Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)
Cantedeskie (calle) i fuksja cudne.  

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe

Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- maadro
- 1000p 
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Karolinko   

Wszystko wskazuje na to, że Twoja fuksja w czerwonej pelerynce z białymi spódniczkami, to Swingtime. 

Ma duże kwiaty i długo kwitnie. Jak zniosła lipcowe upały?
U mnie nie przetrzymała. Nawet nie wiem, czy jej szczepka się przyjęła,
bo nie opisałam, a nie wiem kiedy dorośnie do kwitnienia.
Pięknie kwitnące są Twoje storczyki. Dużo ich nazbierałaś ?
 Dużo ich nazbierałaś ?
Pięknego dnia życzę

Wszystko wskazuje na to, że Twoja fuksja w czerwonej pelerynce z białymi spódniczkami, to Swingtime.

Ma duże kwiaty i długo kwitnie. Jak zniosła lipcowe upały?
U mnie nie przetrzymała. Nawet nie wiem, czy jej szczepka się przyjęła,
bo nie opisałam, a nie wiem kiedy dorośnie do kwitnienia.
Pięknie kwitnące są Twoje storczyki.
 Dużo ich nazbierałaś ?
 Dużo ich nazbierałaś ?Pięknego dnia życzę

Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo

balkonowo i doniczkowo
Cudne storczyki  Dalie też pięknie się prezentują!
  Dalie też pięknie się prezentują!
A trzmiel wiedział kiedy przylecieć Ma parcie na szkło!
 Ma parcie na szkło!

Dalie też pięknie się prezentują!
  Dalie też pięknie się prezentują!A trzmiel wiedział kiedy przylecieć
 Ma parcie na szkło!
 Ma parcie na szkło!- 
				dzastin
- 200p 
- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo dawno mnie tu nie było,a widzę sporo mnie ominęło  

Storczyki świetnie się prezentują,dalie 

Czytam ,że w domu rodzinnym bywasz co jakiś czas,ale jakie zmiany we wzroście błyskawicznie rzucają się w oczy 

Musisz mieć kogoś zaufanego, kto dogląda wspaniale roślinki

Storczyki świetnie się prezentują,dalie

Czytam ,że w domu rodzinnym bywasz co jakiś czas,ale jakie zmiany we wzroście błyskawicznie rzucają się w oczy

Musisz mieć kogoś zaufanego, kto dogląda wspaniale roślinki

- 
				1grazyna46
- 500p 
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 Piękne Masz kwiatuszki ale mi wpadły w oko storczyki bo je uwielbiam i widzę u Ciebie też hippeastrum moją drugą miłość, będę zaglądać, pozdrawiam
  Piękne Masz kwiatuszki ale mi wpadły w oko storczyki bo je uwielbiam i widzę u Ciebie też hippeastrum moją drugą miłość, będę zaglądać, pozdrawiam  
 Karolinko,
 Karolinko, Trzymam kciuki za przedszkole fiołkowe. Jak się mają hoje? Puszczają się?
Hippeastrum białe - piękne - tu również trzymam kciuki

Zapraszam do siebie

Anna S.
Moje kwiatki

Moje kwiatki
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Karolinko   Fuksje piękne
 Fuksje piękne
Storczyki śliczne i piękne 

Twoje pompony daliowe przepiękne 

Trzmiel fajniutki

Fuksje piękne
 Fuksje piękneStorczyki śliczne i piękne

Twoje pompony daliowe przepiękne

Trzmiel fajniutki
Pauli  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)
Dawno mnie nie było- miałam zawirowania rodzinne- ale na plus- siostra wychodziła za mąż i dlatego mnie trochę nie było... ale zdjęcia na bieżąco robiłam, więc zimą będę wstawiać... jestem na razie unieruchomiona- więc wszelkie zaległości nadrobię  odpiszę Wszystkim- tylko w ratach
 odpiszę Wszystkim- tylko w ratach  a na razie z bieżących wydarzeń to panienki nowe do mnie przyjechały
  a na razie z bieżących wydarzeń to panienki nowe do mnie przyjechały  dodam, że mam je od raflezji- zamówiłam 3 hoje a 3 przyjechały w gratisie
 dodam, że mam je od raflezji- zamówiłam 3 hoje a 3 przyjechały w gratisie  co daje nam 6
 co daje nam 6  

3 zamawiane razem- H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia :

a tu poszczególne portrety:

a tu gratiski H. polyneura Broget, H. erythrina, H. sp. Bogor, 

Filigranowa27- mogę się pochwalić, że to już moje kwitnienie... storczyki zakupione tak rok z okładem z forum 

Blueberry- dziękuję bardzo lubię bardzo storczyki- mamy takie same pięknotki- o proszę:D   jak widzę je kwitnące, to się zastanawiam jak można mieć na  parapecie sztuczne rośliny... bo takie parapety widziałam jak wracałam z pracy- dla mnie szok
 lubię bardzo storczyki- mamy takie same pięknotki- o proszę:D   jak widzę je kwitnące, to się zastanawiam jak można mieć na  parapecie sztuczne rośliny... bo takie parapety widziałam jak wracałam z pracy- dla mnie szok  

crazydaisy- dziękuję i proszę zaglądać... będzie jeszcze trochę fotek bardzo mi się dalie udały w tym roku- a dodam, ze żadnych nie kupiłam- wszytko dostałam... i dość dobrze się u mnie w ogrodzie czują
 bardzo mi się dalie udały w tym roku- a dodam, ze żadnych nie kupiłam- wszytko dostałam... i dość dobrze się u mnie w ogrodzie czują  

justus27- lubię owady na kwiatach(nie mówię o szkodnikach-to chyba oczywistość ) a motyle - taki barwny kwiat na kwiecie, storczyki frywolne- ja nie wiem skąd Ci się to bierze, ale utrafiłaś w sedno... mam w pamięci Twoje piękności storczykowe- nie tylko cudnie wyglądają, ale są rzadkie w kolekcji...
 ) a motyle - taki barwny kwiat na kwiecie, storczyki frywolne- ja nie wiem skąd Ci się to bierze, ale utrafiłaś w sedno... mam w pamięci Twoje piękności storczykowe- nie tylko cudnie wyglądają, ale są rzadkie w kolekcji...
koniczynka2014- dziękuję starają się roślinki...
 starają się roślinki... 
PEPSI- dziękuję jak wrzucam rośliny do piwnicy to pryskam na przędziorka i przeciwgrzybicznym... a z nazwy- to tym co akurat mają w ogrodniczym
 jak wrzucam rośliny do piwnicy to pryskam na przędziorka i przeciwgrzybicznym... a z nazwy- to tym co akurat mają w ogrodniczym  szkoda wiadomo, że szkoda- nie po to się gromadzi różne okazy, żeby wełnowce miały jedzonko
 szkoda wiadomo, że szkoda- nie po to się gromadzi różne okazy, żeby wełnowce miały jedzonko  

Fraszka_1- dziękuję trzmiel sobie wybrał mak- samosiejkę do zapylenia
 trzmiel sobie wybrał mak- samosiejkę do zapylenia  

deissy- dziękuję... już odpowiadam- a raczej dopiero teraz- to lobelia- piękna jest- zgadzam się- tą kupiłam na ryneczku ale można ją z powodzeniem posiać samemu i jest jeszcze w kolorach różowym i białym- mi niestety padła jak ją posiałam

odpiszę Wszystkim- tylko w ratach
 odpiszę Wszystkim- tylko w ratach  a na razie z bieżących wydarzeń to panienki nowe do mnie przyjechały
  a na razie z bieżących wydarzeń to panienki nowe do mnie przyjechały  dodam, że mam je od raflezji- zamówiłam 3 hoje a 3 przyjechały w gratisie
 dodam, że mam je od raflezji- zamówiłam 3 hoje a 3 przyjechały w gratisie  co daje nam 6
 co daje nam 6  
 3 zamawiane razem- H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia :

a tu poszczególne portrety:

a tu gratiski H. polyneura Broget, H. erythrina, H. sp. Bogor,

Filigranowa27- mogę się pochwalić, że to już moje kwitnienie... storczyki zakupione tak rok z okładem z forum

Blueberry- dziękuję bardzo
 lubię bardzo storczyki- mamy takie same pięknotki- o proszę:D   jak widzę je kwitnące, to się zastanawiam jak można mieć na  parapecie sztuczne rośliny... bo takie parapety widziałam jak wracałam z pracy- dla mnie szok
 crazydaisy- dziękuję i proszę zaglądać... będzie jeszcze trochę fotek
 bardzo mi się dalie udały w tym roku- a dodam, ze żadnych nie kupiłam- wszytko dostałam... i dość dobrze się u mnie w ogrodzie czują
 justus27- lubię owady na kwiatach(nie mówię o szkodnikach-to chyba oczywistość
 ) a motyle - taki barwny kwiat na kwiecie, storczyki frywolne- ja nie wiem skąd Ci się to bierze, ale utrafiłaś w sedno... mam w pamięci Twoje piękności storczykowe- nie tylko cudnie wyglądają, ale są rzadkie w kolekcji...
 ) a motyle - taki barwny kwiat na kwiecie, storczyki frywolne- ja nie wiem skąd Ci się to bierze, ale utrafiłaś w sedno... mam w pamięci Twoje piękności storczykowe- nie tylko cudnie wyglądają, ale są rzadkie w kolekcji...koniczynka2014- dziękuję
 starają się roślinki...
 starają się roślinki... PEPSI- dziękuję
 jak wrzucam rośliny do piwnicy to pryskam na przędziorka i przeciwgrzybicznym... a z nazwy- to tym co akurat mają w ogrodniczym
 jak wrzucam rośliny do piwnicy to pryskam na przędziorka i przeciwgrzybicznym... a z nazwy- to tym co akurat mają w ogrodniczym  szkoda wiadomo, że szkoda- nie po to się gromadzi różne okazy, żeby wełnowce miały jedzonko
 szkoda wiadomo, że szkoda- nie po to się gromadzi różne okazy, żeby wełnowce miały jedzonko  
 Fraszka_1- dziękuję
 deissy- dziękuję... już odpowiadam- a raczej dopiero teraz- to lobelia- piękna jest- zgadzam się- tą kupiłam na ryneczku ale można ją z powodzeniem posiać samemu i jest jeszcze w kolorach różowym i białym- mi niestety padła jak ją posiałam

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
trzynastka- również bardzo lubię storczyki i mam dla Ciebie perełkę w mojej kolekcji zakwitła mi ponownie beallara tachoma green- cudności- ale to może jutro pokażę- muszę stopniować napięcie  

elcia1974- dziękuję po kaliach nie zostało nic więcej niż zdjęcia... no może jeszcze coś pod ziemią- ale to już do wykopania
  po kaliach nie zostało nic więcej niż zdjęcia... no może jeszcze coś pod ziemią- ale to już do wykopania  

maadro- dziękuję za identyfikowanie mojej falbaniastej damy miałam je dwie... i jedna mi padła, ale to raczej przeze mnie... tak mi się wydaje, a nie z winy upałów, myślę że przenawoziłam... bo dostała nawozu do datur...  ale to faktycznie pełne słońce(bo w takim była- ma fuksja) raczej jej nie służyło- miała trochę poparzone liski i płatki... ale ogólnie dobrze sobie radziła
 miałam je dwie... i jedna mi padła, ale to raczej przeze mnie... tak mi się wydaje, a nie z winy upałów, myślę że przenawoziłam... bo dostała nawozu do datur...  ale to faktycznie pełne słońce(bo w takim była- ma fuksja) raczej jej nie służyło- miała trochę poparzone liski i płatki... ale ogólnie dobrze sobie radziła  lecę do Ciebie nacieszyć oczy Twoim roślinkami ;:224storczyków trochę ich jest- tak z 15- ale z całej kolekcji może z 4 kupiłam... reszta pojawiła się jako prezent
 lecę do Ciebie nacieszyć oczy Twoim roślinkami ;:224storczyków trochę ich jest- tak z 15- ale z całej kolekcji może z 4 kupiłam... reszta pojawiła się jako prezent  

smolka- dziękuję starają się maleńkie... co do trzmiela to fakt, faktem... latał i latał wokół mnie- aż się załapał
 starają się maleńkie... co do trzmiela to fakt, faktem... latał i latał wokół mnie- aż się załapał  

dzastin- dziękuję tak... po dłuższej nieobecności- bardziej wszystko widać... zaufaną osobę- mam owszem- całą moja rodzinę
 tak... po dłuższej nieobecności- bardziej wszystko widać... zaufaną osobę- mam owszem- całą moja rodzinę  mają w pamięci to, że jak jakaś roślina padnie, to resztę rozmnożę aby zapełnić to puste miejsce... a i tak, w chwili obecnej- jest ich ilość- alarmująco wysoka
 mają w pamięci to, że jak jakaś roślina padnie, to resztę rozmnożę aby zapełnić to puste miejsce... a i tak, w chwili obecnej- jest ich ilość- alarmująco wysoka  

1grazyna46- zapraszam... storczyki owszem lubię- ale zwartnice jakoś mi bardziej przypadły do serca- kwitną w domu, a potem wypraszam je w czerwcu na dwór- gdzie zwiększają swoją obojętność, co potem skutkuje pięknymi kwiatami, a jesienią do piwnicy... oszczędność miejsca na parapecie w 100%, a od momentu, jak bawię się w zapylanie i mam cebulki(co prawda niewielkie- ale jak cieszą)z własnego siewu to już w ogóle szał...
nuska89- dziękuję hoje jak najbardziej się puszczają... na lewo, na prawo, w górę... są straszne- w zimie miałam maleńkie sadzonki a teraz... postaram się zrobić aktualne zdjęcia i porównać z tymi z czerwca... fiołki częściowo w nowych doniczkach... i na jednym zauważyłam pączek... ale to też fotorelacja w swoim czasie
 hoje jak najbardziej się puszczają... na lewo, na prawo, w górę... są straszne- w zimie miałam maleńkie sadzonki a teraz... postaram się zrobić aktualne zdjęcia i porównać z tymi z czerwca... fiołki częściowo w nowych doniczkach... i na jednym zauważyłam pączek... ale to też fotorelacja w swoim czasie  

Paulii - dziękuję starają się roślinki- jak strajkują- to jako motywację pokazuję im Wasze okazy na zmianę z kompostownikiem i biorą się do galopu
 starają się roślinki- jak strajkują- to jako motywację pokazuję im Wasze okazy na zmianę z kompostownikiem i biorą się do galopu 

elcia1974- dziękuję
 po kaliach nie zostało nic więcej niż zdjęcia... no może jeszcze coś pod ziemią- ale to już do wykopania
 maadro- dziękuję za identyfikowanie mojej falbaniastej damy
 miałam je dwie... i jedna mi padła, ale to raczej przeze mnie... tak mi się wydaje, a nie z winy upałów, myślę że przenawoziłam... bo dostała nawozu do datur...  ale to faktycznie pełne słońce(bo w takim była- ma fuksja) raczej jej nie służyło- miała trochę poparzone liski i płatki... ale ogólnie dobrze sobie radziła
 miałam je dwie... i jedna mi padła, ale to raczej przeze mnie... tak mi się wydaje, a nie z winy upałów, myślę że przenawoziłam... bo dostała nawozu do datur...  ale to faktycznie pełne słońce(bo w takim była- ma fuksja) raczej jej nie służyło- miała trochę poparzone liski i płatki... ale ogólnie dobrze sobie radziła  lecę do Ciebie nacieszyć oczy Twoim roślinkami ;:224storczyków trochę ich jest- tak z 15- ale z całej kolekcji może z 4 kupiłam... reszta pojawiła się jako prezent
 lecę do Ciebie nacieszyć oczy Twoim roślinkami ;:224storczyków trochę ich jest- tak z 15- ale z całej kolekcji może z 4 kupiłam... reszta pojawiła się jako prezent  
 smolka- dziękuję
 starają się maleńkie... co do trzmiela to fakt, faktem... latał i latał wokół mnie- aż się załapał
 dzastin- dziękuję
 tak... po dłuższej nieobecności- bardziej wszystko widać... zaufaną osobę- mam owszem- całą moja rodzinę
 tak... po dłuższej nieobecności- bardziej wszystko widać... zaufaną osobę- mam owszem- całą moja rodzinę  mają w pamięci to, że jak jakaś roślina padnie, to resztę rozmnożę aby zapełnić to puste miejsce... a i tak, w chwili obecnej- jest ich ilość- alarmująco wysoka
 mają w pamięci to, że jak jakaś roślina padnie, to resztę rozmnożę aby zapełnić to puste miejsce... a i tak, w chwili obecnej- jest ich ilość- alarmująco wysoka  
 1grazyna46- zapraszam... storczyki owszem lubię- ale zwartnice jakoś mi bardziej przypadły do serca- kwitną w domu, a potem wypraszam je w czerwcu na dwór- gdzie zwiększają swoją obojętność, co potem skutkuje pięknymi kwiatami, a jesienią do piwnicy... oszczędność miejsca na parapecie w 100%, a od momentu, jak bawię się w zapylanie i mam cebulki(co prawda niewielkie- ale jak cieszą)z własnego siewu to już w ogóle szał...
nuska89- dziękuję
 hoje jak najbardziej się puszczają... na lewo, na prawo, w górę... są straszne- w zimie miałam maleńkie sadzonki a teraz... postaram się zrobić aktualne zdjęcia i porównać z tymi z czerwca... fiołki częściowo w nowych doniczkach... i na jednym zauważyłam pączek... ale to też fotorelacja w swoim czasie
 Paulii - dziękuję
 starają się roślinki- jak strajkują- to jako motywację pokazuję im Wasze okazy na zmianę z kompostownikiem i biorą się do galopu

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Karolinko   Cieszę się ze już powróciłaś do Nas stęskniliśmy się za Tobą
 Cieszę się ze już powróciłaś do Nas stęskniliśmy się za Tobą  

H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia piękne 

Portrety Hoy piękne.Hoye gratisy śliczne i piękne 

Dla siostry i jej małżonka :Niech słońce roztacza swój blask nad Nimi przez wszystkie dni Ich życia.
Co miłość łączy, niech Bóg błogosławi .Wszystkiego dobrego, na nowej drodze życia Im życzę niech żyją w szczęściu

H. finlaysonii, H. Viola, H. pentaphlebia piękne

Portrety Hoy piękne.Hoye gratisy śliczne i piękne

Dla siostry i jej małżonka :Niech słońce roztacza swój blask nad Nimi przez wszystkie dni Ich życia.
Co miłość łączy, niech Bóg błogosławi .Wszystkiego dobrego, na nowej drodze życia Im życzę niech żyją w szczęściu

Pauli  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"- 
				Fraszka_1
- 1000p 
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Aaaaa... Nie poznałam, że to lobelia 
Hoje super

Hoje super

Dziękuję za odwiedziny  przekażę siostrze i jej mężowi życzenia Paulii ja też się cieszę, że w końcu mogę do Was zajrzeć...
 przekażę siostrze i jej mężowi życzenia Paulii ja też się cieszę, że w końcu mogę do Was zajrzeć... 
Fraszka_1- to tak czasami jest, że się nie rozpozna na pierwszy rzut oka... hojki na razie malutkie, ale z potencjałem... ale mam nadzieję, że jak się zaaklimatyzują to ruszą ze wzrostem

przekażę siostrze i jej mężowi życzenia Paulii ja też się cieszę, że w końcu mogę do Was zajrzeć...
 przekażę siostrze i jej mężowi życzenia Paulii ja też się cieszę, że w końcu mogę do Was zajrzeć... Fraszka_1- to tak czasami jest, że się nie rozpozna na pierwszy rzut oka... hojki na razie malutkie, ale z potencjałem... ale mam nadzieję, że jak się zaaklimatyzują to ruszą ze wzrostem

A tu zgodnie z obietnicą- storczyk- najbardziej niezwykły w całej mej kolekcji, mam go z forum i kwitnie u mnie drugi raz(mam go 2 rok)- ale teraz, ma o połowę więcej pąków niż wcześniej... dlatego w połowie kwitnienia, mimo podwiązania do bambusowego patyka- załamał się pod ciężarem kwiatów... ale nie wpłynęło to, na niego w jakiś szczególny sposób...
a oto w całej okazałości(trochę Was pomęczę- ale ten rodzaj tortur, jest akceptowany przez nas wszystkich )- beallara tahoma glacier green- moja pięknotka i do tego jeszcze pachnie- słabiutko- ale jednak
 )- beallara tahoma glacier green- moja pięknotka i do tego jeszcze pachnie- słabiutko- ale jednak  

tu trochę z bliska:

na parapecie, w otoczeniu fiołków:

tu trochę później- jak wszystko rozkwitło na pędzie:

teraz zajrzymy do ,,mordki"- i obejrzymy wszystkie kropeczki- piękno z bliska:

a oto w całej okazałości(trochę Was pomęczę- ale ten rodzaj tortur, jest akceptowany przez nas wszystkich
 )- beallara tahoma glacier green- moja pięknotka i do tego jeszcze pachnie- słabiutko- ale jednak

tu trochę z bliska:

na parapecie, w otoczeniu fiołków:

tu trochę później- jak wszystko rozkwitło na pędzie:

teraz zajrzymy do ,,mordki"- i obejrzymy wszystkie kropeczki- piękno z bliska:

- Gracjella
- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
Pięknie nas pomęczyłaś....  Z przyjemnością pooglądałam zdjęcia
  Z przyjemnością pooglądałam zdjęcia   

Więcej takich sesji

Więcej takich sesji

Zapraszam do moich wątków: 
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.

Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Baaardzo ładny storczyk króluje na Twoim parapecie i w dodatku pachnie, mniam