Życie cierniami usłane ;) - KwiAnna
- sokolica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Życie cierniami usłane ;) - KwiAnna
Frailejki maluszki przeurocze. Aż nie dziwię się, że miano królowej otrzymała ta duża. Piękna roślina!
Zdecydowanie najbardziej podoba mi się Lenophyllum guttatum Bardzo oryginalne listeczki. Pokaż za jakiś (pewnie dłuższy) czas, bo bardzo jestem ciekawa jak to rośnie.
Zdecydowanie najbardziej podoba mi się Lenophyllum guttatum Bardzo oryginalne listeczki. Pokaż za jakiś (pewnie dłuższy) czas, bo bardzo jestem ciekawa jak to rośnie.
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
W tym roku udało mi się upolować sporo wymarzonych roślinbebos pisze:Cudne klejnociki! Już gdzieś pisałam, że w dwójnasób zachwycają mnie szczegóły niekoniecznie uchwytne dla każdego na pierwszy rzut oka! A pamiątka z wakacji - Graptopetalum bellum z Rumi? Ja stamtąd wzięłam też kilka tych roślin, jak rzadko...kwitły długo ciesząc po raz pierwszy me oczy, ale teraz to chyba zostawię sobie tylko jedną.
Graptopetalum bellum - tak, z Rumii, niestety z wełnowcami Walka trwa, a co z tego wyniknie - zobaczymy
Mam nadzieję że i u mnie za rok zakwitną
Oj dziękujęAkwelan_2009 pisze:Bardzo ciekawe rośliny, a fotki profesjonalizm .
Ale jaki tam profesjonalizm Kupiłam sobie soczewki na obiektyw i dlatego mogę robić troszkę lepsze zdjęcia
Pewnie że pokażę Może uda mi się je rozmnożyć z listeczków. Korzonki już puściłysokolica pisze:Frailejki maluszki przeurocze. Aż nie dziwię się, że miano królowej otrzymała ta duża. Piękna roślina!
Są już efekty słonecznych dni:
Anacampseros sunrise
i reszta
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie, kwitnąco, kolorowo, różnorodnie - czegóż chcieć więcej? Tylko więcej takich widoków!
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
A to jeszcze nie koniec fotek, niestety będę pokazywać na raty
Moja biedna crassulka miała wełnowce w korzeniach Nie wiedziałam co było przyczyną plam na listeczkach i dowiedziałam się dopiero przy przesadzaniu...
Mimo tych pasożytów postanowiła zakwitnąć...
Oberwałam te brzydkie listeczki, żeby zrobić miejsce nowym... Kwiatuszki też odcięłam, żeby jej za bardzo teraz nie przeciążać...
Jak przeżyje moje zabiegi... to na wiosnę, mam nadzieję, odrobi straty.
Moja biedna crassulka miała wełnowce w korzeniach Nie wiedziałam co było przyczyną plam na listeczkach i dowiedziałam się dopiero przy przesadzaniu...
Mimo tych pasożytów postanowiła zakwitnąć...
Oberwałam te brzydkie listeczki, żeby zrobić miejsce nowym... Kwiatuszki też odcięłam, żeby jej za bardzo teraz nie przeciążać...
Jak przeżyje moje zabiegi... to na wiosnę, mam nadzieję, odrobi straty.
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Crassula corallina jest zjawiskowa, tak niby niepozorna roślinka a ile radochy, anacampseros poczuł troszkę słońca i proszę jaki efekt, a ireszta nie chciała zostać w tyle
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
U Ciebie kolorowo i pięknie .
Mój Anacampseros w tym roku ma focha ,nie wiem o co mu chodzi .Stoi na balkonie opala się i jeszcze marudzi
Crassulka urocza
Mój Anacampseros w tym roku ma focha ,nie wiem o co mu chodzi .Stoi na balkonie opala się i jeszcze marudzi
Crassulka urocza
Czyli crassulka dostanie teraz lanie BI 58 ??
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko Ci pięknie kwitnie Aniu.
I kaktusy i sukulenty,tylko się cieszyć.
I kaktusy i sukulenty,tylko się cieszyć.
- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Urzekające widoki, robisz piękne zdjęcia .
- gracesz
- 500p
- Od: 28 sie 2013, o 14:11
Bardzo ładne rośliny pięknie sfotografowane i życzę udanej batalii z wełnowcami. Ja też z Rumi w ubiegłym roku przywiozłam tego "gratisa". Na 12 sztuk jakie kupiłam tylko jednej niestety nie dało się uratować, bo była zbyt mała...
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Anacampseros śliczny! Bardzo mu pasuje ta doniczka
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Aniu - wpadam zdyszana, podziwiam piękno roślinek, powzdychałam do "koralinki" i nie mogę tak sobie pójśc bez słowa. Biegnę podziwiać dalej!