Ogród ?po 30-tce?
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Ze mnie skowronek ...no tak ale poszłam lulu już o 19
niby w celu oglądania telewizji już w łóżku bo chłodnawo mi było i nie wiem kiedy zasnęłam , zdążyłam jeszcze pilota pyknąć...Toteż o 4 rankiem czułam się już wyspana!
Takiego okazu trójsklepki gratuluję !
Moja wiosenna co prawda ale takich rozmiarów jak u Ciebie jej nie wróżę...

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Robimy chyba sobie GG
. U nas też chłodno było i eM na godzinę włączył ogrzewanie, niby, żeby wilgoci nie było
. A ja 'szoruję' do ogrodu, bo potem mam jeszcze skrzynkę pomidorów do przerobienia. Ostatnie kilka dni miałam 'włos w robocie' i teraz trzeba odrobić zaległości. Pa 
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Makleja i sadziec przepiękne
uwielbiam takie wysokie rośliny 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu jak mi się makleja rozsieje to sobie pozwolę odmałpować pomysł stałej pary
Sąsiadka podziwia Twój ogród
Sąsiadka podziwia Twój ogród
- Pulpa222

Ciekawe są nasze upodobania
. Rosły sobie sadziec i bokkonia spokojnie przez lata, a teraz 'robią' za gwiazdy. Może i my się doczekamy, co ?
.
anym- witam Cię serdecznie
. Ja lubię wszystko, co duże i wysokie. Pewnie dlatego nie mam skalniaka
.
Maska - a pozwalaj sobie, pozwalaj
. Ja mam sadzonki maklei, bo nie wszystkie wypieliłam; z części robię szpaler przy płocie. Gdybyś chciała...
.
A sąsiadce podziękuj za uznanie, chociaż wg mnie jest dość skromny, ale ?mój ci jest?
. Tylko, że przez FO zaczynam się 'rozkręcać'; obym się całkiem nie 'rozwinęła' . Byłby to dłuuugi kawałek
.
hosta Korea Snow - kwiaty(będą
)

rutewka jeszcze kwitnie

trochę zielska - kwitnie mięta wodna

powojnik Julii - niezmordowanie, całe lato

cały czas wypuszcza nowe pędy, na ktorych zakwita

mięta, której całe życie nie znosiłam, a teraz muszę "zwrócić honor", bo uratowała mi zdrowie

kokorycz
i hosta Sky Dancer

jeszcze raz 'Therese Bugnet'

trochę impresji

hosta Temptation

kwiatek, bo za smutno

coś zielonkawo się zrobiło

trawkowo

'jednorazowi celebryci'

anym- witam Cię serdecznie
Maska - a pozwalaj sobie, pozwalaj
A sąsiadce podziękuj za uznanie, chociaż wg mnie jest dość skromny, ale ?mój ci jest?
hosta Korea Snow - kwiaty(będą

rutewka jeszcze kwitnie

trochę zielska - kwitnie mięta wodna

powojnik Julii - niezmordowanie, całe lato

cały czas wypuszcza nowe pędy, na ktorych zakwita

mięta, której całe życie nie znosiłam, a teraz muszę "zwrócić honor", bo uratowała mi zdrowie

kokorycz

jeszcze raz 'Therese Bugnet'

trochę impresji

hosta Temptation

kwiatek, bo za smutno

coś zielonkawo się zrobiło

trawkowo

'jednorazowi celebryci'

Pozdrawiam Ania
- Maska

- Kontakt:
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Co to jest Aniu obok trawy Red Baron? To chyba też trawka. Już ją kiedyś widziałam w ofertach i zastanawiałam się nad kupnem. Jak ona się zwie? Czy masz ją w jakimś pojemniku?
Bardzo malowniczo pokazałaś swoje hosty. Ładnie wyglądają, gdy je tak podświetla słoneczko.
No i rutewka także zwóciła moją uwagę. Zdążyłam się zorientować, że istnieje kilka jej odmian. Kiedyś jakąś miałam, ale zmarzła w zimie.
Wspominasz o tulipanach. Już sobie ostrzę ząbki na Skierniewice, o czym ci chyba wcześniej wspominałam. Nie mogę się wprost doczekać wyjazdu i szukam na rabatach miejsc do wsadzania cebulek.
Bardzo malowniczo pokazałaś swoje hosty. Ładnie wyglądają, gdy je tak podświetla słoneczko.
No i rutewka także zwóciła moją uwagę. Zdążyłam się zorientować, że istnieje kilka jej odmian. Kiedyś jakąś miałam, ale zmarzła w zimie.
Wspominasz o tulipanach. Już sobie ostrzę ząbki na Skierniewice, o czym ci chyba wcześniej wspominałam. Nie mogę się wprost doczekać wyjazdu i szukam na rabatach miejsc do wsadzania cebulek.
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Och i ach jakie piękności 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Fajne zakątki tworzysz w ogrodzie. Tajemnicze 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ciągle podziwiam sadźca 
- Pulpa222

Maska - a ja się zastanawiałam, czy to możliwe, że z sąsiadką oglądacie wspólnie ogrody w internecie
. Ech, czasem człowiekowi umysł się 'zatnie'
. Od Ciebie pochwała mnie zdumiała
. Jak gdzieś pisałam, nie mam serca do fotografii, ale się staram
.
wanda7- to taka trawka jednoroczna, chyba, że przetrzyma się w domu, ale mnie się kiedyś nie udało. Jak mi wpadnie ta nazwa, to Ci napiszę, ale teraz nie ma szans- skleroza już stoi u drzwi
. Stoi w takiej osłonowej doniczce, na drugiej doniczce, zalana wodą.
Ta rutewka to hybryda; czy przeżyje zimę, zobaczymy. Mam jeszcze gdzieś orlikolistną, ale pewnie 'objawi' się na wiosnę, oby
.
Ja w Skierniewicach będę szukać lilii Henryego i jej podobnych. Mam już zamówione 6 odmian w Lilypolu tych wysokich i nawet mam dla nich miejsce
. Tulipany już kiedyś 'przerabiałam' w ogromnych ilościach i na razie mam dość. Ale przecież, jak pojadę, to wiadomo, że nie wrócę z pustym bagażnikiem - jeszcze tak się nie zdarzyło
.
patusia336 - witaj
PEPSI - dziękuję za wizytę
. Ja mogę właściwie to tylko zakątki zagospodarowywać, bo jak się rozpędzam to walę głową w drzewo - w którą stronę bym się nie skierowała
. I tak od tego 'walenia' kilka mniejszych się wywróciło
. Mój brat zawsze powtarza, że ze mnie baba na całe łóżko i nogi na zakładkę
, to co mi tam marne drzewko
.
anym- dziękuję za wizytę
, a może chcesz kawałek sadźca, bo zaczyna się już 'panoszyć'
.
Zdjęcia 'eksportowe' wstawiłam rano, bo potem deszcz straszył opadami, ale na pokropieniu znowu się skończyło
, ale zdjęć nowych brak
.
Spokojnej nocy
wanda7- to taka trawka jednoroczna, chyba, że przetrzyma się w domu, ale mnie się kiedyś nie udało. Jak mi wpadnie ta nazwa, to Ci napiszę, ale teraz nie ma szans- skleroza już stoi u drzwi
Ta rutewka to hybryda; czy przeżyje zimę, zobaczymy. Mam jeszcze gdzieś orlikolistną, ale pewnie 'objawi' się na wiosnę, oby
Ja w Skierniewicach będę szukać lilii Henryego i jej podobnych. Mam już zamówione 6 odmian w Lilypolu tych wysokich i nawet mam dla nich miejsce
patusia336 - witaj
PEPSI - dziękuję za wizytę
anym- dziękuję za wizytę
Zdjęcia 'eksportowe' wstawiłam rano, bo potem deszcz straszył opadami, ale na pokropieniu znowu się skończyło
Spokojnej nocy
Pozdrawiam Ania
- Maska

- Kontakt:
Staraj się staraj, bo rośliny są tego warte i nawet na impresje sobie pozwalasz 
- Pulpa222

Maska- dzięki za pochwałę. To FO, faktycznie motywuje. Nie przypuszczałam, że dam się w to wciągnąć, ale jak widać
.
Ja sprawdzam opady deszczu, patrząc na korę pod drzewami. Na razie sucho
.
trochę słońca

trochę koloru

kocia impresja

moja antonówka, ma ponad pół wieku, ale już takich jabłek się nie kupi

ta paproć jest nawet fotogeniczna

Ja sprawdzam opady deszczu, patrząc na korę pod drzewami. Na razie sucho
trochę słońca

trochę koloru

kocia impresja

moja antonówka, ma ponad pół wieku, ale już takich jabłek się nie kupi

ta paproć jest nawet fotogeniczna

Pozdrawiam Ania
- Maska

- Kontakt:
Aniu odziedziczyłam taką samą antonówkę i dzięki temu mam jabłka co roku, to wspaniałe drzewo ! drugie to szara reneta ale ono już jest bardziej chimeryczne!
Ja dzisiaj też mam od rana słońce
Ja dzisiaj też mam od rana słońce
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Rutewka jeszcze kwitnie???
Ja już o swojej zapomniałam a właściwie to 3 dni temu ją przesadziłam troszkę.Dzisiaj mam nadzieję popracować w glebie ...Na razie słoneczko mi zza okna przyświeca ale walczyło z chmurami dość długo na razie świeci...oby tak cały dzień dało radę!Jakiś tam minimalny deszczyk accu... przewiduje
.Stęskniłam się okrutnie! Jakieś tam plany mam albo powstają na gorąco ale możliwości do realizacji jakby ograniczone aurą !
No widzę,że wstałaś !
Miłego dnia i kontynuuj te foto- impresje !

No widzę,że wstałaś !