty.
Jadziu ja moje Clerodendrum sprzątam pod koniec września, zazwyczaj już w tym okresie ma niewiele kwiatów, jednak w tym roku nie chce przestać kwitnąć, będę musiała przenieść go z tymi kwiatami i w domu dopiero po przekwitnieniu przyciąć. Sally Holmes ma bardzo ładne kwiaty, bardzo duże, delikatne i jak Grażynka /kogra/ to określa,jak kwitnie wygląda jak motyle trzepiące skrzydłami. Jacqueline du Pre właśnie u mnie teraz przekwitła, te deszcze zbiły jej ostatnie kwiaty.
Danuśka piękny,wypieszczony ogród pokazujesz.Kolory już jesienne ale roż trochę kwitnie.Ja też mam w wazonie a właściwie talerzu-łebki róż,które dało się jeszcze uratować po tej ulewie.Ta mocno czerwona toGoethe?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu dziękuję za info o Princess
Moja rośnie w półcieniu...właśnie dzisiaj zakwitła 

Anuś gdzie tam ja mam ogród wypieszczony, jest tego dużo żeby się z nim pieścić. Coraz trudniej to wszystko ogarnąć. Staram się w mirę moich sił utrzymać w nim ład. U mnie wiele róż ma jeszcze pąków, ale czy dają radę się rozwinąć, zobaczymy.
Dorotko myślę że będzie Ci też pięknie rosła i oczywiście kwitła, bo jest śliczna i cudownie pachnie.
Dzisiaj trochę robiłam już porządków jesiennych, jest tego sporo, no cóż, co zdążę to zrobię reszta na wiosnę.
Kilka dzisiejszych zdjęć. Kwitną róże ale już tylko kilkoma kwiatami

Dorotko myślę że będzie Ci też pięknie rosła i oczywiście kwitła, bo jest śliczna i cudownie pachnie.
Dzisiaj trochę robiłam już porządków jesiennych, jest tego sporo, no cóż, co zdążę to zrobię reszta na wiosnę.
Kilka dzisiejszych zdjęć. Kwitną róże ale już tylko kilkoma kwiatami

- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Danusiu to jest dla mnie za trudne 

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj tak, Danka ma trudny do piszczenia teren. Dlatego jeszcze bardziej podziwiam efekt.
Maju znalazłam dla Ciebie jedno zdjęcie Alohy Kordesa ale to wszystko co zrobiłam tej róży, oraz jeden kwiat Alohy 1949 Boernera. Dostałam sadzonkę od Neli i zakwitła mi jednym kwiatem.

Aniu dzięki za pocieszenie, ale sama wiesz jaka w naszym rejonie jest pogoda, prawie cały czas pada , jest zimno i mało co można w ogrodzie robić. Mam jednak nadzieję że jeszcze będzie ładnie i da się posprzątać to co pogniło.

Aniu dzięki za pocieszenie, ale sama wiesz jaka w naszym rejonie jest pogoda, prawie cały czas pada , jest zimno i mało co można w ogrodzie robić. Mam jednak nadzieję że jeszcze będzie ładnie i da się posprzątać to co pogniło.