zjawka pisze:Tomuś śliczna ta fat lady .
Anetko normalnie ją zostawię i taką dostanie nazwę

Mariola, te z szklarenki idą na zimę do piwnicy, niestety nie ma tam ogrzewania.

zjawka pisze:Tomuś śliczna ta fat lady .

Janku, jedna osoba z forumowiczów przypomniała mi: szukaj liści asymetrycznych! Jeśli masz takie i powyżej jest Y, to w środku będą pączki. Mała czy nie mała, jak będzie miała to zakwitniejanek45 pisze:Moja Datura powoli się rozrasta zauważyłem że są dwa odrosty na czubku Y

Dobrze, że Twoje maleństwo rośnie i się rozrasta. Do końca roku jeszcze dużo czasu majanek45 pisze:[...] nawożę ja na zmianę raz nawozem dla Datur drugi Substralem magiczna siła NPK 10-20-30
 Polecam nie rozglądać się po niej codziennie, a na pewno szybciej zrobi Ci niespodziankę! Co do nawozu - mój substral ma odwrotnie proporcje: 10-30-20 (do pelargonii).
  Polecam nie rozglądać się po niej codziennie, a na pewno szybciej zrobi Ci niespodziankę! Co do nawozu - mój substral ma odwrotnie proporcje: 10-30-20 (do pelargonii).   Na pelargoniach widzę efekty.
  Na pelargoniach widzę efekty. wiem co to oznacza.
  wiem co to oznacza.

Skrzacik na mojej między rozwidleniem Y jest coś wyrastającego , teraz zauważyłem że moja datura ruszyła się ,ale na młodych listkach pojawiła się mszyca ,gdy tylko je zauważyłem opryskałem środkiem na mszyce firmy karate , gdy stała w miejscu była czysta teraz dopiero pojawiły się, będę walczył z nimi
  Skrzacik na mojej między rozwidleniem Y jest coś wyrastającego , teraz zauważyłem że moja datura ruszyła się ,ale na młodych listkach pojawiła się mszyca ,gdy tylko je zauważyłem opryskałem środkiem na mszyce firmy karate , gdy stała w miejscu była czysta teraz dopiero pojawiły się, będę walczył z nimi 

Tylko takie maleństwa często opadają, cierpliwości ale wiadać że nawóz na kwitnienie pomaga
  Tylko takie maleństwa często opadają, cierpliwości ale wiadać że nawóz na kwitnienie pomaga  

w końcu coś kolorowego a nie ciągle białe krzyżówki
 w końcu coś kolorowego a nie ciągle białe krzyżówki   Kwitnienie bardzo długie, już 7 dzień kwiat się utrzymuje i dopiero teraz widać pierwsze oznaki starzenia się kwiatu.
  Kwitnienie bardzo długie, już 7 dzień kwiat się utrzymuje i dopiero teraz widać pierwsze oznaki starzenia się kwiatu.  

.
  .