Oplątwy - bezkorzenne parapetowce
- mmudant
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oplątwy - bezkorzenne parapetowce
Po prostu ją zostaw... Niech leży i odpoczywa. Nie zraszaj może lepiej za bardzo. Teraz tak sobie myślę, ale to trzeba by skonsultować z fachowcami od oplątw - na ile pomogło by jej opryskanie czymś na grzyba .... ?
Już tam niech zdycha,ja nie będę nerwow na nia tracić,mam dość przez szkolę
i teraz nastapi wielki ochrzan i później zawał ewy 
- mmudant

Żadnego ochrzanu nie będzie... he he. Może teraz jak będziesz miał mniej czasu przez szkołę to nie zagłaszczesz kolejnych oplątw
A ta bidula może jeszcze odbije ... 
- mmudant

Taak? nowości mają być? Ale masz informacje...! a wiesz może co to będzie???? w tym "naszym" sklepie tak ?
Pisz do ewki,od niej wiem.I tak,w naszym
A ewka wie,bo ma listę z czeskiego i chce powiększyć asortyment pani Beaty o cały czeski 
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzia - aż czworaczki ???!!!
No to ja jestem tylko ciekawa czy i ja takiego przychówku się doczekam ?? I kiedy ?? I u której ?? Bo na pewno nie u pruinosy
A na fotkach to wg mnie one wyglądają całkiem zdrowo ... Ale może jeszcze za mało się znam ...
Tak czy inaczej mamuśka aeranthos dzielna jest !! Po tak ciężkim porodzie to chyba należy jej się jakiś ... macierzyński
Tulap - "niech zdycha" ?????!!!!!
Przywołuję Cię natychmiast do porządku i do zweryfikowania swojej niehumanitarnej postawy !!!!!
Ale może ona jeszcze się aklimatyzuje
No ciut długo, ale każda ma inne tempo, widzę po moich.
No to ja jestem tylko ciekawa czy i ja takiego przychówku się doczekam ?? I kiedy ?? I u której ?? Bo na pewno nie u pruinosy
A na fotkach to wg mnie one wyglądają całkiem zdrowo ... Ale może jeszcze za mało się znam ...
Tak czy inaczej mamuśka aeranthos dzielna jest !! Po tak ciężkim porodzie to chyba należy jej się jakiś ... macierzyński
Tulap - "niech zdycha" ?????!!!!!
Przywołuję Cię natychmiast do porządku i do zweryfikowania swojej niehumanitarnej postawy !!!!!
Ale może ona jeszcze się aklimatyzuje
No ciut długo, ale każda ma inne tempo, widzę po moich.
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

Ewa
no, aeranthos dzielna, oby tylko dała radę he he. Ale co do tej pruinosy to nawet na stronie sklepu napisali że jest wolnorosnąca - więc spokojnie, u niej wszystko idzie wolniej widocznie.
A co Ty wiesz o nowościach październikowych????
A co Ty wiesz o nowościach październikowych????
- ewa321

Madziu - niestety wiem na tyle dużo, żeby planowany wiosenny zakup oplątw zrobić ... jesienią
Jak Tulapek wspomniał, wysłałam pani Beacie listę moich ulubionych tillandsii, których u niej nie ma, i odpowiedziała,
że już w październiku będzie trochę nowości, w tym kilka z mojej listy.
Jak mnie to nie usatysfakcjonuje, to można "zasugerować" kolejną listę na wiosnę
A na mojej liście były: Andreana, Concolor, Fuchsii mexico, Fuchsii var gracillis, Ionantha fuego,
Ionantha peanut clump (inaczej Ionantha haselnus), Ionantha red, Setace clump, Tectorum.
To póki co tyle
Jak Tulapek wspomniał, wysłałam pani Beacie listę moich ulubionych tillandsii, których u niej nie ma, i odpowiedziała,
że już w październiku będzie trochę nowości, w tym kilka z mojej listy.
Jak mnie to nie usatysfakcjonuje, to można "zasugerować" kolejną listę na wiosnę
A na mojej liście były: Andreana, Concolor, Fuchsii mexico, Fuchsii var gracillis, Ionantha fuego,
Ionantha peanut clump (inaczej Ionantha haselnus), Ionantha red, Setace clump, Tectorum.
To póki co tyle
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

Ewa - nooo, to czekamy na nowości, też patrzyłam na Andreana, Fuchsii mexico, inne Tectorum i ionathy...
Ale chyba zrobię mały zakup teraz jeszcze, mam urlop i mnie "nosi" oplatwowo, a te czeskie opóźnienie mają przez deszcze u nich .... ;/
Ale chyba zrobię mały zakup teraz jeszcze, mam urlop i mnie "nosi" oplatwowo, a te czeskie opóźnienie mają przez deszcze u nich .... ;/
- ewa321

Już nie mam takiego stresa przy ich doglądaniu jak miesiąc temu
więc przy kolejnym zakupie zawał mi już nie grozi
Tylko tak się zastanawiam czy jesień to dobry czas na zakup, czy lepiej na wiosnę ...
Ale podobnie jak Ciebie, mnie też oplątwowo nosi
A ile sztuk, łącznie tymi czeskimi, planujesz na jesień ?
Bo ja ewentualnie tylko ze 2, 3 sztuki. Te, które mi się podobają, to są drogie niestety.
Tylko tak się zastanawiam czy jesień to dobry czas na zakup, czy lepiej na wiosnę ...
Ale podobnie jak Ciebie, mnie też oplątwowo nosi
A ile sztuk, łącznie tymi czeskimi, planujesz na jesień ?
Bo ja ewentualnie tylko ze 2, 3 sztuki. Te, które mi się podobają, to są drogie niestety.
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

Ile planuję? - nasze 3, czeskie niby 4 albo 5, bo coś pisali że jednej nie ma, podałam inne 2 w tej cenie, a tak na prawdę to ile będzie to nie wiem.... jakoś ciężko się dogadać he he Ale bardzo czekam na nie ...
A kupowałam i jesienią i wiosną, myślę że to bez znaczenia 
- ewa321

No to będzie pewnie u Ciebie dziesiąteczka jak nic
Już się nie mogę doczekać nowych fotek
Ja mam teraz jeszcze problem z wniesieniem ich do domu. Jakaś konstrukcja by się przydała.
Bo Twoje wjadą pewnie z całym stelażem i po kłopocie. No chyba, że zamierzasz go zdemontować ...
Jeszcze jakoś nie mam pomysłu, a tu coraz chłodniej.
Już się nie mogę doczekać nowych fotek
Ja mam teraz jeszcze problem z wniesieniem ich do domu. Jakaś konstrukcja by się przydała.
Bo Twoje wjadą pewnie z całym stelażem i po kłopocie. No chyba, że zamierzasz go zdemontować ...
Jeszcze jakoś nie mam pomysłu, a tu coraz chłodniej.
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

- ewa321

No to już dopytam Cię o wszystko
"Rozłożę je na regaliku" znaczy, że każda oddzielnie ? A to znaczy, że je po prostu "oderwiesz" ze starej konstrukcji
No i rozumiem, że najlepiej na parapecie, albo blisko parapetu ?
"Rozłożę je na regaliku" znaczy, że każda oddzielnie ? A to znaczy, że je po prostu "oderwiesz" ze starej konstrukcji
No i rozumiem, że najlepiej na parapecie, albo blisko parapetu ?
Pozdrawiam i zapraszam