myślałam o Tobie w ogrodzie, bo różyczka puszcza nowe listeczki i ta druga roślinka też się ładnie przyjęła. Obejrzałam i poczytałam, podziałam ilości przetworów ale u Was dużo gąb do wyżywienia. Ogród niezmiennie bogaty i piękny. Dobrego weekendu i przesyłam ucałowania
Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
Bogusiu wybacz moją nieobecność, coś nie dostawałam powiadomień i już myślałam że jest nowa część? i zaczęłam dzisiaj szukać gdzie Ty ?
myślałam o Tobie w ogrodzie, bo różyczka puszcza nowe listeczki i ta druga roślinka też się ładnie przyjęła. Obejrzałam i poczytałam, podziałam ilości przetworów ale u Was dużo gąb do wyżywienia. Ogród niezmiennie bogaty i piękny. Dobrego weekendu i przesyłam ucałowania
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Bogusiu , ależ różnorodność , ileż form , kolorów , pomysłów i zapału w Twoim ogrodzie
prześlicznie
, czy pysznogłówka
ma faktycznie taki fioletowy kolor ? Ja mam czerwoną i biskupią , ta fioletowa mnie urzekła . Oprawa basenu
ma faktycznie taki fioletowy kolor ? Ja mam czerwoną i biskupią , ta fioletowa mnie urzekła . Oprawa basenu
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko!moja zdecydowanie najpierw rozwija liście.
Ojej, ja nawet nie sprawdziłam czy Ty już masz nowy wątek?
Marysiu! cieszę się bardzo ,ze różyczka daje oznaki życia
Moje " synowskie rodziny"
są na własnej kuchni w tygodniu, niedzielne i świąteczne obiadki"mamusine".
Starsza synowa przetwory robi sama , a ja przetwarzam wszystko co "obrodziło"
Młodzi, ubiegłoroczni nowożeńcy/ już "starożeńcy"
wkrótce tez będą całkowicie na swoim. Zostaną dwie gębusie na co dzień , choć nie powiem zanim dotrą do siebie na piętro, zatrzymują się na mamusine pyszności. Uwielbiam gotować , niemalże każda "nowość " kulinarna musi być przeze mnie wypróbowana a nowości kulinarne degustuję w swojej byłej pracy na spotkaniach pracowniczych.
Moniko! miło mi Ciebie gościć i dziękuję za budujące słowa pod adresem mojego ogrodu. Zapraszam w każdej wolnej chwili. Jeszcze raz pokażę Ci fotkę pysznogłówki, kolor taki wrzosowy. .Jest to mój nowy nabytek ,jesienią możemy wymienić się , ja nie mam biskupiej.

Marysiu! cieszę się bardzo ,ze różyczka daje oznaki życia
Moje " synowskie rodziny"
Starsza synowa przetwory robi sama , a ja przetwarzam wszystko co "obrodziło"
Moniko! miło mi Ciebie gościć i dziękuję za budujące słowa pod adresem mojego ogrodu. Zapraszam w każdej wolnej chwili. Jeszcze raz pokażę Ci fotkę pysznogłówki, kolor taki wrzosowy. .Jest to mój nowy nabytek ,jesienią możemy wymienić się , ja nie mam biskupiej.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- chalaputkowo
- 1000p

Witaj Bogusiu
Ja bardzo jestem za wymianą , faktycznie piękny kolor , ja teraz nie mam jak wstawić fotki ale u mnie na stronie 9-tej znajdziesz zdjęcie biskupiej , jeśli Ci się spodoba to się pomieniamy
Ja bardzo jestem za wymianą , faktycznie piękny kolor , ja teraz nie mam jak wstawić fotki ale u mnie na stronie 9-tej znajdziesz zdjęcie biskupiej , jeśli Ci się spodoba to się pomieniamy
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- bwoj54

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu, musiałam zajrzeć sporo stron w tył, żaby odrobić moja nieobecność na forum
Cudnie u Ciebie. Pomysłów masz co niemiara i co najważniejsze wdrażasz je w zycie! Jestem pod wrażeniem: ogród wypielęgnowany, kuchcikowo niezłe zapasy, wygląda, ze świetnie dzielisz czas miedzy wszystko i wszystkich 
Świetnie, po raz kolejny podziwiam i gratuluję
Świetnie, po raz kolejny podziwiam i gratuluję
- chalaputkowo
- 1000p

Bogusiu jesteś Aniołem
i bardzo dziękuję , mam taką samą czerwoną , ale ten fiolet totalnie mnie zaskoczył
, ja niestety wciąż jestem z tych co to wchodzą do ogrodnika bez planu na żywioł
i jeszcze się nie nauczyłam że trzeba poszukać więc dlatego ten kolor tak mnie zaszokował że jest taki inny , a są białe ? Muszę sprawdzić 
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Na 100% są białe pysznogłówki, ale nie mam 
A mnie wreszcie zakwitły pelargonie z siewu. trochę późno siałam, ale przecież jeszcze zdążę się nacieszyć ich kwitnieniem
A mnie wreszcie zakwitły pelargonie z siewu. trochę późno siałam, ale przecież jeszcze zdążę się nacieszyć ich kwitnieniem
- chalaputkowo
- 1000p

Dziękuję Aniu
, jeden wniosek czas poszukać
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jest ich sporo. A masz czerwony? Bo mój rozrósł się niemożebnie 
- chalaputkowo
- 1000p

Mam czerwone i biskupie , czerwone zasadziłam w takich specjalnych ogranicznikach , taki krawężnik do trawnika , zamknięty w kółko , wkopany głęboko w ziemię albo wiaderko bez dna ( tak sadzę też miętę ) , biskupią niedawno kupiłam i nie wiem czy też rozrasta się tak jak czerwona
, a białą już sobie obejrzałam super , jakby je tak posadzić razem biała , czerwona i fiolet , żeby się tak przeplatały , bo żółtych to już chyba naprawdę nie ma ?
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Piękne pysznogłówki Bogusiu .Ja mam jeszcze białą ta jest najbardziej kapryśna i najszybciej łapie mączniaka.
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bogusiu pysznogłówki są cudowne.Dostałam w tym roku czerwona od znajomej ,ale muszę postarać się o kolejne.Czytam ,że milin masz czteroletni i nie kwitnie
Mój padł po roku ,a szkoda ,bo jest uroczy.
Miłej niedzieli
Miłej niedzieli
- bwoj54

Kochani, witam Was cieplutko! Dzisiaj u mnie bardzo ciężki, duszny dzień. Wprawdzie przed chwilą znowu trochę popadało , ale nie zmieniło to mojego samopoczucia. Po prostu , ja nie lubię leniuchować, a niedziela jest u mnie dniem bez pracy.
Efekt taki, aby poprawić sobie samopoczucie, zamówiłam pysznogłówki i jeżówki. Teraz będę z utęsknieniem czekała na przesyłkę.
Moniko! / chalaputkowo/buszowanie po szkółkach w poszukiwaniu pysznogłówek , sprawiło, ze sen miałam jeżówkowo- pysznogłówkowy
Znalazłam też białą
Beatko!/ beatix+/ super są bakłażany duszone na oleju z papryką świeżą/ mix kolorów/ . Efektownie wygląda i smacznie!
Mariolciu!/ kropelka/ miło,ze nie zapomniałaś o mnie . Dziękuję za słowa uznania pod adresem moich wyczynów ogrodowych
Ciągle mi brakuje czasu, gonię i gonię a ten ucieka!
Aniu!sweety
u mnie kwitną pelargonie obficie ale przez te upały sypią się też niesamowicie. Pod domem mam jak na Boze Cialo po sypaniu kwiatków. Chyba w przyszłym roku zrezygnuję z nich na rzecz innych kompozycji.
Beatko!/ beciu/ zamówiłam białą, zobaczymy jak u mnie będzie się spisywała.Zanim opanuje ją zatem mączniak , to profilaktycznie ją opryskam
Jadziu!
mój milin jeszcze nie kwitnie, ale rozrasta się niesamowicie. Wczoraj zrobiłam mu solidne cięcie. Cieszą mnie jednak jego kwiaty, ponieważ sąsiadka posadziła od strony północnej a on przywędrował do mnie przez płot, na stronę południową . Kwitnie obficie, a ona ma same liście 
Efekt taki, aby poprawić sobie samopoczucie, zamówiłam pysznogłówki i jeżówki. Teraz będę z utęsknieniem czekała na przesyłkę.
Moniko! / chalaputkowo/buszowanie po szkółkach w poszukiwaniu pysznogłówek , sprawiło, ze sen miałam jeżówkowo- pysznogłówkowy
Beatko!/ beatix+/ super są bakłażany duszone na oleju z papryką świeżą/ mix kolorów/ . Efektownie wygląda i smacznie!
Mariolciu!/ kropelka/ miło,ze nie zapomniałaś o mnie . Dziękuję za słowa uznania pod adresem moich wyczynów ogrodowych
Aniu!sweety
Beatko!/ beciu/ zamówiłam białą, zobaczymy jak u mnie będzie się spisywała.Zanim opanuje ją zatem mączniak , to profilaktycznie ją opryskam
Jadziu!
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu, ten ostatni Twój wpis z sąsiedzkim milinem mnie rozśmieszył...
U mnie milin też fajnie idzie, ale nie kwitnie, myślę o jakiejś podporze, ale nie mogę się zdecydować, czy drewno czy metal...
Czas niedościgniony dla każdego!
U mnie milin też fajnie idzie, ale nie kwitnie, myślę o jakiejś podporze, ale nie mogę się zdecydować, czy drewno czy metal...
Czas niedościgniony dla każdego!