A chciałam Ci przede wszystkim podziękować za piękne fotki. podoba mi się zwłaszcza to pierwsze z korzeniami. Lubię takie naturalne elementy w ogrodach. No i zachwyciłam się Twoimi córeczkami
Kropelka zaprasza cz.3
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kropelka zaprasza cz.3
Mariolu - pisałam wczoraj u Ciebie, ale widzę ze nic nie dotarło
A chciałam Ci przede wszystkim podziękować za piękne fotki. podoba mi się zwłaszcza to pierwsze z korzeniami. Lubię takie naturalne elementy w ogrodach. No i zachwyciłam się Twoimi córeczkami
Strasznie fajne, zwłaszcza to młodsza - widać że ma zdecydowany charakter i umie postawić na swoim
W jakim wieku są panny?
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może potrafisz zidentyfikować PINKI-WINKY ? Mam u siebie trzy "puste" hortensje ale bez nazw i nieco się od siebie różnią, nie wiem czy to inne odmiany czy po prostu zależy to od stanowiska ?
Dziewczynki słodkie a male spory uczą nie poddawania się w życiu zbyt łatwo. Moje szpaczki też potrafią drzeć koty a za parę chwil nawet nie pamiętają o co
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Mariolko,ogród tak dojrzał i tak się bardzo rozrósł,piękne krzewy hortensji,a i różnych kwiatów mnóstwo,ślicznie masz w swoim raju,no i oczywiście wspaniałe i śliczne dziewczynki w tym pięknym ogrodzie ,pozdrawiam i buziaki posyłam 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Witajcie Kochane. Wczoraj nie miałam totalnie czasu nawet na 5 minut przed kompem. Dziś zupełnie na odwrót, bo u nas znów leje od samiutkiego świtu. Gorszy humor próbuje zasłodzić słodyczami, ale poza mega sennością nic nie osiagnęłam...
Troszkę fotek cyknęłam wczoraj, bo odrobinę słonka było.
Wieczory i ranki zupełnie zimne. Pora już zacząć porządki w szafie i pochować letnie rzeczy
Niespecjalnie miały okazję w tym roku się pokazać
Marto- czas ucieka, roślinki też w miejscu nie stoją. Są regularnie przeze mnie przycinane, inaczej byłby prawdziwy busz. Żywopłot sadzony z patyczków ligustru ma juz prawie 200 cm
Aga, u mnie Chopin kwitnie juz po raz drugi, tylko przez ten deszcz cały w kropki i dużo kwiatów w pąkach niszczeje.
Do identyfikacji roślin ja się nie nadaję, dla mnie nazwy odmianowe nie są ważne i zapominam co jest co. Może niesłusznie, ale tak już mam.
Tak na marginesie trzeba by widzieć w akcji całą czwórkę dzieciaków, to dopiero jest jazda
Amba - mam czwórkę dzieci (11, 10, 7 i 5 lat) Dwie najmłodsze na fotkach
Znikające posty to nic nowego na forach
Bogusiu, to szczęściera z Ciebie, że mieszkasz w takich okolicach. U nas lasy co prawda są, ale zadnego wrzosa w nich nie widziałam. Takie naturalne wrzosowiska to musi byc prawdziwy raj! U nas oczywiscie znów leje
Małgosiu- nie dokarmiam swoich roslin w ogóle. Ziemia jest dość dobra.
Rybnik to typowy Śląsk, ja mieszkam na obrzeżach na pograniczu województw śląskiego, świętokrzyskiego i małopolskiego.
Janko -ja czuję mocny niedosyt lata. Takie byle jakie było w tym roku, bardzo mało słońca, codziennie niemal padało. Zboża gdzieniegdzie jeszcze stoją nie skoszone
Przykro na to wszystko patrzeć.
Margo u nas wszystko poniszczone ale z nadmiaru deszczu. Od miesiaca praktycznie codziennie to burza, to ulewa, to drobniutki deszczyk, ale codzień coś z nieba leciało...
Marpo- dziękuję. Cieszę się, że Ci się podoba. Pracy mnóstwo, wie to każdy ogrodnik, który tworzył swój ogród z 'chwaścieliska'

Troszkę fotek cyknęłam wczoraj, bo odrobinę słonka było.
Wieczory i ranki zupełnie zimne. Pora już zacząć porządki w szafie i pochować letnie rzeczy
Marto- czas ucieka, roślinki też w miejscu nie stoją. Są regularnie przeze mnie przycinane, inaczej byłby prawdziwy busz. Żywopłot sadzony z patyczków ligustru ma juz prawie 200 cm
Aga, u mnie Chopin kwitnie juz po raz drugi, tylko przez ten deszcz cały w kropki i dużo kwiatów w pąkach niszczeje.
Do identyfikacji roślin ja się nie nadaję, dla mnie nazwy odmianowe nie są ważne i zapominam co jest co. Może niesłusznie, ale tak już mam.
Tak na marginesie trzeba by widzieć w akcji całą czwórkę dzieciaków, to dopiero jest jazda
Amba - mam czwórkę dzieci (11, 10, 7 i 5 lat) Dwie najmłodsze na fotkach
Znikające posty to nic nowego na forach
Bogusiu, to szczęściera z Ciebie, że mieszkasz w takich okolicach. U nas lasy co prawda są, ale zadnego wrzosa w nich nie widziałam. Takie naturalne wrzosowiska to musi byc prawdziwy raj! U nas oczywiscie znów leje
Małgosiu- nie dokarmiam swoich roslin w ogóle. Ziemia jest dość dobra.
Rybnik to typowy Śląsk, ja mieszkam na obrzeżach na pograniczu województw śląskiego, świętokrzyskiego i małopolskiego.
Janko -ja czuję mocny niedosyt lata. Takie byle jakie było w tym roku, bardzo mało słońca, codziennie niemal padało. Zboża gdzieniegdzie jeszcze stoją nie skoszone
Margo u nas wszystko poniszczone ale z nadmiaru deszczu. Od miesiaca praktycznie codziennie to burza, to ulewa, to drobniutki deszczyk, ale codzień coś z nieba leciało...
Marpo- dziękuję. Cieszę się, że Ci się podoba. Pracy mnóstwo, wie to każdy ogrodnik, który tworzył swój ogród z 'chwaścieliska'

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj prawda, prawda.......lato było zbyt krótkie i upalne a teraz chyba czeka nas długa i słotna jesień.
U mnie też leje i chodzę jak w malignie.
Senność taka, że oczy same się zamykają.
Ładna różyczka czy to pnąca ?
Wilec w cudnym kolorze, już dawno go nie widziałam.
U mnie też leje i chodzę jak w malignie.
Senność taka, że oczy same się zamykają.
Ładna różyczka czy to pnąca ?
Wilec w cudnym kolorze, już dawno go nie widziałam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
kropelka

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozchodniki prezentują się cudnie
lubię je w zestawieniu z trawami oraz hortensjami.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Mariolko masz bardzo ładne rozchodniki. Ja mam dwa i też kwitną.
Jak u Ciebie z pogodą. ?U mnie dziś w końcu zaświeciło słoneczko. Deszczu już miałam dość. Oby tylko jesień była krótka i ciepła, to już coraz bliżej będzie do mojej ukochanej wiosny.

Jak u Ciebie z pogodą. ?U mnie dziś w końcu zaświeciło słoneczko. Deszczu już miałam dość. Oby tylko jesień była krótka i ciepła, to już coraz bliżej będzie do mojej ukochanej wiosny.
-
kropelka

-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Jeżówki cudne, ja mam tylko białą i różową , a marzy mi się więcej
odmian

odmian
-
kropelka

-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
To jeżówek trochę masz,MARIOLKO
I kolekcja rozchodników też okazala ...Ja mam tylko jednego a i tak go tnę co 2 lata bo się
rozrasta za bardzo
Sławek
I kolekcja rozchodników też okazala ...Ja mam tylko jednego a i tak go tnę co 2 lata bo się
rozrasta za bardzo
Sławek
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
ale fajne jeżówki, dobrze im tam u ciebie
Ta żółta to jaka ? bardzo mi wpadła w oko.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
kropelka

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie było ze dwa czy trzy tygodnie upalnych dni a potem deszcze aż do teraz.
Nie nacieszymy się słonkiem, bo już chmury idą ciężkie w kolorze ołowiu.
Pięknie kwitną Ci jeżówki, też kilka kupiłam, ale czy przezimują......zobaczymy.
Nie nacieszymy się słonkiem, bo już chmury idą ciężkie w kolorze ołowiu.
Pięknie kwitną Ci jeżówki, też kilka kupiłam, ale czy przezimują......zobaczymy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki