Maszynka do pomidorów
- ewikk77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Maszynka do pomidorów
Wypróbowałam przystawkę do przetarcia pomidorów i jest na prawdę niezła. Wychodzi gotowy gładziutki sok/rzadki przecier, skórki, itp. wylatują osobno. Bez wysiłku, szybko sprawnie. Miałam nawet zrobić zdjęcia (dla porównania robiłam też z obieranych pomidorów, ale że miałam "pomocników" to w końcu o zdjęciach zapomniałam. Minusem jest, że jak obiorę pomidory i gotuję całe, to również twardsze - bardziej zielone części pomidora (a w tym roku trochę takich mam, chyba braki nawożenia potasem) wygotują się i zagęszczają całość, a maszynka takie kawałki twardsze wyrzuca razem ze skórkami i drugi minus mało miejsca na duże naczynia. Z pewnością będę z niej korzystała częściej. Pewnie już w przyszłym tygodniu, bo muszę jeszcze porobić inne przetwory, a tymczasem dojdzie większa ilość pomidorów.
pozdrawiam Ewa
Re: Maszynka do pomidorów
Witam do tej maszynki za ok 30zeta nie trzeba obierać pomidorów ze skóry .Wszystko sprawnie i szybko.ewentualnie lecz niekoniecznie[to mój patent] można pokrojone pomidory w ćwiartki wrzucić na chwilę do gara i chwilę je tam potrzymać na małym gazie.
Sama maszynka-REWELACJA!!!
Sama maszynka-REWELACJA!!!