Sukulenty i kaktusik :)
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 500p
-
- 500p
-
- 500p
Ja bym nie łączył. Opuntia tuna i Astrocylindropuntia, to gatunki wymagające stosunkowo duzo wody, ponieważ szybko rosną, a z moich obserwacji wynika, że ten Cereus rośnie wybitnie wolno, dlatego tez nie potrzebuje wiele wody. Przynajmniej u mnie.
Co do aloesów to chyba lepiej posadzic w donicy kilka różnych podgatunków. Kompozycja o niebo lepsza i wymagania podobne.
Co do aloesów to chyba lepiej posadzic w donicy kilka różnych podgatunków. Kompozycja o niebo lepsza i wymagania podobne.
Nie łącz. Opuntie tą posadź osobno. Ona bardzo szybko rośnie. Miałam malutką a juz jest duża a minelo tlyko kilka miesiecy:)
A tak poza tym to masz bardzo ladne kaktusy. W oko mi wpadł jeden chyba to opuntia. Kupiłas je moze w jakims markecie? Bo w tesco widziałam kiedys identyczne miałam wrocic po nie bo nei chcialam z nimi robic zakupów i... ktos wykupił to co chciałam;(

A tak poza tym to masz bardzo ladne kaktusy. W oko mi wpadł jeden chyba to opuntia. Kupiłas je moze w jakims markecie? Bo w tesco widziałam kiedys identyczne miałam wrocic po nie bo nei chcialam z nimi robic zakupów i... ktos wykupił to co chciałam;(

w takim razie opuncje daje osobno, tak samo Astrocylindropuntia, no i szczepionego dam do drugiego szczepionego będą sobie razem rosły
Czy moje kuleczki jakie są na zdjęciach moge dać do jedenej donicy:?:
Rebutia
echinpsis subdenudata
Militaria Gracilis
Parodie
2 milimarie
k-arolka opuntie kupiłam właśnie w tesco
dzięki Ci za rady
volumineux dzięki raz jeszcze
Basia k jestem bardzo Wam wdzięczna za wszelkie wskazówki ponieważ jestem zielona jeszcze na temat kaktusów.
Mam nadzieje że nie zamęczam Was tymi pytaniami

Czy moje kuleczki jakie są na zdjęciach moge dać do jedenej donicy:?:
Rebutia
echinpsis subdenudata
Militaria Gracilis
Parodie
2 milimarie
k-arolka opuntie kupiłam właśnie w tesco

volumineux dzięki raz jeszcze
Basia k jestem bardzo Wam wdzięczna za wszelkie wskazówki ponieważ jestem zielona jeszcze na temat kaktusów.
Mam nadzieje że nie zamęczam Was tymi pytaniami