Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
A jednak coś będziesz dosadzać
Nowe irysy
Ciekawa jestem jakie...
Maryniu, zauroczył mnie ten widok
Cudowna rabata...coraz bardziej dochodzę do wniosku że ścieżki też mam za szerokie;:224
coś z tym trzeba zrobić
Czy brzozę szczepiona na pniu, przycinasz

coś z tym trzeba zrobić

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,masz tyle bogactwa w swoim ogrodzie ,,że zawsze jest co podziwiać ,i wygląda to jakby ogród był olbrzymi a pewnie często jesteśmy w tych samych miejscach, ale jakże innych i to dzięki Twoich interesujących ujęciach,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- Iw

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Marta napisała, to czego tak do końca nie potrafiłam wyrazić. Niezmiennie podoba mi się ten ogród
.Ogrom roslin, niby przypadkowy, ale tak nie jest, kręte ścieżki prowadzące nas dokądś....nigdy nie wiadomo gdzie ....... i zapierające dech zdjęcia 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryniu, Twoja Plantaginea co roku taka wyrywna
moja nawet pączków nie pokazuje i do tego tak bardzo nadwerężona przez ślimaki.
Ze wszystkich host, ta najbardziej im smakuje, bo jej liście są miękkie , soczyste i delikatne.
Hakonechloa bezapelacyjnie robi za soliter pośród innych roślin, taka jest urokliwa, wiem, bo mam.
Hibiskusy w tym roku u każdego świetnie się spisują, Twoje też są kwiatami oblepione.Miłej Niedzieli i pięknej pogody.
Hakonechloa bezapelacyjnie robi za soliter pośród innych roślin, taka jest urokliwa, wiem, bo mam.
Hibiskusy w tym roku u każdego świetnie się spisują, Twoje też są kwiatami oblepione.Miłej Niedzieli i pięknej pogody.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
LATO..JESZCZE! Piękne chwile weekendu wykorzystane do poprawienia wyglądu działki ...plewienie, przesadzania, nowe aranżacje bo aura ku temu wymarzona... piękny słoneczny świąteczny dzień spędzony z najbliższymi na łonie natury, wczoraj nad ranem solidny deszcz po czym nieoczekiwanie piękna słoneczna znośna pogoda...Robota paliła się nam z eM w rękach...Wykopałam m.in. miskanta cukrowego, którego przez sentyment wzięłam w ub. roku z b. już działki syna...Mimo ,że w wiaderku to w ciągu 2 sezonów zdążył się wyrwać i rozpocząć wędrówkę...Korzenie długaśne...wydaje mi się,że dałam mu radę bo ziemia wilgotna i świetna do takich robót...ufff...

Grażynko miło,że zajrzałaś
Pulpa222 Aniu
sweety Aniu nie zaprzestałam jeszcze dosadzania...a co spadnie z pańskiego stołu..nie wiem.. Na razie cisza. To odmiany niezbyt wyszukane ale w różnych kolorach jakich nie mam...
Anna11 rabata nowa...
Brzozę mam drugi sezon więc jeszcze nie przycinana. Bardzo dziękuję za wizytę!
koziorozec Martuś zawsze miłe słowa zostawiasz!
Iw i Tobie serdecznie dziękuję za tak miłą opinię !
stasia_ogrod plantaghinea to moja ulubienica za zapach szczególnie! Pachnie na całej działce!
Hakonechloa to też moje "oczko w głowie" ..Udała mi się nadzwyczajnie nieskromnie powiem! Zrobiłam sobie sadzonkę do donicy do aranżacji tarasikowej i prawie ją uśmierciłam ...Nadmiarem gorliwości w podlewaniu w osłonce nazbierało się wody,której nie wykorzystała i prawie zgniła gwałtownie...ale to mała sadzonka więc niewielka szkoda..troszkę zdrowych źdźbeł zostało i przechodzi teraz kwarantannę w cieniu wyjęta z odoniczki z gołym korzeniem.
Coraz częściej o jesieni prawicie..ja jej tam jeszcze za bardzo nie dostrzegam...widoki mam letnie , jeszcze mieczyki w donicy mi się nie rozwinęły..
Kilka dni się ociągałam , energię na działce zostawiałam
Najbardziej wdzięczna jestem
taka pogoda towarzyszyła nam na działce przez ostatnie dwa dni , jednak opadów nie było i słońca też nie brakowało

Prace nadal trwają ...
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
"Przyganiał kocioł garnkowi" - mnie się pisze, że ciągle coś sadzę, a samej przewraca się (prawie) ogród d góry nogami
, ale ja właśnie lubię takie zmiany; wręcz mnie to nakręca
. Dobrze, że rośliny to 'rozumieją' i wytrzymują
.
A z miskantami - sama widzisz
. Mnie trójsklepki rosły dobrze w cieniu, ale to już czas przeszły
. Naprawię to, bo już kilka zamówiłam
.
A z miskantami - sama widzisz
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa

Aniu
...bez przesady!
To tylko jedna rabata ! Niczego nie zamawiam ani żadnych nowych roślin nie upycham!!!
wszystko zasoby własne...
Właściwie każdego lata jakaś rabata jest przerabiana u mnie , jeszcze mam jedną tę przy płotku do roboty bo tam to dopiero jest miszmasz ale koncepcji mi brak!
A irysy mam obiecane od 2 lat... tak,że spoko! Może jeszcze 2 lata następne upłyną ...
W sumie tak bardzo ich nie oczekuję bo nie wiem, gdzie bym je posadzić miała no ale skoro słowo się rzekło...
A miskant to jak Ci pisałam to ten'słodki'przymilaczek od kreciej roboty ...już go nie ma. Inne miskanty 'trzymają się" miejsca wyznaczonego. Na trójsklepki szkoda mi miejsca ...wolałabym np. jeżówki bo dłużej kwitną i są bardziej atrakcyjne w ogrodzie.

Właściwie każdego lata jakaś rabata jest przerabiana u mnie , jeszcze mam jedną tę przy płotku do roboty bo tam to dopiero jest miszmasz ale koncepcji mi brak!
A irysy mam obiecane od 2 lat... tak,że spoko! Może jeszcze 2 lata następne upłyną ...
A miskant to jak Ci pisałam to ten'słodki'przymilaczek od kreciej roboty ...już go nie ma. Inne miskanty 'trzymają się" miejsca wyznaczonego. Na trójsklepki szkoda mi miejsca ...wolałabym np. jeżówki bo dłużej kwitną i są bardziej atrakcyjne w ogrodzie.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marysiu piszesz ,że ,że jeszcze lato. Ja twierdzę,że zmierzamy już do jesieni.
U mnie też aura była zmienna. Wczoraj z ogrodu wygoniła mnie burza. Były ich dwie. Jedna z gradobiciem,a potem było słoneczko.
Walczyłam z chwastem,który ma sprzyjające warunki i rośnie jak szalony. Myślałam,że więcej coś porobię,ale niestety później to już było zbyt mokro.
Piszesz,że wolisz jeżówki od trójsklepek. Ja też . Uważam,że jeżówki są bardziej atrakcyjne.
Jak zawsze pokazujesz piękne kwiaty w cudnych ujęciach.

U mnie też aura była zmienna. Wczoraj z ogrodu wygoniła mnie burza. Były ich dwie. Jedna z gradobiciem,a potem było słoneczko.
Walczyłam z chwastem,który ma sprzyjające warunki i rośnie jak szalony. Myślałam,że więcej coś porobię,ale niestety później to już było zbyt mokro.
Piszesz,że wolisz jeżówki od trójsklepek. Ja też . Uważam,że jeżówki są bardziej atrakcyjne.
Jak zawsze pokazujesz piękne kwiaty w cudnych ujęciach.
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Jeżówki mam pierwszy sezon, więc nie będę się upierać, co dłużej kwitnie
. Lubię trójsklepki, bo są takie 'osobliwe'
. A co do 'przemeblowań' w Twoim ogrodzie, to wiem, co znaczą zasoby własne
. Właśnie część z nich upchnęłam przy płocie, a miejsca dalej nie mam
. Ale nic to, poradzimy sobie, czyż nie?
.
Wcześniej pisałaś o zmianie trendu w ogrodach na FO. Poczytałam ja też i myślę, że to jakiś sposób na 'przemeblowanie' ogrodu. Tylko, że ja uwielbiam swój chaos i nijak się nie mam zamiaru dostosowywać do 'wygładzenia' ogrodu
. Idę wręcz w odwrotnym kierunku. Jak zwykle zresztą
.
Wcześniej pisałaś o zmianie trendu w ogrodach na FO. Poczytałam ja też i myślę, że to jakiś sposób na 'przemeblowanie' ogrodu. Tylko, że ja uwielbiam swój chaos i nijak się nie mam zamiaru dostosowywać do 'wygładzenia' ogrodu
Pozdrawiam Ania
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
Cudnie wybarwiają się już Ci hortensje.Jeżówki też masz piekne,,, czyli wszystko to co i ja bardzo lubię.
A i ciekawa ładna ta pomarańczowa różyczka
Cudnie wybarwiają się już Ci hortensje.Jeżówki też masz piekne,,, czyli wszystko to co i ja bardzo lubię.
A i ciekawa ładna ta pomarańczowa różyczka
- marpa

Alu lato, lato, jeszcze u mnie i tej opcji się trzymam !
Chwasty się i u mnie rozszalały na dobre a mnie inne prace zaabsorbowały i na chwasty nie mam czasu..
Korzystam z dobrej pogody na którą się i u mnie zanosi , za godzinkę już będę na działce pracować!
Animuszu mi nie brak ale sił to tak nie za bardzo prezentuję sobą...
Troszkę przystopuję z 'ciężkimi wykopkami" na rzecz drobnicy jakiejś trzeba mi kości zregenerować bo jakoś tak zbyt natarczywie mi dają o sobie znać...
Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa!
Aniu jak to miło otworzyć z rana wątek a tu miły Gość
Przemeblowania i u mnie rozpoczęte ale ja taka skora do podążania za trendami nie jestem !
Staram się chadzać własnymi ścieżkami
A że ścieżki u mnie wąskie to i możliwości ograniczone !
Piękna pogoda się zapowiada wnet mnie M odwiezie na działkę i będę nadal działać gdzieś w cieniku dzisiaj bo 26 st. to jednak trochę ciepełka będzie.. Tylko trochę za bardzo moje styrane kości odczuwam ! Ale jakieś maści zastosuję i będzie ok. Wrzucam na luz!
Jeszcze jedna Ania zdążyła się załapać bardzo dziękuję za miłą wizytę!
Na szybko troszkę fotek sobotnich jeszcze ...bo od
drzwi się u mnie nie zamykają w ostatnich dniach ...co spowodowało taki ruch
sama się dziwię...no ale dobrze jest!

Chwasty się i u mnie rozszalały na dobre a mnie inne prace zaabsorbowały i na chwasty nie mam czasu..
Animuszu mi nie brak ale sił to tak nie za bardzo prezentuję sobą...
Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa!
Aniu jak to miło otworzyć z rana wątek a tu miły Gość
Przemeblowania i u mnie rozpoczęte ale ja taka skora do podążania za trendami nie jestem !
Piękna pogoda się zapowiada wnet mnie M odwiezie na działkę i będę nadal działać gdzieś w cieniku dzisiaj bo 26 st. to jednak trochę ciepełka będzie.. Tylko trochę za bardzo moje styrane kości odczuwam ! Ale jakieś maści zastosuję i będzie ok. Wrzucam na luz!
Jeszcze jedna Ania zdążyła się załapać bardzo dziękuję za miłą wizytę!
Na szybko troszkę fotek sobotnich jeszcze ...bo od

- Iw

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
A moich jarzmianek już dawno nie ma
, chyba im wystawa słoneczna nie odpowiada. Ale przesadzić nie ma gdzie 
U mnie też cudowna pogoda............... do pracy w ogrodzie
U mnie też cudowna pogoda............... do pracy w ogrodzie
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Nooo.nadrobiłam zaległości w jednym z moich ulubionych wątków,Maryniu ale bogactwo kwitnień u Ciebie
zdjęcia urocze,a to z trawami ,m.in z Red Baronem mistrzowskie 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,pospacerowałam po bardzo letnim ogrodzie ,żadnej jesieni u Ciebie nie widać,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie