Phalaenopsisy Oriona
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie zawsze jest u mnie tak kolorowo i pięknie. Mój choruszek ma się coraz gorzej. W przeciągu miesiąca zżółkły mu 4 liście - ten na zdjeciu jest ostatni.
Pomimo tego, że wycięłam dużą częśc liścia, przypaliłam, żółknięcie postępuje. Chyba się będę musiała z nim pożegnac
Pomimo, że to jeden z wielu storczyków które mam szkoda mi go bardzo.

Jolu witam w moim wątku.
Miło mi że Ci się podoba. Niestety coraz więcej z moich storczyków przekwita albo już przekwitło, ale widac już na niektórych nowe pędy, inne przyrastają w masę zieloną, a ja uzupełniam moją kolekcję o kolejne wymarzone phalaenopsisy.
Dzisiaj kupiłam na allegro jasnofioletowego z białą warżką. Takiego jak Smoczyca ma na avatarze.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dopiero ci przekwitły a już pędy puszczają... moje nie chcą puścić pędów i nie wiem, jak je do tego skłonić. chciałabym ujrzeć na moich Phalaenopsisach pędziki.orion pisze:Jolu witam w moim wątku.Miło mi że Ci się podoba. Niestety coraz więcej z moich storczyków przekwita albo już przekwitło, ale widac już na niektórych nowe pędy, inne przyrastają w masę zieloną, a ja uzupełniam moją kolekcję o kolejne wymarzone phalaenopsisy.
Dzisiaj kupiłam na allegro jasnofioletowego z białą warżką. Takiego jak Smoczyca ma na avatarze.
Storczykowa na pewno już niedługo zobaczysz nowe pędy i u swoich storczyków.
Porobiłam dzisiaj fotki moim storczykom i znalazłam kilka niespodzianek. Ale zacznę od początku:
2 pędziki mają się dobrze i juz je podpięłam:
To pęd "śpiocha" - który przez rok czasu odpoczywał

następny (biały z ciemnoróżową warżką):

Teraz niespodzianki:
Ten jeszcze kwitnie i wypusza nowe korzonki a za nimi nowy pęd:

Biały kupiony jako przekwitnięty za 10 zł w Real w lipcu do dzisiaj kwitnie i nie zamierza przestac:

i inne:

Porobiłam dzisiaj fotki moim storczykom i znalazłam kilka niespodzianek. Ale zacznę od początku:
2 pędziki mają się dobrze i juz je podpięłam:
To pęd "śpiocha" - który przez rok czasu odpoczywał

następny (biały z ciemnoróżową warżką):

Teraz niespodzianki:
Ten jeszcze kwitnie i wypusza nowe korzonki a za nimi nowy pęd:

Biały kupiony jako przekwitnięty za 10 zł w Real w lipcu do dzisiaj kwitnie i nie zamierza przestac:

i inne: