Witam serdecznie w kolejny , zapowiadający się upalnie , dzień . W tej chwili juz na term.24C, gorące promienie wdzierają się do domu, zatem opuszczam rolety , kończę kawę i wyruszam do grodu.
Renatko! moje były "maltretowane"

na głębokości około 40 cm. Mam zamiar kupić taką odmianę ,która najpierw kwitnie a później rozwija liście. Moja odwrotnie, najpierw liście- później kwiat.
Eluniu!Cieszę się bardzo z Twoich wizyt.

U mnie tez coraz mniej miejsca na warzywka, a to za sprawą posadzonego kilka lat temu szpaleru brzóz,które skutecznie wysysają z ziemi co wartościowsze , porastając pajęczyną korzeni warzywniak. W odleglości około 3 metrów marnie rosna warzywka/ jedynie kabaczki dorodne/Zdecydowałam ,ze warzywnik zrobię w przyszłym roku tam , gdzie teraz mam ziemniaki/ zredukuje areał ziemniaków/

dodatkowo zyskam sporo miejsca pod niewymagające roślinki, które będą chciały rosnąć w cieniu brzóz.
Martuniu!milo Ciebie gościć

Tak ,bakłażany rosną w tunelu foliowym, razem z pomidorami.
Jestem mile zaskoczona takim urodzajem

, tym bardziej ,ze jest to moja pierwsza próba uprawy. Mój ogród jest kwitnący niemal przez cały rok/ zimą też coś się wypatrzy

np. śnieżyczki , oczar, ciemiernik. Takie jest moje założenie.
Aluniu!witam serdecznie, cieszę się z odwiedzin.Właśnie , zawsze żal było mi ciąć , teraz tnę radykalnie i jest efekt. Milin mój 4 letni jeszcze nie kwitł , ale mam taki wędrujący od sąsiadki

- zatem cieszy moje oko.Swój będę prowadziła na a'la drzewko.
Widziałam takowy, świetnie prezentuje się i obficie kwitnie.
Wyobraź sobie,ze magnolia 3 letnia ,która jeszcze u mnie nie kwitła, w tej chwili ma zawiązki kwiatowe

Może doczekam się przed zimą dojrzeć jej kwiecie.