Hortensje - ogrodowa , bukietowa , drzewkowata cz.IV
Re: Hortensje - ogrodowa , bukietowa , drzewkowata cz.IV
Ładnie wyglądają do wiosny, ale ja kiedyś w środku zimy obcinałam pośpiesznie oblepione zlodowaciałym śniegiem. Groziło rozłamaniem krzewu.
Czy polar bear różowieje,bo był biały i różowieje,czy tak powinno być,czy to inna odmiana.
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja mam pytanie czy różowieje Candle limelight?
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Moje małe co nieco
Magical candle i limelight różowieją,zresztą na moje krzaki to prawie szystkie różowieją z tym ze jedne więcej inne mniej .
jedynie kyushu w ogóle nie różowieje
jedynie kyushu w ogóle nie różowieje
Pozdrawiam. Ewa
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam pytanie. Kiedy najlepiej przesadzać hortensje, jesienią czy wiosną?
- magduska81
- 500p
Dzięki mewo, bo w tym roku u mnie różowa obecnie jest tylko wanilka, a reszta ani śni
a mam ich kilka i polar biały, i limonka zielona i nawet wims red biały, pinq q też niż z różu nie ma,i tak się zastanawiam czy to pora czy nie jeszcze na róże, a przesadzanie ja preferuję wiosnę bo do zimy wszystko się wzmocni przez lato i większa pewność że się przyjmie, na jesieni zawsze nie ma gwarancji kiedy zima będzie i jaka a hortensje to troszkę delikatne roślinki szczególnie niektóre ogrodowe, sadzenie z doniczek może być raczej cały rok bo nie uszkadza się bryły korzeniowej a z rozsadzaniem różnie bywa.

Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Moje małe co nieco
Moje małe co nieco
ja w zeszłym roku vanilkę przesadziłam jesienią -niestety sporo uszkadzając system korzeniowy i w tym roku niestety chyba to odczuła bo dużo brzydsza niż w roku zeszłymslila1 pisze:Mam pytanie. Kiedy najlepiej przesadzać hortensje, jesienią czy wiosną?

Madziu u mnie już sporo różowiejących
Pozdrawiam. Ewa
- magduska81
- 500p
Fotkami pochwalę się po niedzieli, ale u mnie bladziutko w porównaniu do Twojej :)Piszesz ze Kyusu nie różowieje w takim razie wychodzi na to że kupiłam w szkółce podróbkę, bo metkę miała Kyushu a teraz kwiatki różowate..w sumie jak ją kupiłam to w domu dopiero zobaczyłam metkę w glebie, bo stała w kolumnie z inną już teraz nie pamiętam jaką, w każdym razie ja kyusu miałam tylko nie kwitnąca jeszcze i stąd zastanawia mnie ten kolor różowawy..bo ta wczesniejsza kyushu nadal biała a nowa już nie...
Moje małe co nieco
Moje małe co nieco
Porównanie wielkości platków
Diamant Rouge , Polar bear i Limelight

Diamant Rouge , Polar bear i Limelight

Pozdrawiam. Ewa
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wstrzymam się z przesadzaniem do wiosny.
Czy to ^ Wanilka..? Bardzo ładnie wygląda, i gałązki ma takie do góry... Moje się pokładająmewa pisze: ja w zeszłym roku vanilkę przesadziłam jesienią -niestety sporo uszkadzając system korzeniowy i w tym roku niestety chyba to odczuła bo dużo brzydsza niż w roku zeszłym