Potencjalny ogród Anulli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Potencjalny ogród Anulli

Post »

E tam wiciokrzew,żaba na dole rządzi :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mateuszu, żaba to jeden z urodzinowych podarunków dla mojego Janka, puszcza bańki... automatycznie :heja

Chyba jakiś wirus faktycznie się rozprzestrzenia. Oto dzisiejsze łupy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już wiem, że dokupię krokusy wiosenne i pełne narcyzy (kupiłam rok temu biało-kremowe i kremowo-żółte - cudnie pachną, ale pozostaną u mamy, więc chętnie bym sobie kupiła, jeśli na nie trafię).

Zgromadziłam towarzystwo dla azalii, której nie mam :uszy . Kupię chyba dopiero wiosną, kwitnącą. Teraz same mizeroty widzę. Za to towarzystwo pierwyj sort:
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Brawo,brawo,brawo ;:138 A wirus ode mnie z wątku po całym forum się rozchodzi ;:183 ;:183 ;:183 Hiacynty śliczne,na narcyzy jeszcze nie choruję,ale po tulipanach,krokusach liliach i hiacyntach i na nie czas przyjdzie.Tulipany wziela śliczne,a ,,quenn of night"powalają zapachem z nóg,mają niebieski środek.Białe parotty tez muszę gdzieś sobie załatwić ;:108 A krokusy też jesienne weź ;:215 Wrzosy śliczne ;:136 Teraz chce codziennie ich zdjęcia ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aneczka ;:196 Hiacynty nornice mi opierniczyły...zostały tylko dwie szt, w naszej Bierd marny wybór...kilka torebek tylko leżało...cebulek drobnych, szafirki, krokusy, irysy niskie, jedna torebka z czosnkiem białym. Wrzosy cudowne kupiłaś ;:108
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateuszu, u mnie od narcyzów się zaczęła fascynacja cebulowymi. To były jedyne cebulki w ogrodzie mamy, kiedy mnie zielono zakręciło.
Wszystkie cebulki kupiłam w Bied.

Aneczko, wrzosy, te duże, kupiłam w markecie budowlanym w Lublinie. Żeby nie było, że tylko do domu kupujemy :wink: . Niskie wrzosy i wrzośca letniego dostałam od siostry, jako prezent urodzinowy ze śliczną żółtą różą rabatową. Niestety kwiaty złamały się w transporcie i nie zdążyłam ich uwiecznić. Teraz czekam ;:65
Obrazek
Już pączek jest ładny, ale gdy rozkwitnie to cudo - żółciutkie angielki ;:173
Kupiłam jej do towarzystwa sadzonki lawendy. Tylko miejsca nie wymyśliłam.
Obrazek

W innym sklepie remontowo-budowlanym uratowałam: kalinę koralową Nanum (2,90 pln), różowego astra nowobelgijskiego z grupy Mystery Lady (1,90 pln) i nachyłka wielkokwiatowego (2,90 pln) podpisanego elegancko, po łacinie... dianthus ;:219
Obrazek

A to już prawie ostatki Papierówek, letnich gruszek i pysznych śliwek szczepionych przez dziadka Piotra.
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu , piękne zakupy , ogród rośnie ;:215 W sadzie zaczynają się już jesienne odmiany jabłek i śliwek. ;:108
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu super zakupy zrobiłaś, ja na razie nigdzie nie jeżdżę to i zakupów nie ma ale na te biedronkowe tulipany robię na jutro listę mojemu M.
Jabłuszka i śliwki wyglądają smakowicie, nie ma to jak mieć owoce z własnych drzewek ;:138
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 12:07

Post »

Aniu ... u Ciebie jak zawsze kolorowo. Piękne wrzosy.
Mówisz, że zaraziłam Ciebie? Wiesz to była taka pozytywna choroba ... niestety nie dla portfela :;230 ... piękne cebulki kupiłaś.
Najgorsze, że ja dalej się nie wyleczyłam i ciągle choruję na jeszcze ... Queen of Night nie wzięłam a teraz żałuję ... może jeszcze dopadnę ;:306
pozdrawiam serdecznie, Bożena

Ogród szczęściem pachnący
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu, mój ogród na razie nie rośnie, chociaż ma możliwości, nie przeczę. Mnie momentami przeraża już te 2000 metrów kwadratowych, które postanowiłam zagospodarować. Rabatki to, póki co, tylko małe wysepki koloru na moim chwastowisku, ale cieszą :D .
Jesienne gruszki mi gniją na drzewie jeszcze niedojrzałe, węgierki opadają porażone grzybem, jabłka też jakieś nie halo. Jesienne zbiory nie zapowiadają się dobrze. Moje ulubione Renety i zimowe zielone gruszki poległy pod naporem mrozów i wichur już parę lat temu.

Iwonko, przedsiębiorcza z Ciebie kobietka ;:138 . Mój M woli mnie pod drzwi sklepu zawieźć ;:71 , bo sam w roślinnych działach wciąż błądzi, jak dziecko we mgle i szybko się męczy (ja w narzędziowych duuużo szybciej :roll: ). Przyznaję jednak, że robi postępy. Cebulowych chcę więcej posadzić, bo efekt będzie szybki, a u mnie rośnie wiele maluchów, które ledwie widać.

Bożenko, ja się cieszę z zarażenia, bo choroba ogrodowa leczy lepiej, niż tabletki. Jeszcze nie byłam w lokalnej Bied. i w ogrodniczym, a u nas nawet do spożywczaka cebulki przywożą. Jestem na nie skazana, bo tak silnej woli, żeby się nie skusić, to nie mam.
Przynajmniej wiosna będzie kolorowa :heja

Zapomniałam o hibiskusach!
Bylinowy mój jedynak widocznie lubi deszcz, bo wybrał dzisiejszy dzień, żeby pokazać pierwszy w tym roku kwiat.
Obrazek Obrazek

Krzew syryjskiego Duc de Brabant też dopiero zaczyna. Tak to właśnie jest z działką - jeden przekwitł, drugi nie rozkwitł.
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jesienne szaleństwo zakupowe Cię dopadło ale mnie też.
W sobotę dokupiłam mojemu różowemu z czerwonym oczkiem hibiskusowi towarzystwo w postaci hibiskusa w kolorze malinowym może nawet taki jak Twój.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit przyszłam do Ciebie z wizytą i już tu zostaję
Piękny sad z Ulami,Piękne Liliowce i Lilie :D
Róże masz przepiękne ;:173
Przepiękny i uroczy tort upiekłaś córkom na urodiznki ;:180 Zdolna kobitka z ciebie
Dużo zdrówka dla córek niech pospełniają im się najskrytsza marzenia ukryte na dnie ich serduszek :)
Pięknie zagospodarowany i ukwiecony ogród :wink:
Przepiękne zakupy poczyniłaś kwiatuszków cebulowych ;:215
Wrzosy pi :roll: piękne zakupiłaś. Wszystkie zakupione roślinki piękne.
Hibiskus bylinowy przepiękny ;:77
Miłego popołudnia i wieczorku Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

o jakie fajne zakupki ogrodowe :D To w Lidlu może takie są ???
A ja jeszcze nigdzie nie chodziłam i nic i nic nie kupiłam :cry:
Śliweczki miodzio. ;:108 Hibiskuski śliczne ;:167
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, jesienią zawsze kupuję jakieś cebulki. Kupowałam nawet, kiedy naprawdę nie miałam miejsca na nowe cebule, a później rozdawałam po rodzinie nadwyżki tulipanów, żeby zyskać miejsce dla nowych. Zawsze mogłam też "liczyć" na nornice... Teraz sadzę cebulki w donicach. Muszę tylko bardziej pilnować podlewania.

Paulinko witaj.
W tym roku u mnie we wątku misz-masz, trochę z działki, trochę z przydomowego ogródka mamy, u której jeszcze mieszkamy. Można się pogubić :oops: .
Dziękuję za życzenia.
Ja mam dwoje dzieci, ale dwuletni Janek, pomimo słodziutkiej powierzchowności, jest stuprocentowym facetem :D . Zasypia z traktorem, śni o kombajnach, a po przebudzeniu szuka aut :roll: . Nawet jego tata nie jest takim motomaniakiem. Helenka ma 4 lata i jest w fazie laleczkowej. Organizuje im śluby, urodziny, wizyty u lekarza i fryzjera. Nie wiem, która obsesja mnie bardziej rozwala...
Starsza jubilatka to córa szwagierki ;:108 .

Aniu, cebulki kupiłam w Bied. Już nieco przebrane były, ale jeszcze fajne wyszperałam :heja . Cebulki średniej wielkości, ale cena przystępna, zakwitną i odmiany prawie zawsze zgodne.
Pewnie jeszcze się na coś skuszę z cebulowych.
Zamiast wycieczek na zakupy miałaś o wiele ciekawsze podróże. A kupić jeszcze zdążysz :) .

Hortensje bukietowe czarują coraz bardziej. Moja Magical Candle i Vanille Fraise to tegoroczne sadzonki, więc modelkami były mamusie.
Obrazek
Bobo i Pinky Winky też młodziki bez kwiatów.
Czekam, aż dębolistna zacznie się przebarwiać. Nie wiem, czy warto na nią chuchać.
Dereń kousa już mi się podoba. Może nawet nie kwitnąć w ostateczności. Piękna czerwień.
Obrazek

Pan z targu nie kłamał ;:138 , delosperma nareszcie zakwitła.
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Zastanawiasz się czym obsadzić słup energetyczny?
Widziałam u Tadeusza pięknie obrośnięty kokornakiem. Jak znajdę zdjęcie to Ci podeslę. Wydaje mi się,że kokornak jest idealny do tego celu.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Oj to dziś zajrzę do B, może jeszcze coś się ostało ;:219 ,a jak nie to do grodowego po drodze :D
delosperma bardzo ciekaw,ładna.
Ale hortensje masz cudne i bardzo ładne odmianki ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”