I jeszcze gwiazdy spadają, stałam od 22-23 z mokrą głową (przypomniałam sobie że miały spadać) i żadna nie zechciała, coś mi tam śmignęło ale to było za nisko może nietoperz
Ogród Marty cz. V
-
DTJ_1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. V
Takie ładne rabaty jeszcze masz? ja właśnie wróciłam i nie jestem zadowolona
, czekam jeszcze na marcinki.
I jeszcze gwiazdy spadają, stałam od 22-23 z mokrą głową (przypomniałam sobie że miały spadać) i żadna nie zechciała, coś mi tam śmignęło ale to było za nisko może nietoperz
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Możliwe że to ten "Plemnik" 
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marto,
na zdjęciu z poprzedniej strony widziałam pięknie kwitnący krzew ketmii syryjskiej. Jak długo go masz? Jak znosi zimy?
na zdjęciu z poprzedniej strony widziałam pięknie kwitnący krzew ketmii syryjskiej. Jak długo go masz? Jak znosi zimy?
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie i podoba mi się tutaj
. Masz całe łany kleome, podobnie jak ja, tylko u mnie była mieszanka nasion i mam jeszcze białe. Ta hortensja jest piękna, ale z całą pewnością nie jest to Pinky Winky. Na 99% obstawiam Vanilla Fraise
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marta, tyle pięknego kwiecia u ciebie,że nie wiadomo co najpierw podziwiać.Limelight piękna i zdrowa,moja po przesadzeniu ma małe kwitki w tym roku.Czy w kępie rózowego kleome masz jedną sadzonkę czy więcej.To samosiewka czy wysiewałas w domu?
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ja już nie wiem co ja mam chwalić Martuś, tyle kwiecia jeszcze u Ciebie i to zachwycające cleome i dalie i floksy. Zachwycona i oszołomiona spaceruje po Twoim ogrodzie i ciągle mi mało 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Martusiu! Każde wejście do Twojego ogrodu wywołuje u mnie palpitację serca i oblewa rumieniec. Wielkie ,dorodne, cudowne roślinki. Trudno mi stąd wyjść. Cudownie! 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Martuś zimne poranki i wieczory, z kawą w dłoni już z pracy nadaje
Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka
Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
W twoim gęstym buszu znalazłam taką fotkę z żurawkami. Pamiętasz może nazwę tej niemal czarnej w środku?
Super rabatka z kleome
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martuś
U Ciebie to zawsze można się spodziewać piękności różnych
Hibiskusy
Hortensje to samo.Pinky Winky nie ma a tez piękna
Floks czerwony suuper żaróweczka ogrodowa
U Ciebie to zawsze można się spodziewać piękności różnych
Hibiskusy
Hortensje to samo.Pinky Winky nie ma a tez piękna
Floks czerwony suuper żaróweczka ogrodowa
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam gorąco miłych gości .
Mati,tego hibiskusa dostałam na imieniny ,więc nie wiem ile kosztuje,mam jeszcze 2 inne kolory ,ale dopiero będą kwitły,a różyczka jest nn,pozdrawiam i zapraszam znowu
Iwonko,ja dla dalii zrobiłam oddzielną rabatę,bo pewnie też bym tak miała,że nie ma gdzie wepchnąć między rośliny,jest praca z tym przechowywaniem ale one wszystko zrekompensują takie są piękne,pozdrawiam i moc całusków przesyłam
Anetko,ja tak mam jak jadę na grzyby,mieszkam pod lasem i tylko ptaki słychać i koguty u sąsiadów i tylko las i grzyby,jeżdżę w świętokrzyskie ,mam tam działkę,to cudne miejsce i może niedługo wyjadę,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Mariolko,fajnie ,że mnie odnalazłaś i cieszę sie ,że podobają sie kwiatuszki,cleome uwielbiam szkoda ,że wyrzuciłaś siewki ,mogłaś je przecież rozsadzić i ogród by tonął w kwiatach,pozdrawiam gorąco i zapraszam znowu
Mati mój cyprysik groszkowy ma może 5 lat,
Małgosiu,tak to cleome one są z nasion ,wysiane w domu ,to jednoroczna roślina ,same też się sieją ,ale wychodzą później i nie zdążą się tak rozrosnąć,że jedna roślina wygląda jak duży krzew ,zakwita dużo wcześniej jak z samosiejki ,a te kule kwiatowe są do samych mrozów ,wyglądają w ogrodzie pięknie ,widać je z daleka ,takie duże ,mogę zebrać dla Ciebie nasiona ,pozdrawiam i buziaczki posyłam
Dorotko,jak miło Cie widzieć,
czasem marzenia się spełniają,zapraszam znowu na spacerek po ogrodzie 
Mati,tego hibiskusa dostałam na imieniny ,więc nie wiem ile kosztuje,mam jeszcze 2 inne kolory ,ale dopiero będą kwitły,a różyczka jest nn,pozdrawiam i zapraszam znowu
Iwonko,ja dla dalii zrobiłam oddzielną rabatę,bo pewnie też bym tak miała,że nie ma gdzie wepchnąć między rośliny,jest praca z tym przechowywaniem ale one wszystko zrekompensują takie są piękne,pozdrawiam i moc całusków przesyłam
Anetko,ja tak mam jak jadę na grzyby,mieszkam pod lasem i tylko ptaki słychać i koguty u sąsiadów i tylko las i grzyby,jeżdżę w świętokrzyskie ,mam tam działkę,to cudne miejsce i może niedługo wyjadę,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Mariolko,fajnie ,że mnie odnalazłaś i cieszę sie ,że podobają sie kwiatuszki,cleome uwielbiam szkoda ,że wyrzuciłaś siewki ,mogłaś je przecież rozsadzić i ogród by tonął w kwiatach,pozdrawiam gorąco i zapraszam znowu
Mati mój cyprysik groszkowy ma może 5 lat,
Małgosiu,tak to cleome one są z nasion ,wysiane w domu ,to jednoroczna roślina ,same też się sieją ,ale wychodzą później i nie zdążą się tak rozrosnąć,że jedna roślina wygląda jak duży krzew ,zakwita dużo wcześniej jak z samosiejki ,a te kule kwiatowe są do samych mrozów ,wyglądają w ogrodzie pięknie ,widać je z daleka ,takie duże ,mogę zebrać dla Ciebie nasiona ,pozdrawiam i buziaczki posyłam
Dorotko,jak miło Cie widzieć,
-
koziorozec

Edytko,witaj w moim ogrodzie ,grójecznik to jedno z najpiękniejszych drzew w moim ogrodzie ,jego forma płacząca jest piękna ,te powyginane gałęzie zdobią ogród w czasie gdy nie ma liści,nie ma z nim żadnych problemów ,nie przemarza ,nie trzeba okrywać ,nigdy nie widziałam,żeby chorował ,ściele swoimi gałęziami aż do ziemi,pokażę zdjęcie jak zaczyna wypuszczać listeczki ,żebyś zobaczyła jego pokrój ,bo potem są tylko liście widoczne ,a w jesieni przebarwia się na żółto

po lewej stronie za kwiatkami widać jego spadające gałęzie

Gosiu,sporo nowych odmian floksów kupiłam w tym roku ,pięknie rosną i już się nadają do podziału,a dalie to zaczynam dopiero zbierać ,bo je uwielbiam zwłaszcza te duże ,ale też mnie w tym roku nie zawiodły i jestem nimi zachwycona ,bo takiej ilości kwiatów to nigdy nie miałam,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie
Dorotko,marcinki jeszcze u mnie nie zakwitły ,chyba mają czas,ale ogród bardzo kwitnie,gwiazdy u mnie spadały ,a ile życzeń miałyśmy z wnuczką , to ona czaiła te gwiazdy aparatem,pozdrawiam i moc buziaków
Mati co to znaczy ten
Madziu,zimuje bez problemu,bez okrycia ,jest u mnie może 4 lata,pozdrawiam

po lewej stronie za kwiatkami widać jego spadające gałęzie

Gosiu,sporo nowych odmian floksów kupiłam w tym roku ,pięknie rosną i już się nadają do podziału,a dalie to zaczynam dopiero zbierać ,bo je uwielbiam zwłaszcza te duże ,ale też mnie w tym roku nie zawiodły i jestem nimi zachwycona ,bo takiej ilości kwiatów to nigdy nie miałam,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie
Dorotko,marcinki jeszcze u mnie nie zakwitły ,chyba mają czas,ale ogród bardzo kwitnie,gwiazdy u mnie spadały ,a ile życzeń miałyśmy z wnuczką , to ona czaiła te gwiazdy aparatem,pozdrawiam i moc buziaków
Mati co to znaczy ten
Madziu,zimuje bez problemu,bez okrycia ,jest u mnie może 4 lata,pozdrawiam
-
koziorozec

Edytko,kupiłam Pinky Winky ale może była pomyłka ,bo tak się też zdarza,ale jest rzeczywiście piękna ,ona jest na pniu i tak góruje ,nie mam białego cleome ,ale będę miała ,bo Ala obiecała mi siewki ,pozdrawiam
Małgosiu,ta kępa która jest na zdjęciu z hibiskusem bylinowym to jedna roślina ,w innym miejscu ,koło ogrodzenia jest więcej bo są dwa kolory ,różowy i fiolecik ,ale też olbrzymie krzaki urosły,wysiewane były w domu, z samosiejek nie zdążą takie duże krzaki narosnąć,bo jednak są późniejsze,pięknych snów życzę
Aniu,miło mi ,że jesteś ,że się podoba ,z tymi kwiatami to strzał w dziesiątkę ,bo w ogóle nie widać ,że zbliża sie jesień tak bardzo kwitną i te kwiaty są duże i dobrze widoczne pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Bogusiu,dziękuję za miłe słowa ,ogród rzeczywiście kwitnie obficie ,w którą stronę sie odwrócę tam kwiaty,odpiszę Ci na pw,,buziaczki
Anetko,zimno już wieczórem się robi ,ale w dzień jeszcze jako tako,więc coś dłubię pomału w ogrodzie ,obecnie znowu wyrzucam fragmenty trawnika na nowe rabaty piwoniowe,miłej nocki życzę
Jolu,tam są posadzone dwie odmiany żurawki żółtej i zielona i te odmiany znam ,ale ta ciemna to taki ciemny buraczek i mam ją od rodziny z ogródka i nie znam nazwy,oczywiście porozmnażałam ją sobie ,bo bardzo mi sie podoba,mogę troszkę odstąpić,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Aniu,tyle różności jeszcze u mnie kwitnie ,jakby w ogóle nie miało być jesieni ,ale cieszy mnie ,że Tobie też się moje roślinki podobają,pozdrawiam
Małgosiu,ta kępa która jest na zdjęciu z hibiskusem bylinowym to jedna roślina ,w innym miejscu ,koło ogrodzenia jest więcej bo są dwa kolory ,różowy i fiolecik ,ale też olbrzymie krzaki urosły,wysiewane były w domu, z samosiejek nie zdążą takie duże krzaki narosnąć,bo jednak są późniejsze,pięknych snów życzę
Aniu,miło mi ,że jesteś ,że się podoba ,z tymi kwiatami to strzał w dziesiątkę ,bo w ogóle nie widać ,że zbliża sie jesień tak bardzo kwitną i te kwiaty są duże i dobrze widoczne pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Bogusiu,dziękuję za miłe słowa ,ogród rzeczywiście kwitnie obficie ,w którą stronę sie odwrócę tam kwiaty,odpiszę Ci na pw,,buziaczki
Anetko,zimno już wieczórem się robi ,ale w dzień jeszcze jako tako,więc coś dłubię pomału w ogrodzie ,obecnie znowu wyrzucam fragmenty trawnika na nowe rabaty piwoniowe,miłej nocki życzę
Jolu,tam są posadzone dwie odmiany żurawki żółtej i zielona i te odmiany znam ,ale ta ciemna to taki ciemny buraczek i mam ją od rodziny z ogródka i nie znam nazwy,oczywiście porozmnażałam ją sobie ,bo bardzo mi sie podoba,mogę troszkę odstąpić,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Aniu,tyle różności jeszcze u mnie kwitnie ,jakby w ogóle nie miało być jesieni ,ale cieszy mnie ,że Tobie też się moje roślinki podobają,pozdrawiam
-
koziorozec