Ogródek Gosi 13
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Piękne pomidorki
Mnie się nie udają w gruncie - łapią jakąś zarazę i jeśli już sadzę, to do donic. Twoje są dorodne 
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Cały czas zadziwia mnie Twój ogród. Byłam widziałam ale jakoś mam wiecznie wrażenie że poumykały mi niektóre roślinki. Werbenka od Ciebie kwitnie w najlepsze, jest śliczna! Zastanawiam się czemu ja jej wcześniej nie zdobyłam?
Gratuluje wywalczenia miejsca dla rh
Gratuluje wywalczenia miejsca dla rh
Gosia, Tobie chyba podoba się zbyt wiele róż
Sharifę Asmę mam pierwszy rok. Ma cudowny zapach i dobrze powtarza. Jestem z niej zadowolona. Wisley 2008 zdecydowanie za szybko się osypuje...
Sharifę Asmę mam pierwszy rok. Ma cudowny zapach i dobrze powtarza. Jestem z niej zadowolona. Wisley 2008 zdecydowanie za szybko się osypuje...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, moje pomidorki też w doniczkach. Nie mam miejsca na warzywnik. Teraz bardzo tego żałuję. Musze wykonać skrzynie, żeby było więcej miejsca na warzywka. Na razie wszystko rosnie w dużych doniczkach, ale nieładnie to wygląda.
Paulinko, u mnie normalnie roślin nie widać, bo są pozasłaniane. Taki tajemniczy ogród
Pamiętasz moją hortensję? A może mam po prostu zbyt dużo roślin
Tylko jedna werbena Ci Kwitnie?
Ja ją uwielbiam i pozwalam rozsiewać się tam gdzie chce. Tak samo jak ostnicy
Aniu coraz bardziej utwierdzam się w tym, że bardzo chcę mieć Shafirę. Jeszcze tylko sprawdzę czy Soupert&Nothing zakwitnie ponownie. Jeśli nie to Shafira pójdzie w jego miejsce. Nie mam miejsca na różę, która kwitnie tylko raz. Nawet jeśli kwiat jest śliczny. Będe mogła kupić wtedy kolejną różę
Masz zdecydowana rację. Podoba mi się zbyt wiele róz.
Mam jeszcze czas. Może coś wymyśle

Paulinko, u mnie normalnie roślin nie widać, bo są pozasłaniane. Taki tajemniczy ogród
Pamiętasz moją hortensję? A może mam po prostu zbyt dużo roślin
Tylko jedna werbena Ci Kwitnie?
Ja ją uwielbiam i pozwalam rozsiewać się tam gdzie chce. Tak samo jak ostnicy
Aniu coraz bardziej utwierdzam się w tym, że bardzo chcę mieć Shafirę. Jeszcze tylko sprawdzę czy Soupert&Nothing zakwitnie ponownie. Jeśli nie to Shafira pójdzie w jego miejsce. Nie mam miejsca na różę, która kwitnie tylko raz. Nawet jeśli kwiat jest śliczny. Będe mogła kupić wtedy kolejną różę
Masz zdecydowana rację. Podoba mi się zbyt wiele róz.
Mam jeszcze czas. Może coś wymyśle

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu,nadrobiłam wakacyjne zaległości ,Twój ogród zawsze mi się podoba,i w to lato też masz piękne kwitnienia i taka lekkość w Twoim ogrodzie ,gdzie kupiłaś tą linię kroplującą ,pozdrawiam

- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Gosiu śliczna ta rabata,
Kiedy ten upał sie skończy, dzisiaj nie mam siły.
Jestem bezsilna.
Pozdrawiam.
- Margo2

Martuś, linię kupiłam u siebie w sklepiku. Koszt to 1.30 za metr. Do tego trzeba dołożyć szpilki i końcówki
Jestem zadowolona, że w końcu to zrobiłam, chociaż odkąd ją kupiłam użyłam ją tylko 2 razy. Co drugi dzień pada
Marylko, powiem Ci, że to jest moja ulubiona rabata. Tworzyłam ją od początku do końca prawie przemyślanie. Kupowałam rośliny pasujące do niej, a nie takie które mi się podobały.
Ja też czekam na koniec upałow. Własnie wyszłam ze stron pogodowych. Prawdopodobnie to jeszcze tylko 2 dni. Potem wraca normalne lato
Jestem zadowolona, że w końcu to zrobiłam, chociaż odkąd ją kupiłam użyłam ją tylko 2 razy. Co drugi dzień pada
Marylko, powiem Ci, że to jest moja ulubiona rabata. Tworzyłam ją od początku do końca prawie przemyślanie. Kupowałam rośliny pasujące do niej, a nie takie które mi się podobały.
Ja też czekam na koniec upałow. Własnie wyszłam ze stron pogodowych. Prawdopodobnie to jeszcze tylko 2 dni. Potem wraca normalne lato
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Chyba masz racje, to chyba przesyt
Narzekasz, narzekasz i zapeszysz i pogoda sie zepsuje
Wiesz ze normalnego lata nie ma - jest albo zimno i leje albo ukrop - to lepiej ukrop 
Narzekasz, narzekasz i zapeszysz i pogoda sie zepsuje
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Gosiu, dawno mnie u ciebie nie było
Zaległości nie dam rady nadrobić, postaram się być już na bierząco
Powaliłaś mnie Ostnicami
Ile ty ich masz! Napisz mi proszę, zimowały już u ciebie?
Pięknie udało ci się skomponować tą rabatę
Pozdrawiam.
Pięknie udało ci się skomponować tą rabatę
Pozdrawiam.
- Margo2

Jula, wcale nie chcę, żeby nastało zimno, ale normalne polskie stare lato
Pamiętam, że było zawsze cudowne. Takie akurat, pełne słońca i bardzo ciepłe. Takie 24-26 stopni.
To były czasy
Całe dnie na plaży. teraz nie jestem w stanie wysiedzieć nawet paru minut. Uciekam do domu.
No chyba, że byłabym nad morzem.
Reniu, miło, że wpadłaś
Zaczęłam przygodę z ostnicami 3 lata temu. Pierwsze lata nie zimowały. Dopiero w tym roku przetrwały zimę. Ale nie wiem, czy ja nie powodowałam, że ginęły. Zauwazyłam, że zawsze miały zielone środki po zimie, obcinałam jak wszystkie trawy i chyba to był błąd. W tym roku nie obcinałam. Żółte źdźbła same zginęły.
Ale nie ma co się przjmowac zimą. One rewelacyjnie się sieją. Także co roku mam nowe sadzonki.
U mnie co drugi, trzeci dzień pada
Założenie nawadniania opłaciło się
Dzisiaj też była leciutka burza i deszczem. Rośliny podlane, ochłodziło się przyjemnie. Mało kwitnie u mnie
No, ale czasem trzeba odpocząć

Pamiętam, że było zawsze cudowne. Takie akurat, pełne słońca i bardzo ciepłe. Takie 24-26 stopni.
To były czasy
Całe dnie na plaży. teraz nie jestem w stanie wysiedzieć nawet paru minut. Uciekam do domu.
No chyba, że byłabym nad morzem.
Reniu, miło, że wpadłaś
Zaczęłam przygodę z ostnicami 3 lata temu. Pierwsze lata nie zimowały. Dopiero w tym roku przetrwały zimę. Ale nie wiem, czy ja nie powodowałam, że ginęły. Zauwazyłam, że zawsze miały zielone środki po zimie, obcinałam jak wszystkie trawy i chyba to był błąd. W tym roku nie obcinałam. Żółte źdźbła same zginęły.
Ale nie ma co się przjmowac zimą. One rewelacyjnie się sieją. Także co roku mam nowe sadzonki.
U mnie co drugi, trzeci dzień pada
Założenie nawadniania opłaciło się
Dzisiaj też była leciutka burza i deszczem. Rośliny podlane, ochłodziło się przyjemnie. Mało kwitnie u mnie
No, ale czasem trzeba odpocząć

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ładnie rabaty pokazujesz Gosiu
Trawniczek robi fajne tło, trawy , byliny , róże , okazałe bardzo jeżówki ...to co w ogrodach najpiękniejsze !

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu tak sobie chodzę i oglądam i wypatrzyłam u Ciebie różową jeżówkę o pełnych kwiatach cudna
Dziś nie wytrzymałam i złożyłam zamówienie w BR
Dziś nie wytrzymałam i złożyłam zamówienie w BR
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witaj Gosiu...
Ciekawie dobrane kompozycje u Ciebie ...tło hortensji dla ' mniejszości roślinnej ' stanowi świetny obraz . Muszę chyba przesadzić co nieco , by uzyskać podobne , a może nawet dosadzić .
Pozdrawiam serdecznie
Ciekawie dobrane kompozycje u Ciebie ...tło hortensji dla ' mniejszości roślinnej ' stanowi świetny obraz . Muszę chyba przesadzić co nieco , by uzyskać podobne , a może nawet dosadzić .
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Margo2

Dzisiaj nareszcie pogoda była w sam raz dla mnie. Słoneczko, 24 stopnie. Jest czym oddychać.
Ale za to naszły mnie złe mysli. Nie chce mi się nic robić. W pracy mam ciężką sytuację. Trwa restrukturyzacja. Mam masę roboty, a nie wiadomo co z nami dalej
Chyba znowu muszę zacząć kopanie, to mi najlepiej pomaga
Maryniu. trawnik miejscami nie wygląda dobrze. Nie mam pojęcia dlaczego. Może jak będę więcej nawoziła poprawi się.
Chociaz i tak jestem zadowolona, bo wygląda nieźle jak na trawnik bez nawadniania.
Aniu, ja też chcę dokupić jeżówek. O tej porze roku w ogrodzie mam za mało kwiatów. Jeżówki wspaniale go wypełnią
Chociaż wiele z moich jeżówek nie przetrwało zimy. Może kolejne dędą rosły?
Jagódko, ja teraz rozsadzam. Już myślę o kolejnym przesadzaniu. Jednak rośliny najładniej wyglądają jak je widać z daleka, czyli jak mają miejsce na rozrastanie się

Ale za to naszły mnie złe mysli. Nie chce mi się nic robić. W pracy mam ciężką sytuację. Trwa restrukturyzacja. Mam masę roboty, a nie wiadomo co z nami dalej
Maryniu. trawnik miejscami nie wygląda dobrze. Nie mam pojęcia dlaczego. Może jak będę więcej nawoziła poprawi się.
Chociaz i tak jestem zadowolona, bo wygląda nieźle jak na trawnik bez nawadniania.
Aniu, ja też chcę dokupić jeżówek. O tej porze roku w ogrodzie mam za mało kwiatów. Jeżówki wspaniale go wypełnią
Chociaż wiele z moich jeżówek nie przetrwało zimy. Może kolejne dędą rosły?
Jagódko, ja teraz rozsadzam. Już myślę o kolejnym przesadzaniu. Jednak rośliny najładniej wyglądają jak je widać z daleka, czyli jak mają miejsce na rozrastanie się

-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Małgosiu - jak zawsze zachwycająco i dostojnie