Karolina z begoniami się zgodzę, natomiast aeszychnanthusy są bardzo proste w obsłudze. Musze mieć miejsce dość widne, może być słoneczne i należy je podlewać dopiero jak dobrze przeschną. Ja podlewam je pod prysznicem, później musza obcieknąć, nadmiar wody wylewam i tak z 2 tygodnie czasem chwilę dłużej wytrzymują mając duże donice
Kwiatuszki Filigranowej cz.VI
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.VI
Ewuś dziękuję
Karolina z begoniami się zgodzę, natomiast aeszychnanthusy są bardzo proste w obsłudze. Musze mieć miejsce dość widne, może być słoneczne i należy je podlewać dopiero jak dobrze przeschną. Ja podlewam je pod prysznicem, później musza obcieknąć, nadmiar wody wylewam i tak z 2 tygodnie czasem chwilę dłużej wytrzymują mając duże donice
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pati ależ pięknotki pokazujesz .
Ja uśmierciłam jedną , piekną ,czerwoną begonię i się z nich wyleczyłam ale może kiedyś do nich wrócę 
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Pati, świetna kolekcja filodendronów 
Piękne philodendrony, gdyby nie fakt, że potrzebują sporo miejsca, chyba bym się skusiła jeszcze na kilka... 
- Bogsaf
- 500p

- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Crossandra ma piękny kolor kwiatów, a cała reszta... jak zawsze 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkie rośliny ładne ale bliżej mi nieznana Crossandra fortuna zrobiła na mnie największe wrażenie. Ciekawy kwiat w kształcie i kolorze! 
Cieszę się, że wam się podoba crossandra, bo to bardzo prosty w hodowli kwiat i prawie ciągle kwitnie.
A teraz dla kaktusiarzy pokażę zaplecze ogrodu botanicznego gdzie mnożą kaktusy, jakby ktoś coś chciał z tego miejsca to dajcie znać - w październiku u nich będę.

A tak kwitnie u nich klonik z hibiskusem:

A teraz dla kaktusiarzy pokażę zaplecze ogrodu botanicznego gdzie mnożą kaktusy, jakby ktoś coś chciał z tego miejsca to dajcie znać - w październiku u nich będę.

A tak kwitnie u nich klonik z hibiskusem:

- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje ciepłe klimaty... 
przebrnęłam przez Twoje wątki. Bardzo wiele się u Ciebie pozmieniało. Busz był, teraz zmniejszyłaś ilość. Tak czy siak, wszystkie kwiaty piękne, zadbane, mimo że narzekałaś na brak czasu to i tak darzyły Cię swym wyglądem. Podziwiam storczyki długo kwitnące, biały równie piękny. Od teraz będę śledzić na bieżąco. Masz świetne ręce do zielonych
Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Bogsaf
- 500p

- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Pati, a można od nich coś kupić
Jak tak, to trzeba pomyśleć 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Niby nie moje klimaty
ale takie spore ilości roślin w jednym miejscu zawsze wyglądają pięknie.
Fajnie, że masz możliwośc pozaglądac w takie różne miejsca.
Fajnie, że masz możliwośc pozaglądac w takie różne miejsca.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Klonik zrobił na mnie największe wrażenie
a ja myślałam, że mój jest duży.... 
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
hen_s wiem,że to Twoje klimaty dlatego pstrykłam zdjecie na zapleczu kaktusowym;).
nuska89 gratuluję wytrwałości, ja też lubię u kogoś obejrzeć wszystkie wątki;)Dziękuję.
Bogsaf tak z ogrodu można kupić rośłinki zapraszam do wątku sprzedażowego lub na pw;) jak szukasz czegoś konkretnego to napisz i zerknę czy mają jak będę przy następnej wizycie u nich.
elcia1974 tez się ciesze że moge tam na zaplecze zajrzeć, szkoda,że nie mają takiego zaplecza w palmiarni w Gliwicach.
AliWas mnie tez się rzucił w oczy jest cudnie rozrośnięty.Musze twego u ciebie zobaczyć, jak powidasz że masz dużego;).
Dzisiejsze moje 2 nowości

Na jutro zaplanowalam poprzesadzac duże filodendrony do nowych donic
nuska89 gratuluję wytrwałości, ja też lubię u kogoś obejrzeć wszystkie wątki;)Dziękuję.
Bogsaf tak z ogrodu można kupić rośłinki zapraszam do wątku sprzedażowego lub na pw;) jak szukasz czegoś konkretnego to napisz i zerknę czy mają jak będę przy następnej wizycie u nich.
elcia1974 tez się ciesze że moge tam na zaplecze zajrzeć, szkoda,że nie mają takiego zaplecza w palmiarni w Gliwicach.
AliWas mnie tez się rzucił w oczy jest cudnie rozrośnięty.Musze twego u ciebie zobaczyć, jak powidasz że masz dużego;).
Dzisiejsze moje 2 nowości

Na jutro zaplanowalam poprzesadzac duże filodendrony do nowych donic
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
No i już prawie jesień
Pokazują się wrzosy.
Ładny fikus.
Ładny fikus.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Elu chyba z 4 kolory wrzosów były, ciężko było się zdecydować.