Pozdrawiam
 Beata
  Beata
 Beata
  Beata

Beata
  Beata
Jeśli to Agat Doński, to znak że dojrzewa. Pierwszego roku też go chciałem kropić, ale okazało się, że ten typ tak ma!beatazg pisze:albo cały owoc jest czarny , albo połowa ,albo małe kółeczko .

No,Beato,jeżeli to prawda,co napisała maryann ,to dołożyłaś do pieca,nie ma co!
   No,Beato,jeżeli to prawda,co napisała maryann ,to dołożyłaś do pieca,nie ma co!  też mam Agata.
  też mam Agata.

Beata
 Beata

Beata
  Beata

Co to za choroba zaatakowała te grona z tej starej winorośli szklarniowej? Liście i młode pędy są zdrowe, wczoraj popryskane siarkolem.
      Co to za choroba zaatakowała te grona z tej starej winorośli szklarniowej? Liście i młode pędy są zdrowe, wczoraj popryskane siarkolem. 

Też tak podejrzewałem. Nie byłem pewny tej choroby, czyli który to mączniak, jeszcze nie mam takiej wiedzy w chorobach winorośli.kapitan pisze:To pewnie jest Skarb Panonii.
 Ponieważ zaatakowane są tylko 4 grona, to kazałem je wyciąć i usunąć , czy dobrze doradziłem? Kolega w sobotę zrobił oprysk siarkolem.
 Ponieważ zaatakowane są tylko 4 grona, to kazałem je wyciąć i usunąć , czy dobrze doradziłem? Kolega w sobotę zrobił oprysk siarkolem.