W moim ogrodzie cz.2
Re: W moim ogrodzie cz.2
Marta ale pięknie u Ciebie,istne kwiatowo warzywne szaleństwo
Ile to pracy musiało wymagać i wymaga nadal
Tyle hortensji,róż,żurawek....bardzo mi się podoba.A już przedostatnie zdjęcie najbardziej
Chyba muszę jakiś bluszcz kupić i puścić po piwnicy ziemiance 
Pozdrawiam Amelia
Marta ogrod cudo! Twoja praca cudo! Ziemie masz cudo! Pomidory bez zz CUDO! Wielkie BRAWO I GRATULACJE! I nie opuszczaj swego wątku na tak dlugo bo każda wizyta u Ciebie wirtualna bardzo cieszy! Pozdrawiam
-
Marginetka
- 500p

- Od: 28 sty 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Amelio, jondi, dziękuję za odwiedziny! Każdy ogród wymaga pracy, mój jest już nie młody, rośliny zagłuszają chwasty ale i tak przecież każda w nim praca sprawia wielką przyjemność.
Amelio, nie mogłam patrzeć na swoją obskurną piwnicę i szukałam jakiegoś rozwiązania, dobrego i taniego
. Idealnie nie jest bo jak opadną liście pokaże się brzydka elewacja piwnicy. Liczę jednak, że gałęzie winobluszczu z czasem i ją zasłonią. Zerknę, czy mój bluszcz nie robi odrostów, jeśli tak to będę mogła Ci wysłać.
Wczoraj robiąc wieczorny ogrodowy obchód, postanowiłyśmy z Mamą definitywnie pozbyć się trawnika w części różanej oraz pod kuchennym północnym oknem. Rośliny się rozrastają, eM. ma coraz ciężej operować tam kosiarką. W dodatku w tym roku kupił nową z napędem, jest duża i zwyczajnie nie mieści się w tych wszystkich zakamarkach. Pod oknem postanowiłam zasadzić hosty z własnego podziału. Przy różach pozostawię jedynie szeroką trawiastą ścieżkę a resztę trawnika zamienię na rabatę. Rosną tam już dwie wierzby, głóg i rajska jabłoń, kilka róż, hortensji, jaśmin, żylistki, pigwowiec, wielki milin, tawuła szara, dzielżan, powojnik itd.. Teraz wyobraźcie sobie, że pomiędzy tym wszystkim jest trawnik, który trzeba kosić
.
Są nowe plany, jest energia
.
Amelio, nie mogłam patrzeć na swoją obskurną piwnicę i szukałam jakiegoś rozwiązania, dobrego i taniego
Wczoraj robiąc wieczorny ogrodowy obchód, postanowiłyśmy z Mamą definitywnie pozbyć się trawnika w części różanej oraz pod kuchennym północnym oknem. Rośliny się rozrastają, eM. ma coraz ciężej operować tam kosiarką. W dodatku w tym roku kupił nową z napędem, jest duża i zwyczajnie nie mieści się w tych wszystkich zakamarkach. Pod oknem postanowiłam zasadzić hosty z własnego podziału. Przy różach pozostawię jedynie szeroką trawiastą ścieżkę a resztę trawnika zamienię na rabatę. Rosną tam już dwie wierzby, głóg i rajska jabłoń, kilka róż, hortensji, jaśmin, żylistki, pigwowiec, wielki milin, tawuła szara, dzielżan, powojnik itd.. Teraz wyobraźcie sobie, że pomiędzy tym wszystkim jest trawnik, który trzeba kosić
Są nowe plany, jest energia
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
No dobra. To może po 15-tym skołuję Ci hostę pachnącą jaśminem? Pod okno w kuchni jak znalazł. 
Pozdrawiam. Beata.
-
Marginetka
- 500p

Beatka, pewnie że chcę
! W zamian ukopiesz sobie co tam będziesz chcieć 
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczynki, ja mam bluszcz zimozielony, zarasta mi północną ścianę i zadarnia przestrzenie między roślinami, a w warzywniku mam kilkanaście sadzonek, ptaki rozsiały. Będę rozkopywać całą rabatę w celu przeniesienia, więc pewnie duuuużo pędów będzie z korzeniami. Jeśli chcecie, z przyjemnością Wam wyślę. Mam też winobluszcz i też będę wyszarpywać z trawnika, zeszłoroczne mi się przyjęły, więc możecie też spróbować. Amelio, jakbyś chciała, to krzycz 
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
U Ciebie wszystko na bogato
Wielkie kępy, kolorowo i ... smacznie. A trawnika nie ma co żałować. Trzeba przecież dbać o kosiarkę

-
Marginetka
- 500p

Aniu Wsianiu to może Amelka się skusi, ja dziękuję
. Mój pożarł już piwnicę i przechodzi na ogrodzenie a tego nie chcę
Aniu, dziękuję, jak ładnie można skomentować nie używając słowa "naćpane"
(mój eM tak mówi ) . Kosiarka w drugiej części ogrodu i tak będzie miała co robić
. eM hoduje tam trawnik wzbogacony kilkoma iglakami, może zgłoszę go jako lokalne lądowisko dla helikopterów
.
Aniu, dziękuję, jak ładnie można skomentować nie używając słowa "naćpane"
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
E tam naćpane
Faceci się nie znają. A przynajmniej niektórzy

Marta wiedziałam ,że jak już coś pokażesz to znów szczękę trzeba będzie zbierać z podłogi
Jestem pod wrażeniem ,jak pięknie porosły Ci wiosenne róże
Piękny szpaler hortensjowy
Brawo !
Piękny szpaler hortensjowy
-
Marginetka
- 500p

Witaj Iwonko
Z róż jestem bardzo zadowolona!
Za mną pracowity słoneczny weekend. Dokończyłam obwódkę żurawkową, skopałam rabatę, opieliłam.
Druga porcja powideł śliwkowych już w słoiczkach.
Tak wygląda na chwilę obecną moja piwniczka
:

Ogórki kiszone

Maliny

Pomidory

Powidła

Oraz jabłka, papryczki, truskawki i gruszki
Jutro czas na sok z czarnego bzu

Za mną pracowity słoneczny weekend. Dokończyłam obwódkę żurawkową, skopałam rabatę, opieliłam.
Druga porcja powideł śliwkowych już w słoiczkach.
Tak wygląda na chwilę obecną moja piwniczka

Ogórki kiszone

Maliny

Pomidory

Powidła

Oraz jabłka, papryczki, truskawki i gruszki
Jutro czas na sok z czarnego bzu

- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś w Twojej piwnicy to mogę całą zimę spędzić i nie schudnę ani kilograma
Piękne zapasy
I ja wpadłam w tym roku w szał robienia słoików z pysznościami na zimę i tylko mam nadzieję,że zdążymy to wszystko zjeść 
-
Marginetka
- 500p

Beatko grzyby są w kuchni w słoju i zamrożone w woreczkach. Nie daję grzybów do słoików bo mam ich mało. Tzn. słoików, nie grzybów
.
Aniu
Aniu
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto, piękny ogród.
Taki wielobarwny i różnorodny-jak lubię
Aż trudno uwierzyć, że te różane rabatki tegoroczne
.
Piwniczka, a raczej jej zawartość godna pozazdroszczenia
Taki wielobarwny i różnorodny-jak lubię
Aż trudno uwierzyć, że te różane rabatki tegoroczne
Piwniczka, a raczej jej zawartość godna pozazdroszczenia
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...