W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

sonia pisze:Jeanne jak Kenzo w czerwonym do pyska ;:183 a czy imię Kenzo to od moich ulubionych perfum flower by kenzo ;:198
Wiesz Soniu w końcu to blondyn więc w czerwonym mu do pyska :lol: obróżkę też ma czerwoną (i wszystkim przez to się wydaje że jest suczką ;:191 czerwony to taki mało męski kolor :lol: )
A imię jak najbardziej, może nie konkretnie od tych perfum, ale od ich projektanta ;:183
Rodowodowo to RUMBURAK :roll: , imię wymagające zmiany (choć miał być na początku RUM lub BURAK - to ostatnie to propozycja mojej koleżanki :;230 )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

Ależ mnie tu dawno nie było... na przeprosiny wklejam fotkę :D
Obrazek Obrazek
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Śliczna puchata kuleczka ;-)
Czym czeszesz futerko?
milka0105
1000p
1000p

Post »

Tu Figo jest juz po strzyżeniu :D Pani Fryzjerka tak go ogoliła dosłownie jak owieczke :D ale juz wygląda jak widac dosyc normalnie..
Z tego powodu że na razie włoski ma króciusieńkie, to czesze go raz na jakiś czas taką specjalną szczotką do czesania psów :D
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdradzisz jaką?
W okolicach grudnia będę mieć Bearded Collie i nie mam pomysłu na szczotkę :( Hodowcy polecają Mason Person, ale nie zdecyduję się wydać na szczotkę 200zł :twisted:
Podobna wydaje mi się szczotka firmy KARUSEK
http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=4380
Zna ją ktoś? A może jakieś inne propozycje?
milka0105
1000p
1000p

Post »

szczerze Ci powiem... że u nas, w naszej małej mieścinie jest 1 sklep zoologiczny i to na dodatek bardzo ubogi. Szczotek do wyboru było raptem ok. 3 :lol: i ja wybrałam tą chyba najbardziej odpowiednią. Nie jest firmowa, od taka zwykła szczotka do czesania psów :D kosztowała ok. 15 zł :)

PS Gratuluję przyszłego pieska, śliczne są!
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milko, ja pewnie też bym kupiła szczotkę za 15zł, ale... raczej z BC nie będę chodzić do fryzjera (one są ładniejsze z dług sierścią), więc muszę mieć dobrą szczotkę :roll:
Nie znam się kompletnie... sama używam do swoich włosów zwykłej szczotki :lol: Jak miałam Viki - bokserkę to używałam rękawicy do czesania/głaskania psów z króciutką sierścią...

Drapki dla Figo ;-)

P.s. jeśli będę mieś suczkę to będzie jej Figa :lol:
Awatar użytkownika
Renia 4
200p
200p
Od: 5 paź 2008, o 17:49

Post »

Witam w temacie !
Na przywitanie moja Perełka Obrazek
Ma już 10 lat, ale jeszcze dzielnie sie trzyma.
Pozdrawiam wiosennie
milka0105
1000p
1000p

Post »

ooo :D śliczne imię :lol:
Mi osobiście Figo podobał się z dłuższą sierścią, taki mały rozczochraniec :D ale właśnie był problem z czesaniem, bo różnie to bywało z naszymi chęciami.. :D Figo był pierwszy raz, i raczej nie będziemy z nim częściej chodzić do fryzjera niż max 2 razy do roku, bo mamy problem z dojazdem..
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

DorkaWD, jeśli chodzi o szczotkę to chyba nie ma sensu wydawać 200 zł, ale warto na pewno kupić lepszą z tych niższej klasy :roll: z moich obserwacji wynika że nie liczy się jakość szczotki a częstotliwość jej używania :lol:
Fakt, goldeny mają inny rodzaj sierści niż BC, w porównaniu z nimi to raczej krótką :lol: i najczęściej używam szczotki z obrotowymi ząbkami - usuwa martwy włos, ale tylko grzbiet mojego złotka nią wyczesuję bo sierść w bardziej "kudłatych" miejscach się po prostu plącze :twisted:
Może wypowie się posiadacz jakiegoś kudłacza, może EWA K zdradzi Ci czym czesze swoje sheltie :wink:

Milko, Figo słodki jak zawsze :wink: nie wiem czy wiesz o tym ze sierść po strzyżeniu nie odrośnie już taka długa jak była :wink:

Reniu, Perełka śliczna, mizianka dla tej kruszynki :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Jeanne pisze:
sonia pisze:Jeanne jak Kenzo w czerwonym do pyska ;:183
najważniejsze, że nie nosi czerwonej torebeczki ;:183
Dorka ja dla Dusi bernardynki długowłosej miałam takie zgrzebło http://allegro.pl/item448836906_zgrzebl ... zedaz.html i sprawdzało się rewelacyjnie ;:225
Reniu mizianka dla Perełki i niech Ci żyje długo i w zdrowiu ;:215
Milka taki malutki piesek, a był problem z chęciami by go wyczesać ;:191

Po dezaktualizacji wykasuję link do allegro/DorkaWD
P.S. przypomnijcie mi ;-)
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Dorko najlepiej spytaj hodowce, on będzie najlepiej wiedział czym czesać psa, albo fryzjera.
Do długiej siersi niektórzy polecają szczotki, inni grzebenie - ja mam yorka, tułów czesze szczotką (podobną jak w Twoim linku), a główkę grzebieniem. Do rozczesywania (czasem sie coś zaplącze :lol: ) używam tzw. "pudlówki".
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu, Twoja Perełka nie wygląda na swoje latka! Choć z pyszczka, z miny widać, że poważna z niej osóbka ;-)
Drapki dla Perełki :wink:

No to jeszcze czekam na EWĘ K, może ma w zanadrzu coś sprawdzonego i skutecznego a zarazem w cenie która nie wywoła u mnie palpitacji serca :roll:

Soniu, zgrzebło? hmm... pewnie też będzie musiało być takowe w kosmetyczce psiej :lol:

Jeanne
, no właśnie też mi się tak wydaje... tylko z jakiego powodu wszyscy o tej Mason Person w koło? Ta szczotka będzie moim koszmarem :evil: (już nim jest, a jeszcze nie mam psa :oops: )
DankaWS pisze:Dorko najlepiej spytaj hodowce, on będzie najlepiej wiedział czym ...
Problem w tym, że już pytałam 8)
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

DorkaWD pisze:Zdradzisz jaką?
W okolicach grudnia będę mieć Bearded Collie i nie mam pomysłu na szczotkę :( Hodowcy polecają Mason Person, ale nie zdecyduję się wydać na szczotkę 200zł :twisted:
Podobna wydaje mi się szczotka firmy KARUSEK
http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=4380
Zna ją ktoś? A może jakieś inne propozycje?

Ja je kocham BC ;:1
A co do szczotek hmmm....
Wiem coś na ten temat bo moje Lhasaczka już go ma prawie do ziemi.
1 nie może mieć kulek na końcach bo będziesz sierść wyrywać a to może być bolesne dla psa
2 musi być wykonana z drzewa a igły ok 2,5 cm metalowe ( nic z plastiku bo będzie sie elektryzować)
3 poduszka w środku powinna być miękka ( sprawdzić można po przez nacisk igieł na wew. cześć dłoni poduszka powinna wklęsnąć).
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Mój góral :wink: :lol: tydzień temu, drugi raz w swoim życiu widział morze i ... nie powiem aby był szczęśliwy :?

... woda go goniła :shock: :lol:

Obrazek

... piasek rozpychał piesowe paluszki :roll:

Obrazek

Wiejsko-leśny burek nie zakosztował (i my także nie :( ) dłuuuugich spacerów brzegiem morza.
Pozdrawiam, Baśka
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”