Myślę, bo jednak ja bardziej zapominam o podlaniu niż o uzupełnieniu podstawki, ale kto wie. Zastanowię się jeszcze

Zastanawiam się tylko czy jakaś siewka przetrwa w warunkach jakie ma muchołówka
  Zastanawiam się tylko czy jakaś siewka przetrwa w warunkach jakie ma muchołówka   ale chyba mają marne szanse
  ale chyba mają marne szanse  

ale muszę jeszcze zgłębić ten temat bo na razie to wiem o nich bardzo mało a jak wiadomo teraz jesień już prawie a więc czas zbiorów ( w moim wypadku jabłek bo taka okolica
  ale muszę jeszcze zgłębić ten temat bo na razie to wiem o nich bardzo mało a jak wiadomo teraz jesień już prawie a więc czas zbiorów ( w moim wypadku jabłek bo taka okolica   ) i nowych nasadzeń ( ale to późną jesienią )
  ) i nowych nasadzeń ( ale to późną jesienią )   Więc temat trochę się w czasie odciągnie ale i tak nowy skalniaczek będę budował dopiero wiosną
  Więc temat trochę się w czasie odciągnie ale i tak nowy skalniaczek będę budował dopiero wiosną   Na razie mam tylko jego plany w głowie
  Na razie mam tylko jego plany w głowie   A no i niedługo pokażę Adenium
  A no i niedługo pokażę Adenium   Jak wiecie wiosną ich w tunelu nie zabezpieczyłem i mi przemarzły
  Jak wiecie wiosną ich w tunelu nie zabezpieczyłem i mi przemarzły   a przez całe lato stały jak zaklęte w miejscu z paroma listkami , ale teraz pogoda im podpasowała i ruszyły ze wzrostem
  a przez całe lato stały jak zaklęte w miejscu z paroma listkami , ale teraz pogoda im podpasowała i ruszyły ze wzrostem  

-/ ... / A no i niedługo pokażę Adenium/ ... /
 , czekam.
  , czekam.
 po niedzieli ma być odrobinę więcej słońca, może jeszcze pokażą się kwiatuszki. U mnie notek produkuje pączuchy, ale co z nich będzie, jak ciągle pada
 po niedzieli ma być odrobinę więcej słońca, może jeszcze pokażą się kwiatuszki. U mnie notek produkuje pączuchy, ale co z nich będzie, jak ciągle pada  

Coś tam jeszcze kwitło będzie o ile przymrozki za szybko nie przyjdą
  Coś tam jeszcze kwitło będzie o ile przymrozki za szybko nie przyjdą   Nawet N.submammulosus jeszcze chyba ze 4 pąki produkuje
  Nawet N.submammulosus jeszcze chyba ze 4 pąki produkuje  

przyjemny widok dla oczu............ale będzie pikowania,nie zazdroszczę
 przyjemny widok dla oczu............ale będzie pikowania,nie zazdroszczę 
 szczególnie te kwitnące
 szczególnie te kwitnące 

Pójdę później do tunelu to policzę
    Pójdę później do tunelu to policzę