Pięknie kwitną wasze dalie.
Cieszę się, że już wysłałem zamówienie do p. Stanisława na 2015 rok, bo wiele chciałoby się mieć, ale miejsca mało.
A tak to już nie korci.
Jacek ... Almond Joy śliczna ........mam nadzieję , że moja też przezimowała i zakwitnie tak pięknie ........ takie najbardziej lubię duże i " dobrze ułożone "
Kilka moich,.........kwitnie już ok. 80 % ,czekam niecierpliwie na te pozostałe ,no cóż "babska ciekawość" ....
Autumn Sunburst
Silver Wedding
Satokagura
Bohemian Spartacus
Akita
Witam Piękne Wasze dalie.Pokażę trochę moich od p.Stanisława to chyba olympia jubilee nr.622 mingus michael nr.247 NN Jizni czech 523 piękna ale NN chyba apokalipsa ? tomo nr.91? marble bal nr541 pinelands princess nr190 mura kingyo nr192
Lanceto- Twoja Autumn Sunburst powala z nóg.
Mam jednak wątpliwości co do odm. Satokagura
Haniu - Dalie rewelacja Twoja NN podobna do Gladiatora Gladiator - jest bardzo zmienny i przybiera różne barwy uzależnione od..... własnego widzimisie
Mam nadzieję że w jednym i drugim przypadku pomoże Pan Stanisław
Witajcie wszyscy miłośnicy dali. Ja też mam dalie od poana Stanislawa. oto kilka z nich:
GYO-UN
Odo
DALEKO POLONIA
Mero Star
ELSIE HUSTON
LYDIA SUCKOW
Panie Stanisławie czy to jest dalia BEN HUSTON?
NN
Zamiennik HAPET FOCUS
WHITE PERFECTION
SIR ALF RAMSEY
Panie Stanislawie, jaka to dalia ? Miała być 230 TAIHEIJO SPECKLED.
NN
Na początek moja sztandarowa odmiana 545- SZOGUN otrzymałem w liście kilka nasion z Japonii.
Nazwa pochodzi z serialu TV "Szogun" - kto go jeszcze pamięta? grał Richard Chamberlain.
Dalsze podwójne ujęcia:
11-SPARTAKUS
698-STEVE MEGGOS
559-KENORA WOW
57-ANNA DONATZ
191- ROLF
436-RED KING
173-NUTLEY SUNRISE
105- PAPAGENO
I ostatnia z kwiatów jednej nocy tez z Japonii to SJINPI-SEI foto na tle styropianu.