Wolusia, ja w tym roku na wiosnę dostałam kłącza, posadziłam, bardzo długo nie wychodziły z ziemi (niektóre nawet 2 miesiące!).
Teraz wszystkie wyszły, ale jeszcze nie kwitną, mają tylko kilka liści.
A jadąc przez Polskę wszędzie widać tą charakterystyczną czerwień...
W innym wątku pisałam, że posiałam kupione nasiona ostrogowca, ale wzeszła tylko jedna roślina i podejrzewam, ze to kanna sądząc po liściach
Podpowiedzcie , co dalej z nią zrobić, nie chciałabym zmarnować, a i ciekawość wielka...
Emilia teraz to nie masz wyjścia, będziesz musiała przetrzymać w zimie na parapecie w domu i postarać się dać dużo światła a potem zobaczymy. Bartosz masz tą odmianę Pfitzer Primrose Yellow? Pytam bo z tamtego zdjęcia nie można dokładnie rozpoznać. Magda tak to Golden Lucifer. Natomiast ta Twoja YKH bardziej wyglada mi na Queen Charlotte albo jej siewkę.Wyoming powinien być pomarańczowy z ciemnymi liśćmi.
Iwonka, poradź jeszcze czy ją przesadzić do większej doniczki, bo jak widzisz na zdjęciu, ona rośnie w takiej płaskiej doniczce, w jakich sprzedają chryzantemy przy cmentarzach ( po Wszystkich Świętych zbieram z grobów bliskich, wyrzucam badyle, a doniczki na wiosnę są doskonałe do siania- nie wstydzę się tego - to recykling).
-- 26 sie 2014, o 10:49 --
Nie dodałam, że obawiam się, że ta doniczka jest za płytka.