Kolejny rok......
-
beatab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny rok......
Ewka- pięknie pokazane te rozmiary hortensji ta:Diamant Rouge - niesamowita - zamawiam sadzonkę w przyszłym sezonie

- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś trawa fajnie się prezentuje ,a tylu motyli na budlei to jeszcze nie widziałam 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Zdjęcie z motylami rewelacyjne
Pampasowa świetna, szkoda tylko, że taka kapryśna
Pampasowa świetna, szkoda tylko, że taka kapryśna
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Trawa Pampasowa jest śliczna
życzę powodzenia , ja robiłam kilka podejść ale się nigdy nie udało przezimować
więc się poddałam .
Ewuniu Hortensje masz cudne
A jak zbierałaś nasionka hortensji , jak one wyglądają ??? czy kupiłaś ??
Ewuniu Hortensje masz cudne
Ewuś to jesteśmy umówione
Aniu jak to cieszy że pojawiają się piękne rusałeczki w ogrodzie, jeszcze kilka lat wstecz nawet nie myślalam o tym aby sprowadzać owady na działke , a teraz...... jak znajdę dżdżownice to ją od razu do kompostu niose
Ostatnio nawet Emek przy kopaniu mnie zawolal ,żebym sobie wygrzebała
a sasiad patrzył i minę miał bezcenną
Jadziu pamiętam że miałas bo sama Ci pisałam że trudno ją przetrzymać ale ze Padła Tobie to mi umknęlo . To trzecie moje podejscie i ostatnie
Beata wiedziałam że się skusisz
Reniu może dlatego że wcześniej bylo troszkę pochmurnych dni
Widok niesamowity lecz trudno to na zdjęciu pokazać ponieważ mnóstwo siedzi ze złożonymi skrzydełkami i ich nie widać
Aniu ja też bardzo żaluje że z niej tak kaprysna gwiazda - jednakże stwierdziłam, że muszę sprobować jeszcze raz bo takich wiech to chyba na żadnej innej się nie dochowam( chociaż coś mi się obilo że jest jakaś na zastępstwo
)
Tereniu O matulu
Tereniu nie pamiętam jak wyglądaly ,ale kojarzę ze malutkie były - dostałam od Piterka mix i w szoku byłam ze wzeszły
Drugiego szoku doznalam na wiosnę jak zobaczyłam ze przeżyly- dlatego twierdzę że to pancerne rośliny
sama zobacz jak wyglądały wiosną

a teraz Brzydkie kaczątko ,które przemienilo się w łabędzia

Aniu jak to cieszy że pojawiają się piękne rusałeczki w ogrodzie, jeszcze kilka lat wstecz nawet nie myślalam o tym aby sprowadzać owady na działke , a teraz...... jak znajdę dżdżownice to ją od razu do kompostu niose
Ostatnio nawet Emek przy kopaniu mnie zawolal ,żebym sobie wygrzebała
Jadziu pamiętam że miałas bo sama Ci pisałam że trudno ją przetrzymać ale ze Padła Tobie to mi umknęlo . To trzecie moje podejscie i ostatnie
Beata wiedziałam że się skusisz
Reniu może dlatego że wcześniej bylo troszkę pochmurnych dni
Aniu ja też bardzo żaluje że z niej tak kaprysna gwiazda - jednakże stwierdziłam, że muszę sprobować jeszcze raz bo takich wiech to chyba na żadnej innej się nie dochowam( chociaż coś mi się obilo że jest jakaś na zastępstwo
Tereniu O matulu
Drugiego szoku doznalam na wiosnę jak zobaczyłam ze przeżyly- dlatego twierdzę że to pancerne rośliny
sama zobacz jak wyglądały wiosną

a teraz Brzydkie kaczątko ,które przemienilo się w łabędzia

Pozdrawiam. Ewa
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
To ten sam kwiat
Niesamowita przemiana.
Ewa ja cie podziwiam, naprawdę, ja bym nie dojrzała tych małych sadzonek
Ewa ja cie podziwiam, naprawdę, ja bym nie dojrzała tych małych sadzonek
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewciu,nie mogę wyjść od Ciebie przez hortensje,jak ja je lubię ,ale i trawy masz super,ogród tak pięknie się prezentuje,pozdrawiam 
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też sadzonki na ogół... wypielam
U mnie motyli jest tyle na rozchodnikach... bo budlei się pozbyłam, miałam dość jej ciągłego przemarzania.
U mnie motyli jest tyle na rozchodnikach... bo budlei się pozbyłam, miałam dość jej ciągłego przemarzania.
Grażynko ja przez przypadek na nie trafiłam ,bo zapomniałam że jesienią tam posadzilam siewki
.
Jeżówki pięknie potrafią się przemieniać, najpierw rozwijają się płaskie i z czasem dostają pióropusz. Kilka podzieliłam ,jak zimę przetrwają zamieszkają u Ciebie

Martuś chyba każdy kto darzy je malutkim uczuciem moze patrzeć na nie godzinami. Ja Diamant Rouge jestem po prostu oczarowana - ten róż jest zabójczy

Ewciu na rozchodnikach lepiej je uchwycić, u mnie różowa budleja w tym roku przetrwała zimę z liśćmi
, ale ta zima to byla taka ,jakby jej nie bylo

Już tworzę listę jeżówek na wiosnę -teraz troszkę się boje kupować z obawy czy przetrwają
Słyszałam na ich temat opinie że lubią wymarzać - zima pokaże czy listę wiosną wdrażać w życie

Jeżówki pięknie potrafią się przemieniać, najpierw rozwijają się płaskie i z czasem dostają pióropusz. Kilka podzieliłam ,jak zimę przetrwają zamieszkają u Ciebie

Martuś chyba każdy kto darzy je malutkim uczuciem moze patrzeć na nie godzinami. Ja Diamant Rouge jestem po prostu oczarowana - ten róż jest zabójczy

Ewciu na rozchodnikach lepiej je uchwycić, u mnie różowa budleja w tym roku przetrwała zimę z liśćmi

Już tworzę listę jeżówek na wiosnę -teraz troszkę się boje kupować z obawy czy przetrwają
Słyszałam na ich temat opinie że lubią wymarzać - zima pokaże czy listę wiosną wdrażać w życie

Pozdrawiam. Ewa
- Szecherezada
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 2 wrz 2014, o 15:01
Przepiękna Hot papaya. Uwielbiam jej kolor. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Przepiękne to zestawienie jeżówki z hortensją
A co to za piękność na pierwszym zdjęciu z 7 września?
A co to za piękność na pierwszym zdjęciu z 7 września?
Adrianno a mnie zachwyca Eccentric , jest cudowna krwisto czerwona
Ewciu dla Ciebie też się znajdą jeśli przeżyją
Małgoś to hortensja ogrodowa Coco z serii Everbloom.
Wiosenne przymrozki ją załatwiły więc dopiero teraz zaczyna kwitnienie na tegorocznych przyrostach
Ewciu dla Ciebie też się znajdą jeśli przeżyją
Małgoś to hortensja ogrodowa Coco z serii Everbloom.
Wiosenne przymrozki ją załatwiły więc dopiero teraz zaczyna kwitnienie na tegorocznych przyrostach
Pozdrawiam. Ewa
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ewciu robisz wspaniałe zdjęcia
zwłaszcza to pierwsze z hortensją i jeżówką 
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Ewka - powymieniam te zdublowane i podobne - np. Anmarii i Pee Wee - chyba mam te same- choć kupione u licencjonowego producenta
Jeżówkami - też jestem zachwycona - mam tyle siewek, że w przyszłym roku chyba zaduszą hortensje- ale dopiero jak zakwitną zrobie selekcję, lub posadzę przed płotem, bo one chyba są bardzo wytrzymałe. Kupiłam w ubiegłym roku od Mariusza Meringue - jest już duża i zrobiłam kilka sadzonek - bardzo łatwo się ukorzeniają - więc może lepiej niż siać sadzonkowac i wymieniać się

Jeżówkami - też jestem zachwycona - mam tyle siewek, że w przyszłym roku chyba zaduszą hortensje- ale dopiero jak zakwitną zrobie selekcję, lub posadzę przed płotem, bo one chyba są bardzo wytrzymałe. Kupiłam w ubiegłym roku od Mariusza Meringue - jest już duża i zrobiłam kilka sadzonek - bardzo łatwo się ukorzeniają - więc może lepiej niż siać sadzonkowac i wymieniać się