gratuluję grzybobrania
Moje Arboretum
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum
Witaj Karolka mowa o Vanilce,to moja dwuletnia najpierw też jest biała a dopiero w przekwicie przebarwia się na różowo ,wydaje mi się że one wszystkie tak mają i nie zależy to od ziemi,
gratuluję grzybobrania
gratuluję grzybobrania
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Gracha Ty też masz jednego grzyba, w sam raz do barszczu
, no i masz różową Wanillę , moja pomalutku łapie kolor , ale zbyt wolno, jestem niecierpliwa
karolina
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Karolu aleś to we wrzątku kąpana
Poczekaj trochę, to kolorek złapie. Moja Wanilka już różowa, choc muszę przyznac, że w zeszłym roku była ładniejsza. A gdzie zdjęcia? Dziś będę w Twoich rejonach przejazdem i jak mi sie uda wypatrzyc różaną jabłoń, to sama sobie zdjątko cyknę

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- karolacha

A ponieważ jestem niecierpliwa i nie mogę się doczekać Wanilli, to sobie zafunduję niebieską , a co 
Pobuszowałam po marketach ogrodowych i kupiłam taką z małymi kwiatami , dopiero się rozwijają, zrobię na niej eksperyment, dam ułunu i ma być niebieska
-- 17 sie 2014, o 17:00 --
Ewakora jak wjedziesz do mnie od strony Gniechowic to trzeci dom po prawej, ta machająca to ja

Pobuszowałam po marketach ogrodowych i kupiłam taką z małymi kwiatami , dopiero się rozwijają, zrobię na niej eksperyment, dam ułunu i ma być niebieska
-- 17 sie 2014, o 17:00 --
Ewakora jak wjedziesz do mnie od strony Gniechowic to trzeci dom po prawej, ta machająca to ja
- karolacha

Juni buszując po ogrodach w marketach, natknęłam się na róże o którą pytasz, hibiskusa, na metce był napis RET, ale czy to na pewno nazwa ? pozdrawiam Karola-karolina
-- 17 sie 2014, o 17:04 --

-- 17 sie 2014, o 17:04 --
o tej ketmii syryjskiej mowa, był napis RETjuni pisze:
Piękny hibiskus ,może wiesz jak się nazywa.
- karolacha

A to przy niedzieli trochę zdjęć,
po pierwsze hortensja którą chcę przerobić na szaro , wróć - na niebiesko
i dla Ewy-ewakora, wjazd od strony Kątów przez otwartą bramę do mnie
i kilka zdjęć od strony ulicy, a reszta to co złapałam, nawet różowiejąca Wanilla

A to są ramblery , które wariują na jabłoni, dawno ją przerosły i wyprowadzają się dalej

jabłoń widoczna od strony ulicy , a na niej połowa to jabłka, a połowa glicynia. Szkoda,że tej z ramblerami nie widać od przodu , jest za domem , od strony ogrodu i tarasu i tylko my ją widzimy

myślałam ,że miniaturka wchodzi szybciej , ale nie , fotosik ogólnie jest powolny, uciekam bo od siedzenia nogi mi zdrętwiały
karolina-tak mam na imię, Karola to nik z karolacha 

A to są ramblery , które wariują na jabłoni, dawno ją przerosły i wyprowadzają się dalej

jabłoń widoczna od strony ulicy , a na niej połowa to jabłka, a połowa glicynia. Szkoda,że tej z ramblerami nie widać od przodu , jest za domem , od strony ogrodu i tarasu i tylko my ją widzimy

myślałam ,że miniaturka wchodzi szybciej , ale nie , fotosik ogólnie jest powolny, uciekam bo od siedzenia nogi mi zdrętwiały
A to coś co z jabłonki ucieka jak chmurki wygląda 
- karolacha

Tulap z jabłonki uciekają gałęzie róży
ale skoro maja kształt chmurek to fajnie 
-- 17 sie 2014, o 21:25 --
Ewa 321 tam przy bramie mam w kupie 3 krzewy , całe lato kwitnie wjazd na żółto--wiosną forsycja, potem złotlin, jesienią, czyli teraz , taka wysoka rudbekia i ponownie złotlin . Dobre to choćby z tego powodu,że stale kwitnie, no i rudbekia się kładzie , a w tym przypadku wspiera się o forsycje
-- 17 sie 2014, o 21:25 --
Ewa 321 tam przy bramie mam w kupie 3 krzewy , całe lato kwitnie wjazd na żółto--wiosną forsycja, potem złotlin, jesienią, czyli teraz , taka wysoka rudbekia i ponownie złotlin . Dobre to choćby z tego powodu,że stale kwitnie, no i rudbekia się kładzie , a w tym przypadku wspiera się o forsycje
Nie no,pięknie,a wisteria jaka,i w ogóle tyle kwiatów,no,no,o arboretum,zaciałem się 
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Ty to masz pomysły Karolciu
Jak nie tematycznie, to kolorystycznie !!
Z tym żółtym, różnorodnym, całorocznym kwieciem w bramie - świetna sprawa
Jak nie tematycznie, to kolorystycznie !!
Z tym żółtym, różnorodnym, całorocznym kwieciem w bramie - świetna sprawa
Pozdrawiam i zapraszam
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Dziwnym trafem ja też mam złotlin przy bramie
Korzystając z Twoich fotek Karolino wiem już dokładnie jak Cię znaleźc, tylko dzis mi się niestety nie dało z domu dac nogi
No cóż co się odwlecze, to nie uciecze. Coś mi się wydaje, że przy furtce rósł świerk
Wyciachałas?
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Niesamowicie szaleją te róże na jabłonkach.
Szkoda tylko, że te ramblery na ogół kwitną tylko raz.

Szkoda tylko, że te ramblery na ogół kwitną tylko raz.
- karolacha

Ewakora eeeee, to Ty dokładnie wiesz gdzie mieszkam
Swierka wyciachałam, wrastał w linię energetyczną i korzeniami w kanalizacje, wolałam wyciąć niż w przyszłości mieć na podwórku kopare co by kopała i naprawiała kanalizację karolina
- karolacha

Ewa 321 Ewuniu to jest niezły pomysł, bo same rudbekie jesienią wykładają się, trzeba podwiązywać, lub opierać o coś, a moja rośnie śród gałęzi złotlina , który jest sztywny i forsycji, nic nie muszę robić i stoi sama
w ten sposób żółto przy bramie cały czas , a jeszcze w rzędzie rośnie żółty złotokap, kolejna forsycja, żółty bez(lilak) tak że ta strona cała żółta--to od płotu sąsiada
tam jeszcze rośnie Dawidia i Perełkowiec, ale one zakwitną , zwłaszcza Dawidia jak mnie pewnie już nie będzie
naprawdę Dawidia rośnie ok 20 lat zanim zakwitnie, ale zato b. efektownie, tj tzw drzewo chusteczkowe, bo ma kwiaty jak białe chusteczki
ale się rozpisałam , a Ty jesteś <kwiatuszek domowy>
karolina