Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Bogusiu jak to dobrze, że w Polsce są takie miejsca, chociaż jak patrzę to widzę ile potrzeba czasu, pracy i prozaicznych pieniędzy na stworzenie takich miejsc :D
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niestety do Hortulusa nie dojechałem chociaż byłem blisko.Obrazek
Dobrze, że mogę sobie teraz pooglądać na Twoich fotkach te piękne zakątki.
Unieście znam.Wczasowałem się tam kiedyś przez dwa tygodnie.Obrazek
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam serdecznie, już z mojego ogrodu. Późnym wieczorem dotarliśmy szczęśliwie do domu.Raniutko rzut okiem na moje "kolorowe królestwo" . Nie mogłam uwierzyć, tylko tydzień nas nie było a w ogrodzie wszystko takie dorodne, kolorowe. Nasi młodzi "ogrodnicy" stanęli na wysokości powierzonego zadania: trawa skoszona, chwasty "udaremnione" ;:306
Maryniu! / marpa/ cieszę się,ze bylaś i mogłam podzielić się z Tobą pięknem tych ogrodów.
Iwonko! ogrody zrobiły na mnie wielkie wrażenie , szczególne ten ognisty , cudowny. Dziękuję za pochwały moich umiejętności kulinarnych ;:306
Marzenko!więcej zdjęć nie mam z tych ogrodów ale mozna te cuda oglądać na ich stroniehttp://www.hortulus.com.pl
Tam dopiero są zdjęcia.
Tereniu!dziękuję serdecznie ..aż zarumieniłam się. Naprawdę warto tam być, ja już planuję ;:306 kiedy znowu tam pojadę.
Na pewno wybiorę się w okresie kwitnienia wiosenno-letnich kwiatów. Teraz dominowały rudbekie, jeżówki, nachyłki, begonie ale i tak były urzekające. Ogrody te można zwiedzać od kwietnia do września.
Beatko!no to naprawdę dziwię się ,ze tam nie byłaś jeszcze :;230 Musisz koniecznie nadrobić.
Odpoczęłam, ale nękała mnie tam bezsenność , tej nocy, u siebie , spałam "kamiennym snem".
Marysiu!oj są , są piękne miejsca w Polsce. Często jest tak ,ze "cudze chwalicie, swego nie znacie".przeze mnie w ogóle przemawia rodzimy patriotyzm . Wolę wojażować po Polsce , zagranica mnie nie "pociąga" , choć odwiedziłam kilka krajów,Pierwsze ogrody powstały tu w 1993 roku, ostatnie w 2009. Łącznie zgromadzonych jest ponad 6 tysięcy gatunków i odmian roślin,w tym gatunki unikatowe i egzotyczne. Ogrody znajdują się w wyjątkowo cieplej strefie klimatycznej 7b, gdzie zimy są łagodne i występuje dużo więcej opadów niż w innych rejonach kraju. Na powierzchni 70 ha produkują ponad 2250 gatunków i odmian drzew, krzewów, róż, bylin i pnący.
Beatko!jestem ,jestem . Też zatęskniłam za swoim ogrodem. Zapowiada się słoneczny , bezdeszczowy tydzień więc większość dnia będę spędzała w ogrodzie. Muszę znaleźć miejsce dla swoich figurek ogrodowych , choć na zimę i tak je będę chowała . Pisałam ,ze w Dobrzycy kupiłam jeżówki / 2szt/ , dwa nachyłki i forsycję o pstrych liściach/ niestety nie była podana odmiana. Przytargałam też z okolicznej szkółki dwie hortensje Pink Lady i Limmelight. Będzie sadzenie
Jurku! polecam , jeśli kiedykolwiek będziesz w tamtych stronach wstąp do Dobrzycy. Ja tam wrócę ;:108
Z tego co wyczytałam , w Mielnie najczystsza plaża no i super jezioro Jamno. Nie wiem kiedy byleś , ale teraz super uliczki , z kostki brukowej prowadzące do plaży, podjazdy dla niepełnosprawnych w ramach programu "Plaża bez barier"
Dla przypomnienia urlopowania fotki morza u schyłku lata ...i ja wkomponowana w tło ;:306 ;:306 ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bogusiu cieszę się, że jesteś. Zdjęcia bardzo ładne a najlepsze tego fioletowego krzesła z werbeną obok i chyba fioletowymi dzbankami z tyłu ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale! i ja cieszę się ,ze już jestem na swoich włościach. Dzięki, miły jesteś . To ujęcie z fioletami tez mi się bardzo podoba;:108

kilka fotek, jeszcze cieplutkich , mojego ogrodu
Najpierw to co "przytargalam" z wyprawy :tan

Obrazek

...i moje królestwo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Bogusiu , witaj w domu ;:168
Zdjęcia lepsze , gorsze , ale to co pokazują jest piękne :D ;:224 ;:224 Wypoczęłaś , naoglądałaś się pięknych widoczków , ale pewnie nie żałujesz , że jesteś już u siebie :D Zdobycze atrakcyjne , Będziesz miała pamiątkę z wyprawy. ;:333
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu! wiesz " wszędzie dobrze ale w domu najlepiej" ;:306
Owszem z wyprawy jestem zadowolona , krótka ale bogata w treści , wrażenia ;:108
Przed chwilą wróciliśmy z rodzinnego przyjęcia z okazji mojego jubileuszu, w bardzo przytulnej restauracji wśród lasów i jezior.
Po takim rozleniwieniu, trudno mi będzie przejść jutro do prozy dnia codziennego :;230
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

Piękne wrażenia przywiozłaś ;:108 . Ale myślę ,że po świeżej dawce jodu ,jutro z chęcią i bez lenia :;230 posadzisz zakupione rośliny (jeszcze znajdzie się miejsce ?) ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! miejsca to ja mam sporo, pomieszczę niezliczoną ilość roślin. Właśnie planuję zagospodarowanie bylinami obecnego warzywnika/ przeniesiony będzie w inne miejsce/. Jutro od rana pełna mobilizacja. Mój mąż za głowę się "chwyta" , gdy słyszy i widzi moje plany. Natchnienie i inspirację znalazłam w ogrodach Hortulus ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bogusiu co za roślina jest na 7 i 10 zdjęciu? Czyżby gailardia? Takie żółtobrązowe kwiatki.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze:Natchnienie i inspirację znalazłam w ogrodach Hortulus
ja też tak mam i chyba każdy chce przenieść do siebie to, co zobaczy w takich ślicznych ogrodach ;:333
przeglądałem wcześniej ich stronę, ale Twoje zdjęcia bardziej mi się podobają :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was Kochani w piękny, słoneczny poniedziałkowy poranek. Pełna zapału i energii wyruszam zaraz do swojego ogrodu, koniecznie muszę znaleźć odpowiednią scenerię dla figurek / prezentów/i przedstawić Wam do zaopiniowania ;:306
Michale! to jest cynia jednoroczna miniaturowa .
Andrzeju!w głowie mam mętlik od planowania zmian. Jedno jest pewne, zmiany aranżacyjne będą - chęci i energia mnie rozpierają.Oczywiście nie będzie to powielanie, bo przecież nie o to chodzi. Mój ogród ma być odzwierciedleniem mojej osobowości . Cieszy mnie ,że piękno ogrodów utrwalone na moich zdjęciach podoba Ci się.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Kochana dawno nie zaglądałam ale przyjmij ode mnie bardzo spóźnione ale bardzo szczere życzenia urodzinowe ;:168 Fajnie,że udał się wypoczynek nad morzem.Muszę Ci się przyznać,że nie mogłam powstrzymać ciekawości i otworzyłam pierwszy słoik ogórków zrobionych według Twojego przepisu i jestem zachwycona ;:108 Są przepyszne i na pewno za rok zrobię ich jeszcze więcej.Jeszcze raz dziękuję za cudowne przepisy ;:196
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bogusiu ja tez urodzinowego całusa posyłam i to nie jednego ;:196 ;:196 ;:196
Ostatnio też jakoś rzadko zaglądam do ogródków znajomych a mój to zarósł ;:124
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu, Ty się tu nie śmiej, mój wnuczek w domu tyle nie jada ;:196 a widoki z nad morza cudne, nad jeź. Jamno jeszcze się też wybierzemy, to jest pewne ;:108 zakupy też fajne poczyniłaś ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”