Mój ogród
Re: Mój ogród
Iza dzięki za radę o okryciu budlei, tak zrobię
Koleuski śliczne 
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne koleusy Izo i lilia też godna uwagi
zapach na pewno oszałamiajacy 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale masz piękne coluuski, piękne.
Ja mam tylko 2 odmianki.chyba na drugi rok kupie sobie nasioka i je wysieję,/choć nigdy tego jeszcze z nimi nie robiłam
Ja mam tylko 2 odmianki.chyba na drugi rok kupie sobie nasioka i je wysieję,/choć nigdy tego jeszcze z nimi nie robiłam
- bartosz les

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Naprawdę cudne koleusy,lilia pewnie pachnie jak szalona 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza
okolice Łodzi to zagłębie szkółek. Musisz w internecie poszukać sobie najbliższe szkółki.
Wiesz , może mi się wydaje, że to blisko Ciebie, a może Ty widzisz to inaczej.
W tamtych rejonach jest wiele szkółek z różami a w Konstantynowie Łódzkim szkółka rododendronów i innych roślin kwasolubnych p. Ciepłuchy.
Ładne masz koleusy. Czy one są wieloletnie, czy tylko na jeden sezon ?
Miłego dnia
Wiesz , może mi się wydaje, że to blisko Ciebie, a może Ty widzisz to inaczej.
W tamtych rejonach jest wiele szkółek z różami a w Konstantynowie Łódzkim szkółka rododendronów i innych roślin kwasolubnych p. Ciepłuchy.
Ładne masz koleusy. Czy one są wieloletnie, czy tylko na jeden sezon ?
Miłego dnia
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ładna kolekcja koleusów 
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny widok a zwłaszcza lilowce ,pozdrawiam i dziekuje za wizytę.
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Witam cię ale tu superowo
Piękne te koleusy
Różyczki
Hosty śliczne

- persymona
- 200p

- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
przybyłam z rewizytowym spacerkiem. Jestem pod wrażeniem Twoich koleusów piękne...ja nie mam żadnego i chyba muszę je zakupić
Piękne chryzantemy tyle kolorów już Ci kwitną?
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Będę dziesiąta z kolei,ale i tak napiszę- koleusy cudo.
Takich jeszcze nigdzie nie widziałam.Na jednej roślinie sześć kolorów.
Takich jeszcze nigdzie nie widziałam.Na jednej roślinie sześć kolorów.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Iziu,czy Ty te koleusy wysiewałaś ,taki mix,bo tyle kolorów masz ,pozdrawiam 
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Izunia ,gdybym przypadkiem nie zajrzała do twojego wątku z doniczkowymi ,w życiu bym nie zgadła ,że masz taką mnogość przecudnych pelargoni i fuksji
No jak można tak zaniedbywać wątek ogrodowy...ja się pytam...jak 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie nadążam za ilością wpisów z które bardzo Wam dziękuję
Zwkwiat bardzo Tobie dziękuję za miłe słowa! Cieszę się, że nie nudzisz się u mnie. Zapraszam częściej!
Chalaputkowo dla mnie to też kłopot z zimującymi roślinami w donicach! Jak są małe to żaden kłopot, ale mam kilka dużych potwór, których sama nie wniosę do domu! Szkoda oleandra, ale muszę Tobie powiedzieć, że raz przezimowałam swoje giganty - prawie 2 metrowe - w nieogrzewanym garażu i mimo niewielkiego przymrozku ładnie przezimowały!
Iw witaj! Wielkie dzięki za ujawnienie się i przemiły kontakt! Już nie mogę doczekać się roślin!
Na szczęście na razie wszystkie rośliny się mieszczą, bo większość to maluchy! Ale jak podrosną to wtedy będę się martwić
Kamil888 dziękuję!
Miło jest usłyszeć tak ciepłe słowa!
Koziorozec również gorąco pozdrawiam. Kolekcja koleusowa trochę się rozrosła i zajmuje coraz więcej miejsca! Ciągle odkrywamy nowości, które po jakimś czasie, w magiczny sposób, rosną już w naszym ogrodzie lub na parapecie
Koleusy nie były wysiane! Zdobyłam ich maleńkie szczepki.
Maniusika jak wszystko dobrze pójdzie tona wiosnę wybierzesz sobie kolesusy dla siebie
Lilia św. Antoniego pięknie pachnie, ale w tym roku coś zjadło jej liście
Karolacha
bardzo polecam uprawę koleusów. To piękne i kolorowe rośliny, które można sadzić do donic lub bezpośrednio do gruntu! Utworzą oryginalne kompozycje w ogrodzie!
PEPSI obiecuję, że póki jeszcze ładnie wyglądają będę ciągle je pokazywać!
Trzynastka koleusy zimuję w najbardziej słonecznym pomieszczeniu! W okresie zimy nie znoszą przelania! Budleje kupiłam jako małe sadzonki - nie mam czasu ani miejsca na wysiemy
Baseda trzymam kciuki za Twoją budleję
Anym faktycznie - ta lilia pachnie obłędnie
Anabuko1 ja swoich koleusów nie wysiewałam. Wolałam poszukać szczepek - przynajmniej nie miałam niespodzianek!
Bartosz les
Tak - to pachnąca lilia św. Antoniego
Ignis05 nie widziałam, że mieszkam w "zagłębiu" szkółek
Lepiej żebym o wszystkich nie wiedziała, bo chyba musiałabym się zadłużyć! Koleusy można przezimować - zobaczymy ile przeżyje!
Fraszka_1
Babciabenia dziękuję w imieniu liliowców!
Mati1999 wielkie dzięki za pochwały
Persymona koniecznie musisz mieć koleusy, to bardzo wdzięczne rośliny! Moje chryzantemy jeszcze nie zakwitły
Juni koleusy zachwycają chyba wszystkich. Zaczęłam skromnie od kilku sztuk. Teraz mam około 50 odmian!
Chyba tym razem nie będzie zdjęć koleusów
Coś innego dla odmiany!

Zwkwiat bardzo Tobie dziękuję za miłe słowa! Cieszę się, że nie nudzisz się u mnie. Zapraszam częściej!
Chalaputkowo dla mnie to też kłopot z zimującymi roślinami w donicach! Jak są małe to żaden kłopot, ale mam kilka dużych potwór, których sama nie wniosę do domu! Szkoda oleandra, ale muszę Tobie powiedzieć, że raz przezimowałam swoje giganty - prawie 2 metrowe - w nieogrzewanym garażu i mimo niewielkiego przymrozku ładnie przezimowały!
Iw witaj! Wielkie dzięki za ujawnienie się i przemiły kontakt! Już nie mogę doczekać się roślin!
Na szczęście na razie wszystkie rośliny się mieszczą, bo większość to maluchy! Ale jak podrosną to wtedy będę się martwić
Kamil888 dziękuję!
Koziorozec również gorąco pozdrawiam. Kolekcja koleusowa trochę się rozrosła i zajmuje coraz więcej miejsca! Ciągle odkrywamy nowości, które po jakimś czasie, w magiczny sposób, rosną już w naszym ogrodzie lub na parapecie
Maniusika jak wszystko dobrze pójdzie tona wiosnę wybierzesz sobie kolesusy dla siebie
Lilia św. Antoniego pięknie pachnie, ale w tym roku coś zjadło jej liście
Karolacha
PEPSI obiecuję, że póki jeszcze ładnie wyglądają będę ciągle je pokazywać!
Trzynastka koleusy zimuję w najbardziej słonecznym pomieszczeniu! W okresie zimy nie znoszą przelania! Budleje kupiłam jako małe sadzonki - nie mam czasu ani miejsca na wysiemy
Baseda trzymam kciuki za Twoją budleję
Anym faktycznie - ta lilia pachnie obłędnie
Anabuko1 ja swoich koleusów nie wysiewałam. Wolałam poszukać szczepek - przynajmniej nie miałam niespodzianek!
Bartosz les
Ignis05 nie widziałam, że mieszkam w "zagłębiu" szkółek
Fraszka_1
Babciabenia dziękuję w imieniu liliowców!
Mati1999 wielkie dzięki za pochwały
Persymona koniecznie musisz mieć koleusy, to bardzo wdzięczne rośliny! Moje chryzantemy jeszcze nie zakwitły
Juni koleusy zachwycają chyba wszystkich. Zaczęłam skromnie od kilku sztuk. Teraz mam około 50 odmian!
Chyba tym razem nie będzie zdjęć koleusów
Coś innego dla odmiany!

- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Trochę szkoda że nie ma dzisiaj koleusów ale pocieszyłaś mnie tymi zdjęciami