. Ja posadziłam 6 sztuk (z braku miejsca) , zawiązały ładne główki ale gąsiennice kompletnie je spałaszowały- wczoraj z trzech główek zrobiłam miseczkę surówki
 . Ja posadziłam 6 sztuk (z braku miejsca) , zawiązały ładne główki ale gąsiennice kompletnie je spałaszowały- wczoraj z trzech główek zrobiłam miseczkę surówki  .
 .Dopiero niedawno wyczytałam, że trzeba ich siatką okrywać- będę mądrzejsza za rok

Mam jeszcze posadzone trzy późniejsze, ledwie co urosły i widzę już nadgryzienia- czy jest sens je okryć, czy dać sobie spokój i wyrwać?

. Jakie odmiany będziecie siać w tym roku? Ja wczesną siałem Pierwszy Zbiór. Porosły ładne ale z powodu braku oprysków z całego rzędu 10 m wykorzystałem może 4-5 główek a później reszta miała robaki i gniła. A i z Kamiennej Głowy rezygnuję. Za bardzo podatna na choroby.
 . Jakie odmiany będziecie siać w tym roku? Ja wczesną siałem Pierwszy Zbiór. Porosły ładne ale z powodu braku oprysków z całego rzędu 10 m wykorzystałem może 4-5 główek a później reszta miała robaki i gniła. A i z Kamiennej Głowy rezygnuję. Za bardzo podatna na choroby.