Sałatka z soczewicą
1 szklanka ugotowanej soczewicy
1 puszka kukurydzy
1 puszka. zielonego groszku
2-3 marchewki ugotowane na parze
1 mała cebulka
drobno pokrojony biały kawałeczek pora
sól, pieprz do smaku
majonez wymieszać pół na pół z naturalnym jogurtem i z białym pieprzem.
Co nieco z mojej kuchni
-
- 100p
- Posty: 149
- Od: 27 kwie 2013, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Północna Wielkopolska
Re: Co nieco z mojej kuchni
Witam
Zabieram się do zrobienia octu jabłkowego z Twojego przepisu. Czytam, że ocet ten nadaje się również do przetworów. Zastanawiam się jakie proporcje można przyjąć w przetworach gdy w przepisach jest ocet spirytusowy 10%. Jaki mi ocet wyjdzie? Ile będzie miał procentów. Czy to można jakoś obliczyć, czy zmierzyć?
Pozdrawiam
Roma
Zabieram się do zrobienia octu jabłkowego z Twojego przepisu. Czytam, że ocet ten nadaje się również do przetworów. Zastanawiam się jakie proporcje można przyjąć w przetworach gdy w przepisach jest ocet spirytusowy 10%. Jaki mi ocet wyjdzie? Ile będzie miał procentów. Czy to można jakoś obliczyć, czy zmierzyć?
Pozdrawiam
Roma
- acia1065
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1091
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Kłaj - Małopolska
- Kontakt:
Re: Co nieco z mojej kuchni
Około 5 - 6 %roma333 pisze:Witam
Zabieram się do zrobienia octu jabłkowego z Twojego przepisu. Czytam, że ocet ten nadaje się również do przetworów. Zastanawiam się jakie proporcje można przyjąć w przetworach gdy w przepisach jest ocet spirytusowy 10%. Jaki mi ocet wyjdzie? Ile będzie miał procentów. Czy to można jakoś obliczyć, czy zmierzyć?
Pozdrawiam
Roma
Beata