Kolorowy Ogród Geni 2014r cz.2
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2014r cz.2
Geniu. Tymi białymi kulkami nie sypnęło u Was jak koło Bydgoszczy? U nas wczoraj naciągała straszna chmura ale przeszła obok tylko trochę silniej powiało. Sucho i gorąco. Już i ja nie wyrabiam. Do 30*C to jestem w swoim żywiole ale 34-35 to już za wiele. Nadrabiam skoro świt i wieczorami ale to wszystko mało. Kwiaty nawet rano dobrze podlane w południe `są zwiędnięte. Najbardziej obawiam się nagłego ochłodzenia, bardzo źle reaguje na takie zmiany.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janusz u nas jak zwykle susza niemiłosierna , deszczu ani gradu nie było , ale na dziś zapowiadają znowu burze może tym razem popada , ale nie wiem czy chciałabym ulewy , lepiej podlać .
Ja temp do 25 stopni znoszę , powyżej serce mi wysiada ,też tylko wcześnie rano i późny wieczorem wychodzę do ogrodu , ale w domu też juz goraco , wiatrak cały dzień chodzi .Też źle znosze nagłe zmiany pogody .
Genia
Ja temp do 25 stopni znoszę , powyżej serce mi wysiada ,też tylko wcześnie rano i późny wieczorem wychodzę do ogrodu , ale w domu też juz goraco , wiatrak cały dzień chodzi .Też źle znosze nagłe zmiany pogody .
Genia
Oj witaj Geniu .Mało mnie tu i zaniedbałam strasznie pisanie w wątkach ale to lato upalne tak działa ...dobrze że podziwiam twoje piękności na innych portalach tak że jestem na bieżąco .U nas dziś w końcu całą noc padało ,spokojnie bez burz ,ale odżyłam tak jak te biedne rośliny ,no i pewno ty odżyjesz ,a o serce dbaj.....Mam mamę z podobnymi dolegliwościami i wiem co to upały w takich sytuacjach nić zrobić się nie da . A jesień ?????Ja też już ją czuję bo liliowce ,lilie to wszystko gasło w oczach gdy termometr 36 wskazywał to to nasze podlewanie wystarczało chyba tylko po to by rośliny w ogóle przetrwały . Zapylałam troszkę liliowców jak co roku i nawet nasienniki zbytnio nie chcą się trzymać .Teraz chyba pozostanie an szukać znów nowości na jesienne nasadzenia a później co ? chandra ,ja zawsze cieszę się że mam zdjęcia to mi pomaga ,ale gasnę tak jak ty i kwiaty . Pozdrawiam JUSTYŚ
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu Urzekł mnie eukomis o ciemnych liściach. Jeszcze takiego nie mam i nie spotkałam.
Jeszcze Ci liliowce ładnie kwitną. U mnie już po kwitnieniu. Gieniu nie smuć się.
Przecież rok szybko zleci i znów Ci zakwitną.
Jeszcze Ci liliowce ładnie kwitną. U mnie już po kwitnieniu. Gieniu nie smuć się.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, piękny ciemny eukomis! Mi zakwitł biały od Ciebie
Super zakończenie sezonu liliowcowego!

Super zakończenie sezonu liliowcowego!
- e-genia
Alu ten eukomis o bordowych liściach mam już 2 lata , ale na razie nie rozrasta , pierwszy raz zakwitł.
Jacku dziękuję, cieszę sie że biały eukomis Ci zakwitł u mnie też kwitnie .

Jacku dziękuję, cieszę sie że biały eukomis Ci zakwitł u mnie też kwitnie .

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Geniu a u ciebie nadal pięknie i kolorowo w ogrodzie
gratuluję 

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie ,kolorów pełno u mnie już ich tyle nie ma .
- e-genia
Marzenko, Janku tylko w niektorych miejscach ogrodu jest kolorowo , dzis kwitły jeszcze 3 liliowce .

u sąsiadki kwitł Gawin Petit który powtarza kwitnienie u mnie na razie nie choć co roku powtarzał, za to ten j.żółty ma nowy pęd na starym dziś kwitnie ostatni kwiat .

u sąsiadki kwitł Gawin Petit który powtarza kwitnienie u mnie na razie nie choć co roku powtarzał, za to ten j.żółty ma nowy pęd na starym dziś kwitnie ostatni kwiat .
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Ależ one piękne Geniu

- e-genia
To prawda Janku no i jakoś smutno
bo trzeba czekać znowu rok do następnego kwitnienia .

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie już kwitnie ostatni liliowiec. Ale jestem zadowolona w tym roku. Miały bardzo dużo kwiatów.
Myślałam, że uda mi sie pojechac do Szmita jeszcze w tym roku, ale chyba niestety nie będe miała kiedy
Myślałam, że uda mi sie pojechac do Szmita jeszcze w tym roku, ale chyba niestety nie będe miała kiedy

- e-genia
Gosiu u mnie ten j. żółty ma nowe pąki ,pewne niedługo znowu zakwitnie , ten z oczkiem ma jeszcze 4 paki , dziś też kwitł.
J a w tym roku też chyba nie bęe mogła jechać do Szmita , trzeba czekać do wiosny
kanny

J a w tym roku też chyba nie bęe mogła jechać do Szmita , trzeba czekać do wiosny
kanny

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu te canny nie muszą kwitnąć bo liście mają swoje piękno
- e-genia