Nowości [ i nie tylko ] z nasion
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nowości [ i nie tylko ] z nasion
Tak Ewuniu , jest jednoroczny . Mam nadzieję , że sam się wysieje i w przyszłym roku będą siewki , ale dla pewności pozbieram też nasionka , żeby w przyszłym sezonie mieć swoje , bo floksik ten już na dobre u mnie zagości 

- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Fajna ciekawostka - chociaż już nie tak nową jest nasturcja niska Alaska mix - ma ładne pstrokate ,biało-zielone liście i ciekawe kolory kwiatów

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
-
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ona ma takie liście? A ja myślałam, że moja jest chora i już ją miałam wyrwać. Ale nie wszystkie mają takie liście.
Aga , cudny Ci wyrósł
siałaś do doniczek czy od razu na rabatę ? odchodzę od jednorocznych , zostawiam tylko te które się same wysiewają .
Nasturcje wysiewam już od kilku lat , z niej nie zrezygnuje , jest ładniutka , tworzy zwarte kępy , nie rozłazi się i co najważniejsze , nie łapie mszyc . U mnie , każdy listek jest nakrapiany

Nasturcje wysiewam już od kilku lat , z niej nie zrezygnuje , jest ładniutka , tworzy zwarte kępy , nie rozłazi się i co najważniejsze , nie łapie mszyc . U mnie , każdy listek jest nakrapiany

-
Ja floksa wysiewałam najpierw do pojemnika . Jestem bardzo ciekawa , czy teraz wysieje się sam i w przyszłym sezonie pokaże się na rabatce
Ale Twoja nasturcja jest przepiękna
Ja wysiewałam również variegatę , ale wszystkie kwiaty są jedynie w kolorze pomarańczowym.

Ale Twoja nasturcja jest przepiękna

- Elfia
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Kontakt:
Piękne odcienie kwiatów. Muszę ją kupić i wysiać za rok razem z tradycyjną intensywnie pomarańczową. Razem powinny wyglądać świetnie.GERTRUDA pisze:Fajna ciekawostka - chociaż już nie tak nową jest nasturcja niska Alaska mix - ma ładne pstrokate ,biało-zielone liście i ciekawe kolory kwiatów
-
Mnie tam jakoś nie zachwycił
Ale dla samych zawiązujących się nasion , zagości już mnie
No te Twoje akurat ładne , może to sprawa koloru

No te Twoje akurat ładne , może to sprawa koloru

Tija jak nazywa się ta odmiana nasturcji, może wiesz?
To nasturcja karłowa odmiana "Alaska" 

Dziękuję Ci bardzo, muszę poszukać w przyszłym sezonie 

- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Miła niespodzianka wśród nasion z mieszanki groszku pachnącego firmy Grono -taki trafił mi się po raz pierwszy zazwyczaj mieszanki bywały tradycyjne a tu zmiana

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
aga111Piekne te floksy u mnie nie chcą się rozkrzewić .Jak to zrobić żeby się rozkrzewiły,sialam je pierwszy raz i wyszło tylko 3 szt.

i biały do tego może za mało słońca mają bo tylko do południa.
Z roślin które siałam pierwszy raz była aksamitka waniliowa (nie pamiętam nazwy)niestety nie przypadła mi do gustu kwiatki kiepskie i brzydko wyglądają jak przekwitają,drugą były chabry niby piękny kwiatek ale nie zagości u mnie.Z nowości posiałam Jeżówke żółtą(rudbekia) na razie wzeszło 8 nasionek

i biały do tego może za mało słońca mają bo tylko do południa.
Z roślin które siałam pierwszy raz była aksamitka waniliowa (nie pamiętam nazwy)niestety nie przypadła mi do gustu kwiatki kiepskie i brzydko wyglądają jak przekwitają,drugą były chabry niby piękny kwiatek ale nie zagości u mnie.Z nowości posiałam Jeżówke żółtą(rudbekia) na razie wzeszło 8 nasionek