Halo halo  
 Aguś aage

Aguś aage - najpierw upały afrykańskie, potem londyńskie deszcze - oj ciężki był ten rok dla fuksji - bo pelargoniom żadne wahania pogody nie są groźne  
 Paulinko Paula15

Paulinko Paula15 - oj kochana i co - połamała się bardzo? Mi oderwało dużą gałązkę od Ivory Snow - nie dosyć ze mało była rozkrzewiona to jeszcze wiatr ją zdewastował - ale już powolutku puszcza boczkami.
Marzenko manenko71 - dziękuję, kochana ja każdy weekend spędzam na działeczce - przecież możesz wpaść na kawusię i wykopki  
 Wioluś wiolamanka

Wioluś wiolamanka -  

zaraz będą ogrodowe roślinki.
Anetko - fajnie że zaglądasz i dziękują za miłe słowa pod adresem moich roślinek  

Ciężki to był rok dla fuksji i przez pogodę i mączlika nie mogły pokazać na co je stać - za rok muszę zainwestować w pałeczki nawozowo-owadobójcze bo dziewczyny się o nich dobrze wypowiadały.
Ewuniu maadro - oj te nasze roślinki, ile my przez nie mamy zmartwień ale i tak je kochamy  
 Marylko mmaryla

Marylko mmaryla - hibiskusy mam z sadzonek, tylko Apollo x Calcuta to siewka od forumki  
 Aniu anym

Aniu anym - zaraz będzie kolorowo  
 Elciu, Anetko, Kasiu oxalis, Kasiu Katiusha, Iwonko IkaD, Tesiu, Krysiu Karo, Ewuniu maadro, Kingo crazydaisy

Elciu, Anetko, Kasiu oxalis, Kasiu Katiusha, Iwonko IkaD, Tesiu, Krysiu Karo, Ewuniu maadro, Kingo crazydaisy - nie będę od Was szefa chwalić bo pęknie chłopak z dumy  

ale nie przeczę że porządny z niego facet ale żaden wielbiciel zielonych - raczej świętego spokoju bo należę do upierdliwych osób jak coś chcę i chyba się zgodził żeby mieć święty spokój i nie słuchać mojego trajkotania 
 Tesiu
  Tesiu - dekolt był dość solidny  

Sprawdziłam własny wątek i się okazało że nie pokazywałam fotek działkowych aż z końca czerwca  

To teraz lecimy po kolei datami - oczywiście część roślinek pokazanych na fotkach już nie kwitnie ale to tak na wspomnienie lata  

To poleciałam z grubej rury