Skrętniki i nie tylko...
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Re: Skrętniki i nie tylko...
Kasiu sieweczka przecudna
Ale maki
CUDOWNE. Kupiłaś nasiona? Jakbyś zbierała ze swoich to szeroooko się uśmiecham. 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja dostałam wytrzeszczu oczu na widok tych ślicznych maków
Ogrodu nie mam, ale gdybym miała...
No i uwielbiam wszystkie białe kwiaty, więc śnieżne falenopsisy dla mnie są Naj
Sama mam białego z żółtą warżką i ja go
bo już długo mi kwitnie na wciąż przedłużanym sklepowym pędzie
i już wypuszcza nowy mój własny pędzik.
Ogrodu nie mam, ale gdybym miała...
No i uwielbiam wszystkie białe kwiaty, więc śnieżne falenopsisy dla mnie są Naj
Sama mam białego z żółtą warżką i ja go
i już wypuszcza nowy mój własny pędzik.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- Dusia 123
- 200p

- Od: 27 kwie 2014, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skrętniki cudniaste , o pomidorach nie wspomnę, (dostaję ślinotoku) uwielbiam takie pomidorki ...pycha :
Maki ...tylko westchnę och....
Maki ...tylko westchnę och....
Pozdrawiam serdecznie Duśka 
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
-
dzastin
- 200p

- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Skrętniczki godne zawsze podziwu.
Smakowicie wyglądają te pomidorki,prawdziwie ekologiczne..samo zdrowie ,i jaka radość
że się samemu wyhodowało
Pozdrawiam
Smakowicie wyglądają te pomidorki,prawdziwie ekologiczne..samo zdrowie ,i jaka radość
że się samemu wyhodowało
Pozdrawiam
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Hej
Pozbierałam siew ze skrętnika ,powiedz jak mam teraz to zasiać ,na wierzchu ziemi czy przykryć i czy gesto czy rzadziej?
Pozbierałam siew ze skrętnika ,powiedz jak mam teraz to zasiać ,na wierzchu ziemi czy przykryć i czy gesto czy rzadziej?
- Gracjella

- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Filigranowa27 - oj dzieje się, dzieje. Pomału przestaję już to wszystko ogarniać.
Oleandrów pełnych mam 4 - 2 większe - te kwitną, i 2 mniejsze - tam dopiero maleńkie pączusie widzę.
A z pomidorków już kilka słoików z przecierem zrobione, bo już nieprzejadamy. A ponieważ nie pryskałam to już na liściach oznaki choroby mają, więc nie wiem jak długo owocować będą.
Gracjella cieszę się i oby tak dalej.
koniczynka2014 u mnie za mało miejsca na hoje o dużych liściach po prostu. a małe to zawsze gdzieś jeszcze wcisnę
justus27 kilka krzyżówek musowo trzeba zrobić.
Może i Gama się załapie. Pomidorki faktycznie ładne się udały w tym roku, malinówki potrafią po 40 dkg ważyć.
Edyta 74 - dziękuję
deissy, za kilka dni zakwitną 3 kolejne, już widzę,że kolorek będą mieć inny, ciekawość mnie zżera. A maki - upolowałam na innym forum, nie mogłam się oprzeć. Wśród nich trafiają się też pełne różowe ale o bardziej tradycyjnym kształcie płatków. Oczywiście, że pozbieram, nawet już powinnam, bo dzieciaki dobrały mi się do makówek takich zwyklejszych ogrodowych maków
elcia1974 one fajnie wyglądają , takie czuprynki nastroszone i do sypania kwiatków super - bo gęste, płatków dużo, więc szybko w woreczku ich przybywało. Koniecznie muszę więcej ich wysiać w przyszłym sezonie, bo córcia jeszcze 2 lata kwiatki będzie sypać.
Białasek ładnie i u mnie kwitnie, oby tak dalej.
Dusia 123, dzastin - dziękuję, dobrze, że udało mi się męża na drugi foliak namówić. I teraz w jednym same malinówki, a w drugim kilka innych odmian mamy. Och uwielbiam sałatkę z pomidorów i cebuli i .... dużo octu.
manenka71 - ziemią nie przysypuj bo nasionka drobne, oczywiście lepiej siać rzadziej, tylko ciężko nad tym zapanować przy takiej wielkości nasion
Ziutek

Kirke

I razem

Oleandrów pełnych mam 4 - 2 większe - te kwitną, i 2 mniejsze - tam dopiero maleńkie pączusie widzę.
A z pomidorków już kilka słoików z przecierem zrobione, bo już nieprzejadamy. A ponieważ nie pryskałam to już na liściach oznaki choroby mają, więc nie wiem jak długo owocować będą.
Gracjella cieszę się i oby tak dalej.
koniczynka2014 u mnie za mało miejsca na hoje o dużych liściach po prostu. a małe to zawsze gdzieś jeszcze wcisnę
justus27 kilka krzyżówek musowo trzeba zrobić.
Edyta 74 - dziękuję
deissy, za kilka dni zakwitną 3 kolejne, już widzę,że kolorek będą mieć inny, ciekawość mnie zżera. A maki - upolowałam na innym forum, nie mogłam się oprzeć. Wśród nich trafiają się też pełne różowe ale o bardziej tradycyjnym kształcie płatków. Oczywiście, że pozbieram, nawet już powinnam, bo dzieciaki dobrały mi się do makówek takich zwyklejszych ogrodowych maków
elcia1974 one fajnie wyglądają , takie czuprynki nastroszone i do sypania kwiatków super - bo gęste, płatków dużo, więc szybko w woreczku ich przybywało. Koniecznie muszę więcej ich wysiać w przyszłym sezonie, bo córcia jeszcze 2 lata kwiatki będzie sypać.
Białasek ładnie i u mnie kwitnie, oby tak dalej.
Dusia 123, dzastin - dziękuję, dobrze, że udało mi się męża na drugi foliak namówić. I teraz w jednym same malinówki, a w drugim kilka innych odmian mamy. Och uwielbiam sałatkę z pomidorów i cebuli i .... dużo octu.
manenka71 - ziemią nie przysypuj bo nasionka drobne, oczywiście lepiej siać rzadziej, tylko ciężko nad tym zapanować przy takiej wielkości nasion
Ziutek

Kirke

I razem

Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gracjella

- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
Tak sobie pomyślałam....Jak zaczynałam moją fascynację skrętnikami, to przyglądając się zdjęciom widziałam mnóstwo niebieskich odcieni; od błękitnego po granat.Oczywiście byłam tym poruszona.... a do tego jeszcze żółcie i czerwienie...Czegóż chcieć więcej? I te wspaniałe rysunki siatek i unerwień...czysta poezja
Jednak gdy zobaczyłam kwitnienia na żywo, to stwierdziłam, że kolor niebieski jest wyrażnie przekłamany.Oczywiście, to nie jest winą nas, fotografujących....tylko aparatów.
Wśród niebieskich kwitnień znajduję najwięcej wybarwień fiołkowo niebieskich
Ale, dobrze, że tylko jeden z kolorów tak szaleje; żółcie i czerwienie w sposób fantastyczny rozkładają się barwami na moich ulubieńcach
Jednakże, wracając do meritum; jestem ciekawa Kasiu, czy masz podobne spostrzeżenia?
Jednak gdy zobaczyłam kwitnienia na żywo, to stwierdziłam, że kolor niebieski jest wyrażnie przekłamany.Oczywiście, to nie jest winą nas, fotografujących....tylko aparatów.
Wśród niebieskich kwitnień znajduję najwięcej wybarwień fiołkowo niebieskich
Ale, dobrze, że tylko jeden z kolorów tak szaleje; żółcie i czerwienie w sposób fantastyczny rozkładają się barwami na moich ulubieńcach
Jednakże, wracając do meritum; jestem ciekawa Kasiu, czy masz podobne spostrzeżenia?
Zapraszam do moich wątków:
Dokładnie Grażynko. Aparaty uparcie zmieniają kolor fioletowy na niebieski. Powyższy Ziutek ma w realu wlaśnie fioletowy kolor (gdzieś w moim wątku mam zdjęcie, na którym udało mi się go uchwycić). Kirke natomiast górne płatki ma niebieskie (jak na zdjęciu, ale dolne idą w fiolet).
Zakwitło mi Indi od Ciebie

Jedna z moich siewek ładnie się zapowiada -spójrzcie na dolny płatek
powinna mieć aksamitny, prawie czarny kolor. Z tyłu inna siewka z tej samej krzyżówki.

Grządki mi zarastają. Na szczęście melonom to nie przeszkadza. A siałam w tym roku po raz pierwszy. Większość wielkością dorównuje tym sklepowym. Pięknie pachną, zapach unosi się nad grządkami.

Zakwitło mi Indi od Ciebie

Jedna z moich siewek ładnie się zapowiada -spójrzcie na dolny płatek

Grządki mi zarastają. Na szczęście melonom to nie przeszkadza. A siałam w tym roku po raz pierwszy. Większość wielkością dorównuje tym sklepowym. Pięknie pachną, zapach unosi się nad grządkami.

Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu, jeśli sieweczka będzie miała prawie czarny kolor, to chyba Ci ją skradnę. Ta z tyłu też interesująco się zapowiada 
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Dusia 123
- 200p

- Od: 27 kwie 2014, o 18:48
Siewka bedzie miała bardzo ciekawy kolorek.... ja tylko teraz będę podziwiać u Was skrętniki 
A melon ...Kasiu uwielbiam i ślinka mi leci hm....
A melon ...Kasiu uwielbiam i ślinka mi leci hm....
Pozdrawiam serdecznie Duśka 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
I ja brzydko mówiąc zaplułam klawiaturkę
na widok tego melona
Bardzo je lubię.
A Ty masz swoje.
Sieweczki skrętnikowe pięknie się zapowiadają.
A Ty masz swoje.
Sieweczki skrętnikowe pięknie się zapowiadają.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Nie jadłam nigdy melona ,jak smakuje i co sie z niego robi?
- deissy

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Ja kiedyś chyba jadłam melona tylko on zielony był hmmm może to nie był melon,ale mi nie podszedł,choć Kasiu ten Twój wygląda smakowicie strasznie.Czekam na zdjęcia sieweczek....będzie się działo ojjj będzie.
-
dzastin
- 200p

- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam na melona
Warunki mu sprzyjają gorące lato
Ja miałam w zeszłym roku ,nie powiodły się ,wciąż brakowało im rumieńców.
Nie ma co ,za rok ponawiam
Warunki mu sprzyjają gorące lato
Ja miałam w zeszłym roku ,nie powiodły się ,wciąż brakowało im rumieńców.
Nie ma co ,za rok ponawiam