Oplątwy - bezkorzenne parapetowce
- mmudant
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oplątwy - bezkorzenne parapetowce
Ewa - wiesz co, jakoś nie wiedzę pomysłu na zaproponowaną przez Ciebie sesję, ale pomyślę... Większość oplątw jest już przyrośnięta do sowich korzeni na których je umieściłam i nie jest łatwo porobić fotki w parach jakby się chciało... Ale daję dziś zdjęcie zbiorowe ostatnich piękności, całej rodzinki w komplecie 

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Jak bym miała powiedzieć, które mi się podobają, to te dwie największe
. Masz rację mówiąc, że wszystkie są piękne, ale też trzeba móc je widzieć, a jak się nosi okulary, to już troszkę gorzej
. Wtedy lepiej je widywać na monitorze
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
To co jest? 
Twoje wspaniałe zdjęcia jeszcze piękniejszych tillandsi już miałam przyjemność podglądać ( cichaczem
Piękno wcielone
No cóż Ewcia i Tulapek wespół zespół z Tobą mnie zaraziliście
Jako bobas początkujący z jedną marketową ( i pięcioma w drodze - też zwyklaczkami
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzia - jeżeli one są poprzyczepiane, to faktycznie nie najlepszy to był pomysł, szkoda
Ale za to piąteczka - rewelacyjka !! Chociaż w całej piąteczce to andreana
nie ma sobie równych !!
Kasia - ja już wyluzowałam z pytaniami do Madzi, oczywiście póki co
Ale jak teraz Ty zaczniesz tak Madzię zamęczać jak ja, to ...
to fajnie będzie
Ale super, że trafiłaś do grona oplątwowców

Ale za to piąteczka - rewelacyjka !! Chociaż w całej piąteczce to andreana
Kasia - ja już wyluzowałam z pytaniami do Madzi, oczywiście póki co
Ale jak teraz Ty zaczniesz tak Madzię zamęczać jak ja, to ...
Ale super, że trafiłaś do grona oplątwowców
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

Kasia
witaj, i cieszę się przeogromnie że i Ciebie oplątwy zachwyciły
No a radość Ewy i Tulapka jest faktycznie zaraźliwa ....
No ale co się dziwić, one są na prawdę niesamowite przez to, że są takie inne, i takie niezwykłe w swym sposobie życia, no i są piękne. I podziel się wiadomością i zdjęciami koniecznie jak już Twoje panienki dotrą do Ciebie
Cieszę się, bardzo 
Ewa - nooo, andreana jest boska !!!!
Ewa - nooo, andreana jest boska !!!!
- ewa321

Madzia - miałam nie mieć pytań ... a jednak
Jak Ty prowadzisz swoją szarą gwatemalską - leży, wisi czy jak ??
Bo ona kompletnie, ale cudnie inna od całej reszty tillandsii jest
i na razie nie bardzo wiem jak ją ogarnąć 
Jak Ty prowadzisz swoją szarą gwatemalską - leży, wisi czy jak ??
Bo ona kompletnie, ale cudnie inna od całej reszty tillandsii jest
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

Wiesz co, ona wisi. I zauważyłam że zdecydowanie lepiej było jej na dworze niż kiedy trzymałam ją w domu. Teraz już ją dałam do domu (i całą resztę również) i jestem ciekawa jak jej będzie ... Oby nie padła ...
- ewa321

To Ty jednak już dałaś je do domu ????!!!!
No to ja grzecznie słucham Twoich rad, żeby je jeszcze na chwilę na słoneczko, a tu masz
Moje wszystkie jeszcze stoją, i będą jeszcze chwilę stały na balkonie, bo temp. w ciągu dnia powyżej 20 stopni, a nocą jeszcze w miarę, bo powyżej 10.
A najważniejszy argument to taki, że nadal nie wiem, jaką im zrobić konstrukcję, gdzie je ulokować ...
No to ja grzecznie słucham Twoich rad, żeby je jeszcze na chwilę na słoneczko, a tu masz
Moje wszystkie jeszcze stoją, i będą jeszcze chwilę stały na balkonie, bo temp. w ciągu dnia powyżej 20 stopni, a nocą jeszcze w miarę, bo powyżej 10.
A najważniejszy argument to taki, że nadal nie wiem, jaką im zrobić konstrukcję, gdzie je ulokować ...
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

Ale u nas pada codziennie, niby ciepło, ale boję się że będę cały czas mokre ...
- mmudant

Oplątwowe szaleństwo trwa, zakupiłam 3 nowe
Mam nadzieję, że póki co zakupów koniec ...
A to po kolei nowe panienki:
T. recurvifolia var.subsicundifolia - takie właśnie chyba lubię najbardziej, srebrzysto szare rozetki
Ma tak ok. 7 cm średnicy.

A to T. straminea - duża, taki łodygowiec, ma ok 20 cm długości, a może nawet trochę więcej. Srebrzysta
W opisie ma napisane że jej kwiaty są pachnące
Mam nadzieję że je kiedyś zobaczę ...

a na jej jednym liściu takie oto cudeńko maleńkie znalazłam. Coś się wysiało widocznie w szklarni i sobie na liściu wyrosło. To malutkie ma niecałe 3 mm długości

I jeszcze zakupiłam T. juncea - w sumie wzięłam ją bez przekonania. Wydawało mi się, że kiedyś kiedyś ją miałam, i wtedy mi się nie podobała. Ale ta jednak jest inna, lekko srebrzysta jest:), ma zdecydowanie dłuższe i delikatniejsze liście. I podoba mi się

Kurcze, zaszalałam tej jesieni z oplątwami... Ale co tam. Teraz oby wszystkie przetrwały zimę w domu
oby do wiosny .... i do kolejnych nowości

A to po kolei nowe panienki:
T. recurvifolia var.subsicundifolia - takie właśnie chyba lubię najbardziej, srebrzysto szare rozetki

A to T. straminea - duża, taki łodygowiec, ma ok 20 cm długości, a może nawet trochę więcej. Srebrzysta

a na jej jednym liściu takie oto cudeńko maleńkie znalazłam. Coś się wysiało widocznie w szklarni i sobie na liściu wyrosło. To malutkie ma niecałe 3 mm długości

I jeszcze zakupiłam T. juncea - w sumie wzięłam ją bez przekonania. Wydawało mi się, że kiedyś kiedyś ją miałam, i wtedy mi się nie podobała. Ale ta jednak jest inna, lekko srebrzysta jest:), ma zdecydowanie dłuższe i delikatniejsze liście. I podoba mi się

Kurcze, zaszalałam tej jesieni z oplątwami... Ale co tam. Teraz oby wszystkie przetrwały zimę w domu
Madzia,w październiku u p. beaty nowości będą...
Ale to malenstwo to to super,nowa oplątwka
Ale to malenstwo to to super,nowa oplątwka
- mmudant

No właśnie te nowości ... może się powstrzymam jakoś przed zakupem?? he he, się zobaczy ....
W tym roku sporo nowych gatunków mam, nie wiem jak im będzie na dłuższą metę u mnie, więc nie wiem czy aż tak mogę szaleć .... he he
W tym roku sporo nowych gatunków mam, nie wiem jak im będzie na dłuższą metę u mnie, więc nie wiem czy aż tak mogę szaleć .... he he
Nowe Panienki
A pasażer na gapę jest przeuroczy
I jaki dziarski