Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Pogoda niby ładna, ale się ochłodziło. I tak jakoś....jesiennie? Wieczór był ładny i dość ciepły, więc możliwe że weekend będzie miły.

Amelia - Powojniki, a właściwie ich owocostany (?), czyli to co zostaje po przekwitnięciu mają różne kształty i wygląd. Specjalnie poszłam w ogród pooglądać i porównać. Najładniejsze czuprynki mają te wielkokwiatowe. Mają taką fryzurkę jak ja o poranku. :D

Miłeczko - No mówię, że to nie możliwe ale ...miałam krzywo. :D ;:196 Ale dzisiaj pokazała mi koleżanka takie ręczne fajne urządzenie, makiera ( tylko nie wiem czy to jej nazwa własna, czy rodzajowa :wink: )i dzięki takiemu makierowemu urządzeniu będę miała teraz wszystko równo i prosto. I nareszcie będę mogła spokojnie spać. :D
Wpadnij do mnie po śliwki,pojedziemy do koleżanki. Mira wchodzi na drzewo, trzepie, a a my sobie pozbieramy. :wit

Dorotko - No tak jakoś źle zrozumiałam. Sorki.A co do dalii, a zwłaszcza jej przechowywania.Na tym polu trzeba ponieść kilka porażek, żeby zmądrzeć. Ja mam swój patent.Po wysuszeniu układam w takie plastikowe donice, w trociny. I stoją tak w pomieszczeniu, gdzie jest zimą dość chłodno. Nie mam piwnicy, niestety.A garaż nieogrzewany. :wit

Mati - Zaglądaj, zapraszam. :wit

Iwonko - Jak mają te wąsy korzenie, to sadź prosto do gruntu, a jak mizernie im z korzeniami, to potraktuj ukorzeniaczem. Ja miałam fajne flance, z fajnym korzeniem. ;:196

Martuś - Miło, że wpadłaś i jeszcze sympatyczniej, że się podoba. ;:196

Monia - Oj z tym porządkowaniem...nie pokażę przecież scen drastycznych, które jeszcze są, czyli nie dokończone prace po remoncie. Ale nie mam weny, coś tak mało czasu mam ostatnio. ;:196

Taki klimacik na dzisiaj. Mam w sobie smutek. Umarł mój znajomy...Kupił sobie chłop motor, dzieci podrosły, chciał troszkę małego szaleństwa, zew młodości. I ....jakaś zła chwila, nie ten dzień, los...ktoś w niego niefortunnie wjechał i ...koniec. Mam tylko nadzieję, że gdziekolwiek jest jest mu dobrze i jeździ sobie na swoim motorze, którym nie zdążył się nacieszyć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Przytulam Cię Małgoś ;:168 , musimy wierzyć , że tam dokąd wszyscy prędzej czy później zmierzamy jest dobrze , musi być ...
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu,

dzisiaj był u mnie inżynier od oczyszczalni. Przy okazji zapytałam, jakie rośliny można sadzić na oczyszczalni. Odpowiedź: wszystkie byliny. Tak więc wybór masz ogromny. 2 dni wcześniej przyglądałam się roślinności na mojej oczyszczalni (nawet bardzo dokładnie, bo byłam tam z wykaszarką). Oczywiście ja tam nic nie sieję i nie sadzę. Ale to, co tam rośnie, jest znacznie bujniejsze niż to samo kawałek dalej. Tak więc na kopiec najlepsze byłyby żarłoczne wilgociolubne byliny, np. języczki, funkje, irysy syberyjskie, tarczownica, astilboides itp. Myślę, że ze względu na dużą żyzność i wilgotność w przyszłości należałoby unikać bylin typu rudbekia - wyrosną wielkie i będą się pokładać.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu ;:4 utulam Cię ....przykro :?
Zdjęcia takie jakbyś go szukała w słońcu, w niebie, może tam jest :|
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Małgosiu bardzo Ci współczuję takich powodów do smutku, trzymaj się ;:196
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Gosiu ja w takich sytuacjach nigdy nie wiem co powiedzieć,więc tylko ;:168
Pozdrawiam Amelia
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Małgosiu,jakoś często dochodzą nas takie smutne wiadomości ,trzymaj się kochana ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Miałam się przywitać na wesoło i 'zapisać' na dynię, ale cóż, ślepy los. Przykro mi :cry:.

?Ktoś tutaj był i był,
a potem nagle zniknął
i uporczywie go nie ma?.
Wisława Szymborska
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

A może Gosieńka zachorowała ;:145
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Sobota mija, wieczór piękny. Wyładowałam wszystkie emocje w ogrodzie. Troszkę posprzątałam ogród. Wywaliłam pięciorniki, ale nie na kompost. Znalazłam im nowy ogród. Nie pasowały do rabaty z hortensjami. Nawet ja, istota z założenia tworząca chaos kolorów, uznała to zestawienie za zbyt wyzywające.Teraz jest pusto, ale...jest tym samym miejsce na kolejne hortensje.I zamierzałam przenieść w inne miejsce nadmiernie rozrośnięte tawuły, ale ...jeszcze jest za sucho. Muszę poczekać na przesadzanie niektórych roślin.A poza tym przerobiłam na mus i sok mnóstwo jabłek. Zaczynam sezon jabłkowy. I częstuję jeszcze ciepłą szarlotką.

Moniś - Większość wierzy, że gdzieś tam jest lepiej. Ale my zostaliśmy tutaj. A życie toczy się dalej, jak to w ...życiu. ;:196

Madzia - Ja nawet wśród znajomych się chwalę, że mam koleżankę, która jest skarbnicą wiedzy ogrodniczej. I zawsze mogę na Ciebie liczyć. Teraz też, pamiętałaś o moim wrzodzie, na którym już sporo bylin posadziłam, a tegoroczne jednoroczne uczyniły z niego, czyli z tego kopca miły widoczek. ;:196

Marysiu - Musi tam być, bo gdzież indziej?? ;:196

Edi - Dzięki, ale życie toczy się i już. Innego wyjścia nie ma. Szkoda człowieka, dopiero zaczął rozwijać skrzydła na emeryturze...ech.

Amelko - Bo to takie trudne sytuacje, ale dzięki ;:196

Martuś - Dziękuję ;:196

Pulpa - Witaj kochana. Chcesz dynię??Zapraszam. Ale jeszcze troszkę. :wit
I wiersz ... ;:196 Mojej ulubionej poetki.

Jadziu - A dlaczego ja bym miała zachorować??Jestem :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedyny aster igiełkowy....a siałam 3 paczki, i wszystkie miały być igiełkowe.

Obrazek

Maleńki kawałek laurowiśni wschodniej przywiozłam sobie wiosną z czystolandii. I teraz już uznałam, że może iść do gruntu.

Obrazek

Marysiu, amfora :wink: już w gruncie ;:224

Obrazek

Prosto? :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Della i moja Zuza. Najlepsze koleżanki. I wyobraźcie sobie, że ja się panicznie boję koni ;:oj

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja też się boje koni :shock:
Dobrze że amorfę wsadziłaś, bo teraz to już będzie sobie rosła ;:215
A co jest na pierwszym zdjęciu?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, na pierwszym zdjęciu jest przekwitnięty powojnik. To się nazywa owocostan? No nie wiem. Ale bardzo mi się podoba. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardzo ciekawie wyszło, zapomniałam pochwalić Zuzię ;:215 śliczna amazonka, dobrze że przez swój strach nie pozbawiłaś jej tej przyjemności ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudne fuksje ;:170
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgosiu , przykro mi z powodu śmierci Twojego znajomego ..

Chciałam zapytać o Kokosa ... wiem ,że już go nie ma u Ciebie ale wiesz do jakich ludzi poszedł ? są tam dzieci ?

;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”