Zyteczko ,mam 3 odmiany eukomisów , ale jest jeszcze jeden którego nie mam . On najbardziej mnie ''rajcuje''

Już co nieco rozrosły się , kupowałem jako pojedyncze cebule. Te podłużne plamiste liście to miodunka, taka jak na dziko w lesie rośnie. Mam jeszcze o srebrnych liściach , Majeste. Mam jeszcze jedną brunerę , jest nieco mniej atrakcyjna .
Halinko , dzięki

Eukomisy mam w gruncie . Zrobiłem próbę w doniczce , nie za bardzo rosła , być może za mała była , nie zawsze mogłem podlać i ziemia przesuszała się. Teraz spróbuję podzielić bulwę , mniejszą włożę do doniczki.
Jaszcze tylko miesiąc i będzie jesień, masz rację , sezony ogrodowe coraz szybciej przemykają
Tereniu , coś jeszcze kwitnie , ale po wysypie liliowców ''blado'' w ogrodzie.

Hibek już zakwitł , przez dwa dni 5 kwiatów miał. Gdyby nie tak sucho byłby większy. Fotki nie zrobiłem , aparat w domu został.

Wykopywanie wkurza , ale warto go mieć , ciekawa i atrakcyjna roślina. Tułacz rośnie przy różach , mam tam raj

O nie dbam szczególnie . Nie ma tam zbyt mokro , za to różom nie żałuję nawozu , on też z tego korzysta. On tam rósł wcześniej niż róże, po ostatniej ciężkiej zimie prawie zniknął , ledwie 3 słabe pędy wyszły na wiosnę. Teraz odbił niesamowicie , nie mam wyjścia , muszę go eksmitować. Nie zagłuszy róż , ale nie mają przewiewu ,a mam dla niego dobre miejsce.