Ogród Marty cz. V
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. V
Ach Martuniu na widok naparstnicy rdzawej aż mi serce zabiło mocniej
już się nie mogę doczekać jak u mnie zakwitnie. Daj Boże żeby w przyszłym roku. Floksy muszę koniecznie pochwalić, szczególnie łany tej białej. W ogóle wszystko masz piękne i takie dorodne
ach jak lubię u Ciebie bywać 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Marta, czy jesteś pewna, że hortensja na poprzedniej stronie to Pinky Winky? Wygląda identycznie jak moja Vanille Fraise
Podziwiam twoją kolekcję Dalii
niesamowite masz odmiany i kwitną jak szalone, ale przecież to ich czas 
Podziwiam twoją kolekcję Dalii
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Co to takie piękne, niebieskie kwitnie obok Hot Lavy?
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Dzisiaj słotny i chłodny dzień i u Ciebie Marto pewno też ! Chwila oddechu ogrodowego wymuszona!
Ale spokojnie można inne sprawy pozałatwiać tylko mogłoby być cieplej bo 15 st. w sierpniu to troszkę mało!

-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja westchnęłam do Mędrka
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Martuś dalie masz piękne
Ja je bardzo lubię. Szkoda tylko, że wszystkie moje ulubione kwiaty należałoby podwiązywać-dalie, mieczyki, floksy. Ty swoje tak pokazujesz że żadnych podwiązań nie widać. Może w Twoim zacisznym buszu nie trzeba tego robić?
Martuś jak to jest z sadźcem-ja myślałam że będzie wyższy. Posiałam sobie i pięknie rosną i kwitną wielkie kępy, ale niziuitkie-tak na 50 cm. Czy z nim jest coś nie tak, czy po prostu w pierwszym roku ten typ tak ma?
Tytoń leśny-cudowny. Jestem bardzo ciekawa jego zapachu, ponoć pięknie pachnie?
Tytoń leśny-cudowny. Jestem bardzo ciekawa jego zapachu, ponoć pięknie pachnie?
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusia , podziwiam i ja Twoje dalie , kolorki mają cudowne,piękne to kwiaty i długo kwitną ,warto je mieć ,moje w gruncie tak się powyciągały że muszę je podwiązywać , z kolei te w donicach są w porządku , tylko muszę pamiętać o ich podlewaniu 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,miło że podobają się kwiatuszki,przyjeżdżaj i zobacz na żywo,u ,mnie też dzisiaj padało do popołudnia ,więc wykorzystałam czas na przetwory ,ale ogólnie mam trudne dni i nic mi w ogrodzie nie idzie,a tyle jest pracy ,wczoraj przyszły zamówione piwonie ,a ja nic nie mogę zrobić ,więc piwonie leżą ,bo nie mam ich gdzie wsadzić,pozdrawiam i moc buziaków
Joasiu,to floks nie pamiętam nazwy ,jutro popatrzę na znacznik,a dalii mam pierwszy raz tyle z tych dużych ,bo 3 nowe kupiłam na wiosnę ,ale później w jesieni też do mnie dojadą nowe z tych dużych ,bo te właśnie bardzo lubię,pozdrawiam
Kasiu ,dalie i mnie sie bardzo podobają ,a w ogrodzie żadnej jesieni nie widać ,to prawda,pozdrawiam i całuski dla Ciebie
Dorotko,ja posadziłam w grupie,bo miałam takie miejsce dla nich przygotowane i nawet dobrze to wyszło,pozdrawiam gorąco
buźka dla Ciebie
Aniu,naparstnica na pewno zakwitnie w następnym roku ,ale i tak będzie szybciej jak z nasion,dziękuję za takie miłe słowa ,a ten łan białych floksów co roku taki piękny, pozdrawiam i moc buziaczków
Sabinko,te obie hortensje są bardzo do siebie podobne tylko potem Pinky Winky przebarwia sie na kolor bardziej czerwony ,a Vanilli Fraise na różowy,porównywałam nawet kwiaty na zdjęciach w firmach wysyłkowych ,zresztą kupiłam tą hortensję jako Pinky Winky,pozdrowienia dla Ciebie
Joasiu,to floks nie pamiętam nazwy ,jutro popatrzę na znacznik,a dalii mam pierwszy raz tyle z tych dużych ,bo 3 nowe kupiłam na wiosnę ,ale później w jesieni też do mnie dojadą nowe z tych dużych ,bo te właśnie bardzo lubię,pozdrawiam
Kasiu ,dalie i mnie sie bardzo podobają ,a w ogrodzie żadnej jesieni nie widać ,to prawda,pozdrawiam i całuski dla Ciebie
Dorotko,ja posadziłam w grupie,bo miałam takie miejsce dla nich przygotowane i nawet dobrze to wyszło,pozdrawiam gorąco
Aniu,naparstnica na pewno zakwitnie w następnym roku ,ale i tak będzie szybciej jak z nasion,dziękuję za takie miłe słowa ,a ten łan białych floksów co roku taki piękny, pozdrawiam i moc buziaczków
Sabinko,te obie hortensje są bardzo do siebie podobne tylko potem Pinky Winky przebarwia sie na kolor bardziej czerwony ,a Vanilli Fraise na różowy,porównywałam nawet kwiaty na zdjęciach w firmach wysyłkowych ,zresztą kupiłam tą hortensję jako Pinky Winky,pozdrowienia dla Ciebie
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ja bym też powiedziała Martuś , że to akurat Vanilka jest.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuniu wnuk zapragnął do nas przyjechać i zapowiedział, że na tydzień
to do niedzieli wychodzi tydzień. Jakoś wyjątkowo się nie nudzi
Dawno go nie było to pewnie chce dziadkom zrobić przyjemność
Ja jak przemogłam lenia to teraz leje, a jak nie leje to błoto w ogrodzie...na trawie ślizgawka
Pooglądaj swoje śliczne piwonie i zaraz wróci chęć do sadzenia 
-
koziorozec

Małgosiu,to szałwia omączona rośnie z Hot Lavą,,
Maryniu,u mnie też dzisiaj padało długo,ale po południe nawet zaświeciło słońce ,i zrobiłam obchód ogrodu i wywąchałam wszystkie kwiatuszki
,pozdrawiam
Dorotko,można do niego wzdychać ,bo jest przystojny
Aniu,są w daliach takie białe rurki ,to z połamanego namiotu i one super podpierają te dalie ,dobrze ,że przywiązałam na czas i teraz już nic im nie grozi i ładnie wyglądają i stoją na baczność jak sie dobrze przyglądniesz to widać te białe rurki,,może sadzieć w pierwszym roku po sianu,tak ma ,zaczekaj do drugiego roku ,myślę ,że wyrośnie wysoki,tytoń pachnie wieczorem bardzo delikatnie i pięknie ,jak będą nasionka to Ci pozbieram,pozdrawiam
Grażynko,moje dalie są podwiązane,bo zaczęły się wykładać,za dużo u mnie deszczów i wiatrów,,pozdrawiam i buziaki posyłam
Maryniu,dla mnie to Pinky Winky,bo taką kupiłam ,wiem ,że oznaczniki są też czasem błędne , zrobię jej zdjęcie jak będzie całkiem,przekolorowana ,Vanilka ma inny odcień,
,buziaki 
Maryniu,u mnie też dzisiaj padało długo,ale po południe nawet zaświeciło słońce ,i zrobiłam obchód ogrodu i wywąchałam wszystkie kwiatuszki
Dorotko,można do niego wzdychać ,bo jest przystojny
Aniu,są w daliach takie białe rurki ,to z połamanego namiotu i one super podpierają te dalie ,dobrze ,że przywiązałam na czas i teraz już nic im nie grozi i ładnie wyglądają i stoją na baczność jak sie dobrze przyglądniesz to widać te białe rurki,,może sadzieć w pierwszym roku po sianu,tak ma ,zaczekaj do drugiego roku ,myślę ,że wyrośnie wysoki,tytoń pachnie wieczorem bardzo delikatnie i pięknie ,jak będą nasionka to Ci pozbieram,pozdrawiam
Grażynko,moje dalie są podwiązane,bo zaczęły się wykładać,za dużo u mnie deszczów i wiatrów,,pozdrawiam i buziaki posyłam
Maryniu,dla mnie to Pinky Winky,bo taką kupiłam ,wiem ,że oznaczniki są też czasem błędne , zrobię jej zdjęcie jak będzie całkiem,przekolorowana ,Vanilka ma inny odcień,
-
koziorozec

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu kwiaty cudowne ale co to za plemnik na niebie 
-
koziorozec

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Niesamowite, te nocne ujęcia spadającej gwiazdy
Cudowne masz dalie i zapachniało jesienią, chryzantemowo.