Prawie Wiosna w Familokowym
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Prawie Wiosna w Familokowym
Ale Ci pięknie wyszedł skalniaczek w realu jeszcze piękniejszy 

Jadziu, Twój Charles pięknie kwitnie. Nic, tylko robić fotki z lotu ptaka
Ta Burgundy Ice ma niesamowity kolorek

Ta Burgundy Ice ma niesamowity kolorek

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU no cóż trzeba będzie robić Austinowi fotki z lotu ptaka nie ma innej opcji, a rąk nie mam aż takich długich
IRENKO to moje wrzosowisko,a nie skalniaczek .Skalniak jest dalej, a na wrzosowisko patrzę sie z altanki .Masz rację teraz mi się podoba jego obsadzenie szczególnie jak kwitną wrzosy
JAGÓDKO już pisałam Irence ,ze to moje mini wrzosowisko .Mam je juz chyba ze 4 lata i wciąż zmieniały sie na nim rośliny, bo jedne nie przeżywały zimy inne nie chciały rosnąć . Oczywiście oprócz wrzosów jałowca i Pierisa rośnie tam także cyprysik japoński Nana Gracilis, Conica Daisy White a wiosną krokusy .Jako ,że rabatki Agusi mnie urzekały dosadziłam tam również żurawki i powiem nieskromnie
,że w tym sezonie podoba mi sie moje wrzosowisko
Rośnie tam również hibiskus bylinowy ,który za chwilkę zakwitnie.No cóż lubię gęste nasadzenia i chwasty nie mają szans
JOASIU Silesia tylko w czeskiej szkółce SIP ,ale jest u mnie chorowita a ma już drugie miejsce i wciąż jako pierwsza łapie plamistość razem z Barcarole .Obok Dagmarki rośnie Maruna ,ale jaka nie wiem .Ma cudne kwiatki wielkości 20 groszy.Austin ma cudne kwiaty tylko muszę go porządnie ujarzmić ,żeby nie rósł bardzo w górę

IRENKO to moje wrzosowisko,a nie skalniaczek .Skalniak jest dalej, a na wrzosowisko patrzę sie z altanki .Masz rację teraz mi się podoba jego obsadzenie szczególnie jak kwitną wrzosy
JAGÓDKO już pisałam Irence ,ze to moje mini wrzosowisko .Mam je juz chyba ze 4 lata i wciąż zmieniały sie na nim rośliny, bo jedne nie przeżywały zimy inne nie chciały rosnąć . Oczywiście oprócz wrzosów jałowca i Pierisa rośnie tam także cyprysik japoński Nana Gracilis, Conica Daisy White a wiosną krokusy .Jako ,że rabatki Agusi mnie urzekały dosadziłam tam również żurawki i powiem nieskromnie

JOASIU Silesia tylko w czeskiej szkółce SIP ,ale jest u mnie chorowita a ma już drugie miejsce i wciąż jako pierwsza łapie plamistość razem z Barcarole .Obok Dagmarki rośnie Maruna ,ale jaka nie wiem .Ma cudne kwiatki wielkości 20 groszy.Austin ma cudne kwiaty tylko muszę go porządnie ujarzmić ,żeby nie rósł bardzo w górę

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Jadziu
róże piękne u Ciebie.Parę nazw zapisałam,żeby we wrześniu zakupić i posadzić, w swoim ogródku.U nas prawie nie pada,a przydałoby się trochę deszczu, bo sucho jest. Chciałam ukorzenić sama parę różyczek , ale to chyba trzeba wcześniej zrobić .
Może na przyszły rok spróbuję
!,

Może na przyszły rok spróbuję

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu szkoda ,że taka chorowita, tak pieknej urody.Austin mnie kusi do towarzystwa dla New Down. 

-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
WITAJ Jadziu!
dawno mnie u Ciebie nie było, toteż z wielką radością pospacerowałam
po tym cudnym ogrodzie, róże powąchałam i radośnie wracam do siebie
dawno mnie u Ciebie nie było, toteż z wielką radością pospacerowałam
po tym cudnym ogrodzie, róże powąchałam i radośnie wracam do siebie

- JAKUCH
DANUSIU byłam w odwiedzinach u Ciebie i jestem pod wrażeniem kwitnienia róż u Ciebie .Biała pergola pięknie kontrastuje z różami a do tego ta ławeczka na której chętnie bym usiadła .No bo jakże w takim otoczeniu nie czuć się jak w bajce
JOASIU no cóż piękno nie zawsze idzie w parze ze zdrowotnością
Austinek będzie pięknie wyglądał w połączeniu z New Down
GRAŻYNKO ja na razie nic nie kupuję chyba ,ze wiosną ale też nie wiem .Najpierw muszę wszystko uporządkować poupinać i wtedy będę wiedzieć co się jeszcze zmieści .U nas dziennie deszcze a u Ciebie susza .Nie mogłoby to być trochę podzielone

JOASIU no cóż piękno nie zawsze idzie w parze ze zdrowotnością

GRAŻYNKO ja na razie nic nie kupuję chyba ,ze wiosną ale też nie wiem .Najpierw muszę wszystko uporządkować poupinać i wtedy będę wiedzieć co się jeszcze zmieści .U nas dziennie deszcze a u Ciebie susza .Nie mogłoby to być trochę podzielone

- adamiec
Jadziu prześliczne Twoje różyczki, można podziwiać bez końca.Ja nie mam czasu nawet na ogródek wyskoczyć a wszystko zarasta , jeszcze tydzień tej kołomyjki. Może w przyszłym tygodniu coś wykombinuję na ten wyjazd do Anego,tak to jest jak trzyma się wszystkie sroki za ogon. Jeżeli coś wyjdzie to to przywiozę czosnek i sweterek.Teraz wyskok z
i do roboty. 

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Jadziu czu u Ciebie widziałam Souvenir du dr.Jamain?Jak oceniasz tę rózyczkę?Szukam intensywniejszych kolorów bo ajk zauwazyłam u mnie króluje róż 

- JAKUCH
JOASIU mam Doktorka a jak sie sprawuje hmmmm ostatnio podłapał mączniaka, ale już mu sie odwidziało i teraz zdrów jak ryba .Żadna plamistość się go nie ima .Powtarza kwitnienie ale słabo .Ciekawe czy dosięgnie szczytu pergoli ,albo będzie krzaczastą
IRENKO no cóż moje wnuki juz dorosłe ,więc nie potrzebują babci tak jak Twoje .Powoli sie wyrobisz spoko .Mam nadzieję ,ze Andrzej nam wybaczy tę zwłokę

IRENKO no cóż moje wnuki juz dorosłe ,więc nie potrzebują babci tak jak Twoje .Powoli sie wyrobisz spoko .Mam nadzieję ,ze Andrzej nam wybaczy tę zwłokę

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu
Widzę że nie tylko różne masz cudne ale i Hortensje też
Szałwie trójbarwną mam , muszę ja obfocić
Twoje zdjęcia są śliczne 

Szałwie trójbarwną mam , muszę ja obfocić

- adamiec
Jak dobrze że mnie rozumiesz,mam nadzieje że dojdzie do tego wyjazdu.Teraz wstaje i pralka idzie w ruch, potem Rok w ogrodzie i sprzątanie
Będzie też relaks , prania trzeba pilnować leżąc na ławeczce

Będzie też relaks , prania trzeba pilnować leżąc na ławeczce

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu śliczna róża Magenta! chyba pierwszy raz u Ciebie ją widzę 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jadziu piękny pokaz jak zawsze
Szkoda ,że u Was tak dużo pada ,a u nas susza i popiuł.U mnie wszystko pada susz
Miłej niedzieli

Szkoda ,że u Was tak dużo pada ,a u nas susza i popiuł.U mnie wszystko pada susz

Miłej niedzieli

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
wybaczy, wybaczyJAKUCH pisze:Mam nadzieję ,ze Andrzej nam wybaczy tę zwłokę

co się odwlecze to nie uciecze ...
tylko dajcie znać z wyprzedzeniem - chcemy na kilka ładnych wrześniowych dni, pojechać w góry, a pod koniec miesiąca wyjeżdżamy na Pomorze (ok 10dni)
do zobaczenia