Witam kochani w ciutkę chłodniejszy wtorek
Kasiu Katiusha - ja poznałam fruczaka tylko dlatego, że widziałam wcześniej jego fotki na forum, ale mój M. (po którego wydarłam się jak syrena okrętowa żeby szybko przyleciał zobaczyć to cudo

) też myślał żto jakiś koliberek. Kwiatki pochwaliłam a zwierzaczki wymecholiłam
Kasiu kubasiu - jak tylko szczęślin niebieski zaczął kwitnąć to przypałętały się do niego robale - muszę znowu opryskać

ale drugi (thomsona) jeszcze się obija
Madziu Alenko - dziękuję kochana

Wilhelmina dalej bardzo mi się podoba, te jej malutkie kwiatuszki są cudne. Naprawdę polecam.
Monisiu Kirunia - szczęślin to roślina wieloletnia, wymagająca zimowania w domu/klatce/jasnym garażu itd. - zupełnie jak klonik. Rozumiem że będę pakować kawałeczek do paczuszki
Iwonko - zgadzam się, Holly's to taka landrynkowa panienka w sukience baletnicy
Tesiu - o ile Holly's bardzo lubię to Blue Angel jakoś średnio mi przypał do gustu - w jego kolorystyce wygrywa zdecydowanie Pinto de Blue
Madziu madusia - hibiskus ten jest uparty i ani myśli zakwitnąć, tylko liście produkuje

przypomnij się na wiosnę - jak będę przycinać to mogę ci posłać szczepeczkę do ukorzenienia.
Kasiu 126126 - przypomnę się na pewno, wpadniemy z Justynką do ciebie na kawę jesienią
Aniu anym - dzień dobry kochana, dziękuję bardzo za miłe słowa
Patrysiu Filigranowa - to jest odmiana Blue Angel - nowy nabytek. A kwietniczek muszę pomalować bo po 3 latach na balkonie już ciutkę gubi farbę
Elciu - no właśnie, czemu jesteś tak daleko

, bardzo chętnie bym wypiła z tobą kawusię na tej mojej balkonowej dżungli.
Małgosiu - chodzi ci o klonika? zimuję go na klatce schodowej dlatego że w domu to zaraz by mi go królik zżarł

zimą może stać normalnie w pokoju, idealnie zimuje.
Joluś - mówisz że aż 15 stron - to miałaś czytania kochana

lubię pstrokatki baaaardzo i to domowe, balkonowe i ogrodowe. A co do hibiskusów to wiesz - przypomnij się na wiosnę.
Madziu MagdaB2701 - Celia ma takie wydłużone pączki, środek czerwony, płatki bialutkie, forma wzniosła krzaczka. Skrętniki lubię i po chwilowej przerwie znowu mam ochotę dołożyć kilka sztuk
Beatko Beciu - właśnie dlatego lubię szczęślina - bo mało jest typowo balkonowych kwiatów o niebieskiej barwie
Ewuniu maadro - widzę że już postanowione - za rok masz pelaśki na balkonie

to ci razem z Madzią Alenko pomożemy w skompletowaniu kolekcji