"W tajnej służbie". Polecam. Czyta się szybko, bo akcja wciąga i chce się wiedziec co będzie dalej.
Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- elcia1974
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Od wczoraj kolejna książka Lee Child'a z jednym z moich ulubieńszych bohaterów- Jackiem Reacherem
"W tajnej służbie". Polecam. Czyta się szybko, bo akcja wciąga i chce się wiedziec co będzie dalej.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe

Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- lbanek
 - 200p

- Od: 11 wrz 2012, o 16:40

Polecam 'Zakopane odkopane" Pauliny Młynarskiej i Beaty Sabała-Zielińskiej. Powinni przeczytać "klapkowi" turyści obowiązkowo. Pełna humoru i wiedzy o Zakopanem i górach, fajnie się czyta.

- psinka
 - 100p

- Od: 22 mar 2012, o 14:43
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Maria Ulatowska
"Kamienica przy Kruczej"
Losy mieszkańców kamienicy przy Kruczej 46. Akcja toczy się podczas wojny i wiele lat po niej.

"Kamienica przy Kruczej"
Losy mieszkańców kamienicy przy Kruczej 46. Akcja toczy się podczas wojny i wiele lat po niej.
"Przyroda jest lekarzem dla wszelkich chorób." Hipokrates
Pozdrawiam Wiktoria

Pozdrawiam Wiktoria
- Ohajo
 - 500p

- Od: 19 paź 2009, o 00:01
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Właśnie połykam czwartą książkę Simona Becketta o przygodach antropologa sądowego dr Davida Huntera, "Wołanie grobu" ("The calling of the grave"). Trzy poprzednie książki to chronologicznie "Chemia śmierci", "Zapisane w kościach" i "Szepty zmarłych". 
Mroczne thrillery z wartką akcją, czyta się szybko i nieraz zaskakują niespodziewane zwroty akcji. Polecam, ale to zdecydowanie lektura nie dla dzieci...

Mroczne thrillery z wartką akcją, czyta się szybko i nieraz zaskakują niespodziewane zwroty akcji. Polecam, ale to zdecydowanie lektura nie dla dzieci...
"Tylko ten bez szkody rozmawia, kto umie milczeć" - Tomasz a'Kempis

- elcia1974

ZapisujęOhajo pisze:Właśnie połykam czwartą książkę Simona Becketta o przygodach antropologa sądowego dr Davida Huntera, "Wołanie grobu" ("The calling of the grave").
Mroczne thrillery z wartką akcją, czyta się szybko i nieraz zaskakują niespodziewane zwroty akcji.
A ja teraz wędruję po Jemenie razem z Johnem Coreyem i jego żoną w "Panterze" Nelsona DeMille.
Al- Kaida, zamachy, islam od tej mniej fajnej strony- te klimaty.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.

- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33

Właściwie to juz skończyłam, ale mi sie podobała Arlene Blum - Annapurna, góra kobiet

OLGA od malamutów
Wątki Azy

Wątki Azy
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13

Ohajo - ja też bardzo lubię połykać, a właściwie to już połknęłam - wszystkie dostępne tytuły  
  Simona Becketta !!

Pozdrawiam i zapraszam

- Ohajo
 - 500p

- Od: 19 paź 2009, o 00:01

Ma facet wyobraźnię, nie ma co... Ale czyta się dobrze 

"Tylko ten bez szkody rozmawia, kto umie milczeć" - Tomasz a'Kempis

- Kasienkar
 - 500p

- Od: 18 cze 2013, o 14:38

Ja obecnie czytam "Ziołolecznictwo Ojców Bonifratrów"
Autor: Teodor Książkiewicz
Jest to książka oparta na wielowiekowym doświadczeniu (dokładnie 400 lat), zawiera gotowe zestawy recept ziołowych skuteczne w leczeniu chorób i wzmacniające organizm, sposoby na zachowanie dobrej formy fizycznej i psychicznej, szczegółowe zalecenia dietetyczne, kosmetyczne porady ziołowe,tabele wartości odżywczych owoców, warzyw i produktów zbożowych,słowniczek roślin leczniczych, przepisy na nalewki lecznicze, wina z ziół, przepisy na kąpiele lecznicze.

Autor: Teodor Książkiewicz
Jest to książka oparta na wielowiekowym doświadczeniu (dokładnie 400 lat), zawiera gotowe zestawy recept ziołowych skuteczne w leczeniu chorób i wzmacniające organizm, sposoby na zachowanie dobrej formy fizycznej i psychicznej, szczegółowe zalecenia dietetyczne, kosmetyczne porady ziołowe,tabele wartości odżywczych owoców, warzyw i produktów zbożowych,słowniczek roślin leczniczych, przepisy na nalewki lecznicze, wina z ziół, przepisy na kąpiele lecznicze.
Pozdrawiam, 
Kasia

Kasia
- AGA Z

- Od: 14 paź 2009, o 11:20

Jestem w połowie książki L. Child'a "Uprowadzony". Cały czas trzyma w napięciu. Nie można przestać czytać z ciekawości "co będzie za rogiem".elcia1974 pisze:Od wczoraj kolejna książka Lee Child'a z jednym z moich ulubieńszych bohaterów- Jackiem Reacherem
Polecam.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści

Spis treści
- elcia1974

Aga no to właśnie czytamy tą samą książkę.  

Tylko ja dopiero zaczęłam "Uprowadzonego".

A w kolejce czeka jeszcze "Podejrzany". Czytałaś?

Tylko ja dopiero zaczęłam "Uprowadzonego".
A w kolejce czeka jeszcze "Podejrzany". Czytałaś?

- sylwia75
 - 100p

- Od: 19 lut 2012, o 22:49
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Dziunia 87 napisała
W międzyczasie przyjaciel podrzucił mi i bardzo polecił książkę o zombiakach
 "World war Z" (Max Brooks), na podstawie, której powstał film o tym samym tytule z Bradem Pittem w roli głównej. 
Książka niesamowicie mnie wciągnęła. Bardzo podoba mi się sposób w jaki została napisana... jest to zbiór krótkich wywiadów/relacji ludzi, którzy przeżyli wojnę z żywymi trupami
 Super polecam 
[/quote]
Mój 12 letni syn właśnie ją czyta,mam nadzieję że nie za poważna??Też go wciagneła

Ja teraz jestem na etapie ,,Metro,, połykam wszystkie części -ale metro 33 jak do tej pory moim zdaniem najlepsza.

W międzyczasie przyjaciel podrzucił mi i bardzo polecił książkę o zombiakach
Książka niesamowicie mnie wciągnęła. Bardzo podoba mi się sposób w jaki została napisana... jest to zbiór krótkich wywiadów/relacji ludzi, którzy przeżyli wojnę z żywymi trupami
Mój 12 letni syn właśnie ją czyta,mam nadzieję że nie za poważna??Też go wciagneła
Ja teraz jestem na etapie ,,Metro,, połykam wszystkie części -ale metro 33 jak do tej pory moim zdaniem najlepsza.
Pozdrawiam Sylwia

- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34

U mnie na tapecie.....tzn....yy..... w pojazdach komunikacji miejskiej 
Mike Gayle " Kawalerem być "
jak na razie świetne, lekko napisane czytadło, polecam

Mike Gayle " Kawalerem być "
jak na razie świetne, lekko napisane czytadło, polecam
Zamówiłem Spowiedź psa.