Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Post »

Aniu, pięknie kwitły Ci liliowce, zawsze, gdy na nie patrzę, to żałuję, że to kwiaty jednego dnia, jak ślicznie wyglądałaby cała kwitnąca gałązka przez kilka dni, no cóż pomarzyć każdemu wolno. Ekstra pomidorki i ogórki też fajniutkie i pomocnik pierwsza klasa ;:63
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Aniu, gdzie ty jesteś? Czekamy na fotorelację z ogródka. Pokaż też cielaczka.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To ja też za Renią
Dlaczego nie dałas znac, że będziesz? ;:14
Do mnie to już kawałek
ulenkaulik
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 sie 2014, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne Aniu masz żurawki. W tym roku i ja się w nich zakochałam i zaczęłam uprawiać. Mam dopiero 5 sztuk, kolejną zakupię na rynku w sobotę. Gubię się w odmianach bo sprzedający nie znają nazw a one są podobne( szczególnie mające ciemne kolory). Ale to nie szkodzi :D
Wielką radość daje mi zdobycie kolejnej odmiany i obserwowanie jak się ona rozrasta. Nawet sadzonką już się wymieniłam z koleżanką :tan
Jesteś dla mnie inspiracją w temacie kompozycji żurawkowych ;:138 Już myślę jak je wiosną porozsadzać i jakie inne rośliny dodać do kompozycji.
Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa- tytuł wątku jest dla mnie bombowy ;:138 i dodaję do ulubionych :D
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Witajcie :wit .Miałam ogarnąć ogródek , zrobić zdjęcia... i oczywiście zabrakło mi na to wszystko czasu...Do końca tygodnia wcale się nie zapowiada żeby coś się w temacie zmieniło...Jeszcze tort 3 piętrowy musze upiec bo mój pierworodny ma urodziny w tym tygodniu ;:173 ...Wybaczcie ale musiałabym, się sklonować żeby to wszystko ogarnąć....
Witam również Nowych gości :wit .To bardzo miłe żę Zaglądacie tu mimo żę tak mało ostatnio mnie widać.
Dla wiernych podglądaczy mojego wątku kwiatki na dobranoc

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalia ma zdolności hipnotyzujące ;:172
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Witaj Aniu ;:138
Ja też coraz rzadziej zaglądam na FO ;:108 ale opuścić FO tak do końca to nie mam zamiaru ;:185
Widzę, że trochę zdradziłaś swoje Żurawki na rzecz pięknych i kolorowych Lilii i Liliowców ;:oj Są cudne ;:63
Muszę też pochwalić Twoje Floksy ;:333 Ja mam tylko jedną odmianę, uwielbiam ich zapach, przypominają mi dzieciństwo ;:3
Aniu, Oleander od Ciebie ma już całkiem spore paki kwiatowe :tan z niecierpliwością czekam aż rozkwitną ;:65 a wtedy nie omieszkam się nimi pochwalić ;:224
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:167 ;:3
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ech rozleniwiła się nam koleżanka ;:185 (chodzi o zdjęcia), ja tu zaglądam, a zdjęć jak na lekarstwo. ;:224
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem już po imprezie urodzinowej ;:209 .Teraz mam nadzieję że będzie z górki i w końcu znajdę odrobinę czasu na to co lubię.Trzymajcie za mnie kciuki ;:224 .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Trzymamy ;:333 a jak Twoje żurawki ??
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czekają kiedy zrobię im zdjęcia
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie też chciałam Cię Aniu spytać o żurawki, miłość moją wielką ;:167 ale Przedmówczyni mnie ubiegła :lol:
Nie wiem właściwie po co ja je w kółko oglądam, jak nie u Ciebie to u Dorci7 ;:185
Chyba tylko po to, żeby na wiosnę puścić rodzinę z torbami ...
Jeść co nie będzie, ale za to na balkonie będą ... piękne żurawki :;230
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak wygląda moje nowe żurawisko.Jeszcze niedokończone, ale posadzone rośliny przyjęły się i zdrowo rosną :D Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo321 bardzo miło mi Cię u siebie g ścić :wit .Fajnie ze dałas się wkręcić w żurawkowe szaleństwo, bo one sa piękne! i tu nie ma co ukrywać.Żurawki w donicach spokojnie dadzą sobie radę również zimą.Będa pięknie zdobiły balkon wtedy gdy na dworze będzie padał śnieg.Ja odkopywałam swoje z ponad półmetrowego śniegu i podglądałam kolory podczas gdy dookoła leżało go grubo.W donicach będą się również pięknie komponowały z trawami , które też są bardzo dekoracyjne.Już jestem ciekawa co stworzysz.Jest takie bogactwo kolorów i wielkości że można zaszaleć.Myślę zę finansowo ogarniesz temat spokojnie , gorzej jeżeli zaczniesz te doniczki ustawiać w domu i rodzina będzie musiała iść pod most :;230

Szarotko, mam nadzieje ze nacieszysz oczy niedługo w realu a zdjęcia będą jedynie służyły do wspominania miłych chwil.Nie tylko zdjęcia zaniedbałam, telefon również :lol: .

Alinko opuszczać forum nie mam zamiaru, ale prawda jest taka ze trochę zdrowie przywołało mnie do porządku, kazało przewartościować pewne sprawy, ale i obowiązków nie ubywa,wręcz odwrotnie.I tak robię co mogę ;:224 Fajnie ze oleander ma pączki.Moje sadzonki też je maja :tan Żurawki mam na razie wszystkie które tylko można, więc na cos trzeba pieniążki przeznaczyć ;:224 Wydaję na to co kocham najbardziej.

Tulap ja mam większość takich dalii .Z dnia na dzień kwitnie ich coraz więcej :tan

ulenkaulik witaj w moich skromnych progach :wit .Żurawki sa moją wielką miłością i szybko "zadobyłam się" paru ładnych sztuk.Na samym początku kupował mi je mąż na rynku, tak po kilka sadzonek od Pani która tez nazw nie znała.Po miesiącu efekt był taki zę miałam 4 takie same.One zwłaszcza na przełomie pór roku tak zmieniają kolory że łatwo jest kupić tą samą odmianę kilka razy ;:306 zwłaszcza na początku.Teraz już kupuję "po odmianach" w sprawdzonym miejscu, bo zwyczajnie szkoda mi pieniędzy na duble.Jak mam już zainwestować to w sprawdzony towar.Jeżeli chodzi o kompozycje to masz spore pole do popisu.Żurawki pięknie wyglądają solo, ale równie pięknie jako obrzeże rabat, w połaczeniu z trawami, liliowcami, niskimi bylinami , hostami....Rozrastają się zdrowo i szybko, więc można się dzielić.

Gosiu ;:196

Lucynko dziś wreszcie udało mi się wyskoczyć do ogrodu i cyknąć co nie co.Tylko jeszcze wstawić to musze na fo.Ale teraz to już spanko... bo rano do szkoły.

Ilonko Moje liliowce to zeszłoroczne nabytki, nawet wszystkie nie zakwitły.Niektórym córcia oberwała pączki...ale myślę ze za rok pocieszę już oczy pięknym kwitnieniem.

Beciu zaniedbałam fo bardzo, bo faktycznie czasu jest mało na wszystko.Dzieciaki ciągle coś wymyślają, nie nudzę się.14 sierpnia byłam z Małą na szyciu bo Średniaczek rozbił jej głowę kamieniem ;:219 ...
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu z dziećmi tak bywa dbaj o siebie Też miałam kłopoty sama z sobą i nie tylko mama noga w gipsie ogólnie masę kłopotów i strat ale żyć trzeba dalej i ogarnąć się ,rehabilitacja Radka, jutro początek kieratu Szkoły czas.Trzymaj się Aniu. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”