I buy such beauties

At the forum often talk about full (pełne) of flowers. Please explain what it means to full (pełne) of flowers.AleksandraBdg pisze:To rośliny o pełnych kwiatach?
Buy all cultivar of impossible. Every year there are more than 50 new cultivarsAleksandraBdg pisze:Gdyby ceny szczepionych roślin były niższe, pewnie miałabym całą plantację
Now I have a small quantity of Adeniums. Several cultivar of yellow, orange cultivar, a few red cultivar, and several variegated cultivar. But I regularly delivered plants from Asia for my customers. More than 150 cultivar in the nursery, and every year the quantity of cultivar increases.AleksandraBdg pisze:Jeśli mogę zapytać, ile roślin liczy Twoja kolekcja?
thanks, I understood.arameic pisze:Irena , full (pełny) means that blossom is filled with lots of petals, not just five, as those flowers usually have.
Ty mówisz o tych konkretnych dwóch zdjęciach? To naprawdę ten sam kwiat?
Bardzo przyjemny kwiat. Ciekawi mnie jaka jest jego wielkość w porównaniu z kwiatami Adenium obesum, które u Ciebie kwitły ?Pierwszy kwiat arabicum "Black Dragon"
- bardzo ładnie formuje swoją podstawę. Pogoda do tej poory bardzo korzystnie wpływała na wzrost Adenium, oby jeszcze były słoneczne dni. Moje "smażyły" się w największe upały, niczym ich nie cieniowałem i widzę, że bardzo korzystnie wpłynęło to na ich rozwój.i jego korzenie.
- jak rozkwitnie pokaż, każdy kwiat na roślinie z własnego siewu bardzo cieszy, a ja bardzo chętnie zobaczę.Na głównym pędzie pokazały się pierwsze pączki kwiatowe. Kwiaty będą podobne do tych poprzednich obesum.
- przyglądam się podłożu w jakim uprawiasz część swoich roślin i dochodzę do wniosku, że różni się znacznie od mojego - wydaje mi się, że jest bardziej żyzne. Ja wolę bardziej luźne, łatwiej kontrolować jest mi stan jego przeschnięcia.