Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

Na czwartym zdjęciu pod brzozami Dorotko
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - dostałam to od znajomej ona nie zna się na kwiatach pasuje mi to do bylicy Ludovica 'Silver Queen'- tylko że kwiaty to kulki też w kolorze srebrno- białym a w necie opisują że żółte, brązowawe, ale reszta wszystko się zgadza. Jak chcesz to Ci prześlę sadzonki - silnie się rozrasta od korzenia, w słońcu lepiej się prezentuje, bo wsadziłam do cienia i nie jest tak efektowna.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj, Dorotko... ;:196
Te Twoje drzewa są piękne... Rabaty też mi się podobają... ;:215
Powoli zrobisz, co zaplanowałaś, choć człowiek zawsze by chciał już... :)
Odpoczywaj na cudnej działce, ile możesz, bo już jesień czuć i wieczory co raz krótsze... Lato się nam kończy... :roll:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ostróżka jest do pozazdroszczenia. :D Fajna wyszła, tylko czy ona przez swoje nasionka nie straci tych fajnych cech?
Chryzki nie ode mnie dostałaś, bo ja takich nie mam. Dopiero wiosną sadziłam moje prawdziwe chryzki, a przedtem miałam i mam taką starą, wysoką odmianę fioletową.Tej chyba nie posyłałam?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Dorotko te dwa kwiatki to lobelia bylinowa :wit
Pozdrówki ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Dorotko, płotek ekstra ;:63 , wiem jak to jest, gdy człowiek marzy o tym, żeby było już gotowe, jednak, gdy większość robi się we własnym zakresie, a do tego pracuje zawodowo, to doba niestety za krótka, małymi kroczkami do przodu, sama też musiałam się nauczyć tej cierpliwości. Dziewczynki mają raj na ziemi, gdy moi synowie byli mali, nawet nie przypuszczałam, że będziemy kiedyś obcować z przyrodą na co dzień, teraz za to moje wnuki mają tę możliwość. Mówisz, że późne macierzyństwo, u mnie wręcz odwrotnie ja dość wcześnie, syn również, więc gdy w sobotę byliśmy na Dożynkach, a wnuczkowi uciekł balon, sprzedawca mów do mnie "mama kupi nowy", a ja mu na to z grubej rury nie mama tylko babcia ;:306 , facet dostał takie gały :shock:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakoś umknął mi twój wątek, ale już dotarłam. :wit
Super wakacje miały dziewczynki, rosną Ci niezłe następczynie.
Płotek ekstra, taki swojski a roboty przy nim pewno było co niemiara.
Dzwonki śliczne jak i inne rośliny.
Biorąc pod uwagę, że to całkiem młoda działka jest już super wyposażona. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Piękny płot ;:333 . Ogrodzenie takiego dużego terenu wymaga dużo pracy i pieniędzy. Może od stron niewidocznych walnij siatkę ;:224 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, piękne zdjęcia, a raczej widoczki na nich. Twoje dziewczynki wyśmienicie się bawią w zdrowej zieleni, znam to po siostrzenicy, na działce buszuje, w każdy zakątek wejdzie i go wykorzysta odpowiednio, a najlepsze, ze swój teren to i bezpiecznie dla dzieci, no i oryginalne zabawy plus wpajanie miłości do przyrody, natury etc :wink:
Też pozachwycam się tą niesamowitą ostróżką, szkoda, że bezimienna. Suszki bardzo dorodne, ja coś o nich zapominam od dwóch sezonów, za krótka wiosna (a lato ;:224 ), nie wszystko zdąży się posiać ;) A na jednym zdjęciu ujrzałam nemezje - jak ja kocham te niepozorne kwiatuszki, tylko żałuję, że u mnie za mokro. Nieprzerwanie kibicuję białemu zakątkowi, z każdym sezonem będzie coraz efektywniejszy, zawsze jak sobie oglądam Twoje fotki to wyobrażam sobie jaki będziesz miała tam busz za kilka lat, taka biała mgiełka, baa mgła, w cieniu powstanie. Super!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Zbiory na stole rzeczywiście super!
Ostróżka - bardzo ciekawa ;:333
Ja też mam z trzech stron siatkę leśną a tylko od frontu porządne ogrodzenie. I tak pewnie zostanie 8-)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Hej co to do szkoły poszłaś ? Helooo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Witam piękne te wysokie niecierpki ;:173
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich odwiedzających ten zapuszczony wątek ;:224 .
Przepraszam ale czasu ciągle mało, choć na podglądanie Waszy włości, nie ukrywam, zawsze chwilkę znajduję.
Cóż nadeszła jesień u mnie jak zdajecie sobie zapewne sprawę wcześniej, masa liści, grzyby, zbiory, porządki.

Dorotko- jak zawsze dziękuję, masz rację powoli i to bardzo powoli. Plany nie wykonane w tym roku, albo w części wykonane.
Moja porażka - w dalszym ciągu wielka zarośnięta dziura na środku działki, zamiast strumyka z wodospadem i rozlewiskiem ;:145 .
Kolejna -miał być zakątek przy warzywniaku wyłożony kolorowymi kamieniami- brak
Płot- ok. zrobiony ale nie do końca, siatka postawiona( no może lepiej brzmi oparta ;:306 ) w każdym razie pies nie ucieka.
Planujemy jeszcze ocieplenie domu - nie wiem czy wyjdzie, okna - na razie odpuszczamy, coś tam w środku domu dłubiemy.
Zdążyłam wsadzić trochę tulipanów (z braków finansowych nie za dużo), na kilka roślin czekam, wsadziłam kilka róż. Niestety - drzewa owocowe i krzewy owocowe znowu odkładam na przyszły sezon( duże koszty kolejnego podniesienia terenu) itd. itd. Kilka planowanych zakupów roślin niestety też muszę odłożyć. ;:174

Małgosiu- helooo ;:306 tak można powiedzieć, poszłam do szkoły i pierwszy raz do przedszkola. Sporo w związku z tym problemów i zawirowań ale to nie rozmowa na wątek ogrodowy ;:218 . Ostróżka wyobraź sobie, dalej kwitnie, mało tego, jeszcze dwa kolejne kwiaty wypuściła i rozkwitły. Nie wiem jaką mi dawałaś i czy to siewka czy nie, ale w necie znalazłam łudząco podobną
ostróżka 'Crystal Delight'

Aniu(anym) dziękuję :wit

Ilonko widzisz więc jakie katusze cierpię- a jestem strasznie niecierpliwa ;:306 , bardzo trafnie wszystko opisałaś. To co pisałaś o synach i wnukach też właśnie do tego dążę, to moje marzenie, [ważne, że starsza znowu polubiła i docenia działkę na wsi i pobyt na niej, bo już zaczęłam wątpić czy ja to robię dla nich czy dla siebie ;:223 . Widać dorasta.

Grażynko(kogra) gubimy się ale zawsze odnajdujemy i to najważniejsze ;:168 Bardzo dziękjuję za tyle miłych słów, a płot strasznie zmienił wygląd działki przynajmniej od frontu :;230

Jolu- wyrawłaś się ze swoich 3 arów ;:306 , wiem że masz co przerabiać( piękne zbiory) ja właśnie przerabiam pomidory w większości zielone ale i tak warto było. Musiałam zerwać bo zaraza zaczęła iść (nie pryskane ani razu) część dojrzewa, część przerób- będzie jakieś pięć wiader 5 litrowych ;:223

Alana bardzo. dziękuję. Jeśli to nie jest ostróżka Crystal Delight - to i tak ma imię - Ostróżka PEPSI jeśli darczyni pozwoli ;:209 . Dziękuję za kibicwanie białemu zakątkowi, poczyniłam tam trochę zmian, kwiaty które wcześniej wsadziłam nie dawały rady, więc przesadziłam je w bardziej ślietliste miejsca a dosadziłam róże, które dawały radę i takie któe powinny sobie poradzić: okrywowe Aspiryn Rose, parkowa Lichtkonigin Lucia, Schneewitchen, czekam jeszcze na Hortnsję Limelight, , Phantom- niestety po sztuce (finanse) więc będziesz musiała dalej czekać ze mną aż powstanie ta biała mgła w cieniu ;:170 (dokładnie o to mi chodzi).

Jacku- dziękuję i u mnie pewnie też tak zostanie, byle tylko ten front dokończyć jescze tylko jakieś 7 m ;:223
Bartoszu - witam u siebie , dziękuję - tak niecierpek gruczołowaty strasznie ekspansywny, ale fajnie wygląda i miododajny.

Dobrze wszystkim odpowiedziałam to zmykam.[ :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A gdzie fotki na dobranoc ?
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj dorotko,widzę ,że zarobiona jesteś jak ja ,chociaż już nie chodzę do szkoły :uszy ,ale tyle przetworów robię ,że sama za sobą nie nadążam ;:145 ,płot masz super ,uwielbiam takie klimaty i bardzo podoba mi się Twoja posiadłość,a te rozklekotane bociany pobiły wszystko,jak to zrobiłaś,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”